Share

cover art for 87 - Hestens rett til et godt liv 4

Hestenes klan

87 - Hestens rett til et godt liv 4

Season 5, Ep. 87

- Vi vil få mer kunnskap og forskning på barforhest i årene som kommer og vil garantert se flere hester i toppsporten uten sko, sier hovslager Aksel Vibe.

More episodes

View all episodes

 • 198. 198 - Livet er for kort til dovne hester...

  13:53
  - Livet er for kort til dovne hester, sier Andreas Helgstrand i den nye, fire episoders reportasjeserien fra DR «Mellem hestelort og milliarder», der vi også kommer tettere på de danske topprytterne Daniel Bachmann Andersen, Cathrine Laudrup-Dufour og tidligere landslagstrener prinsesse Nathalie Zu-Sayn Wittgenstein.
 • 197. 197 - Hestekvinner snakker om hest VII

  01:31:45
  Det startet som en samtale om Marte Sørensens erfaring som groom på internasjonalt toppnivå. En ganske stygg historie, som vokste til en vakker samtale om hva man får igjen for å se og forstå hesten og være villig til å gi den tid.
 • 196. 196 - Møt Sara Kinge Bergland

  53:59
  - Jeg hater uttrykket «bare en skolehest», og tankegods som at det ikke er så viktig om utstyret passer eller om man drar, sparker eller slår litt, for det er de forventet å tåle. Det er en type holdning jeg ikke kan fordra. Jeg tenker at en skolehest er verdt sin vekt i gull og skal behandles deretter, sier Sara Kinge Bergland.
 • 195. 195 - Å velge en annen vei - del I og II

  01:05:14
  - Hvis du ser at hesten din er nervøs eller anspent som om det var en løve i nærheten, så ikke slå deg til ro med at det ikke finnes løver her. Bruk heller tid på å finne ut hva "løven" er for hesten din, sier Iben Furuheim, som sammenlikner det å forstå hesten sin med å legge et puslespill.
 • 194. 194 - Hva slags hesteeier er du?

  14:44
  - Belønningsbasert trening er så mye mer enn å putte godbiter i et dyr. Det er et håndverk, sier Gro Saugerud i denne episoden, som tar for seg noen høydepunkter fra foredraget vi holdt sammen i forrige uke.
 • 193. 193 - Hold dette mellom oss - del 2

  38:47
  - Vi vet at mange bruker lang tid til å si fra. Men det er viktig å si at selvom man har opplevd noe i idretten som har skjedd tilbake i tid, så er det ikke for sent å si fra, sier Julie Karima Berg, seniorrådgiver i Norges Idrettsforbund med trygg og etisk idrett som sitt fagfelt.
 • 192. 192 - «Å ri hesten gjennom».

  10:04
  Denne helgen var jeg på en veldig interessant clinic med trener og berider Lillian Grepne (tidligere intervjuet i episode 179) og osteopat Aurelien Serres. De hadde slått seg sammen og laget et opplegg der de underviste/behandlet og vurderte to ulike ekvipasjer fra hvert sitt ståsted, og delte av både refleksjoner og påfølgende teori. Og det var nettopp de fine nyansene i det som ble presentert, som minnet meg om noe jeg synes vi snakker altfor lite om. Og det er at å «ri hesten gjennom» er noe vi burde slutte med. For godt.
 • 191. 191 - Hestekvinner snakker om hest - VI

  01:34:12
  Dagens gjest Martha Hanssen er tidligere sprangdommer, men hun forlot sporten fordi hun ikke var komfortabel med hvor listen ble lagt i forhold til rytternes ambisjoner og hestenes velferd. Jeg advarer allerede nå om at dette er en lang episode. Og jeg har latt den være lang, fordi nettopp lengden er noe av det jeg virkelig liker ved samtaler der hestekvinner snakker om hest. www.livebonnevie.no.
 • 190. 190 - Påskespesial - Om blå tunger, sporer, bitt og velferd

  01:06:04
  Bildene til Crispin Parelius Johannessen, som viser hester med blå tunger ridd av toppryttere på grand prix-nivå i dressur, har utløst en opphetet debatt. Er bildene manipulerte? Og hvis tungene faktisk er blå, hva betyr det? Meningene er mange, men det burde være lett å enes om at hester selvsagt ikke skal ha blå tunger når de er på jobb for oss. Uansett årsak. www.livebonnevie.no