Share

cover art for 146 - Ortopediske fagdager NMBU

Hestenes klan

146 - Ortopediske fagdager NMBU

Season 7, Ep. 146

Her er en smakebit fra ortopediske fagdager - rygg, rehabilitering og ganganalyse, som ble avholdt på NMBU for tre dager siden. Temaene var blant annet ryggoperasjoner, rytter i balanse, AI brukt i halthetsvurderinger og hvordan man lager gode rehabiliteringsplaner etter sykdom eller skade. Foreleserne var Maria Terese Engell, Anna Bergh, Filipe Serra Bragança og Tjin Spoormakers.

More episodes

View all episodes

 • 160. 160 - La oss snakke om løse beinbiter

  29:09
  - Det er ingen tvil om at vår avl bidrar til å forstørre problemet med løse beinbiter, fordi vi ofte selekterer for store, rasktvoksende individer. Det er også en utfordring at følgeskadene av løse beinbiter ofte ikke bli synlige før mange år senere og da er det ofte for sent, sier professor i hestekirurgi Cathrine Fjordbakk. Foto: Dyresykehuset Hest
 • TRAILER: Episode 160

  00:56
  I neste episode er temaet løse beinbiter og du får et gjenhør med hestekirurg Cathrine Fjordbakk. Her er en smakebit! www.livebonnevie.no
 • 159. 159 - Når sier vi nok er nok?

  11:45
  Jeg har vært på stevner der hester biter etter den som saler dem opp. Der hester drar tennene sine langs metallkanter i boksen mens gjorden festes. Der hester slåss mot både bitt og sporer med alle midler de har til rådighet. Der hester som protesterer ris med så stramme tøyler at mulen treffer bringen. Og mitt spørsmål er: Tenker vi at dette er noe det er akseptabelt å la passere? Les mer på: livebonnevie.no
 • 158. 158 - Meet James A. Serpell

  39:34
  - We need to start with the assumption that animals aren’t looking for conflict. They don’t want conflict any more than we do. But animals will become aggressive if they become frightened. So the number one point is never to scare them, says Professor Emeritus of Ethics and Animal Welfare, James Serpell.
 • 157. 157 - Myter om sårbehandling

  32:03
  - Litt for ofte gror sårene hesten får på beina på tross av tiltakene vi iverksetter, ikke på grunn av dem. Vi putter mye rart i sårene hestene får, men det er dessverre ikke alt som er til hjelp for sårhelingen, sier professor i hestekirurgi Cathrine Fjordbakk fra NMBU Veterinærhøgskolen.
 • 156. 156 - Raringen i stallen

  16:32
  i denne episoden skal jeg vie litt tid til å analysere en video og hvorfor det er så problematisk at den har over 70.000 likes. For denne videoen nok et grelt eksempel på en måte å håndtere og trene hester på som vi er nødt til å legge bak oss. For godt.
 • 155. 155 - Holistisk, sa du?

  34:25
  - Det blir ofte sagt at alternative behandlere har et holistisk syn på hesten, men jeg skulle nok si at det har veterinæren også, etter å ha lest alle emner som handler om hesten, sier veterinæren Anna Bergh, som har gjennomført en omfattende undersøkelse som tok for seg dokumentasjon knyttet til alternativ og komplementær behandling.
 • 154. 154 - Tilbake i Sikkilsdalen

  27:45
  I fjor laget jeg en episode om det tradisjonsrike slippet i Sikkilsdalen. I år besøkte jeg de tre flokkene etter at de har begynt å falle til ro og tilbrakte et drøyt døgn med gjeterne som følger opp hestene. Det ble en stor opplevelse.
 • Trailer - Tilbake i Sikkilsdalen

  01:46
  - I fjor laget jeg en episode om selve slippet. I år ville jeg besøke de tre flokkene etter at de hadde begynt å sette seg og jeg skal tilbringe et drøyt døgn med gjeterne som følger opp hestene.