Hestenes klan

Share

76 - Hest på film IV - Matilde Brandt

Season 4, Ep. 76

- Folk forventer veldig mye av hestene sine. Legg lista lavere. Ingenting av det hesten din gjør er en selvfølge og det er viktig at vi viser hesten at vi verdsetter at den strekker seg så langt for oss, sier Matilde Brandt, en av våre største hestebloggere.

More Episodes

 • 149. 149 - La oss snakke om etikk III

  43:17
  - Når sprøyting av et ledd gjentas og det er stadige tilbakefall, er det nærliggende å tenke seg at det også er snakk om bruskforandringer, og da bør hesten utredes videre for å sikre at behandlingen er etisk forsvarlig, sier veterinær Bjørn Wormstrand ved NMBU. Men hvordan rustes fremtidens veterinærer til å takle noen av de mest krevende kundene yrket har å by på, nemlig hestefolk?
 • 148. 148 - La oss snakke om etikk II

  43:22
  - Rideskolene har ikke vært flinke nok til å regne på hva det faktisk koster å produsere en ridetime og vi er ikke alltid flinke nok til å fortelle kundene hva vi de faktisk får for pengene. For hesten de rir én gang i uken, skal følges opp de seks andre dagene og den skal ha det bra, sier Hanne Dahl Lien, som utdanner fremtidens ridelærere ved Norsk hestesenter på Starum.
 • 147. 147 - La oss snakke om etikk

  08:16
  - Vi må behandle hestene våre med respekt, omsorg og rettferdighet. Og skal vi bli gode på dette må vi ikke bare kunne lese signalene hesten gir, vi må også bli gode på å svare hesten på et språk den forstår.
 • 146. 146 - Ortopediske fagdager NMBU

  16:29
  Her er en smakebit fra ortopediske fagdager - rygg, rehabilitering og ganganalyse, som ble avholdt på NMBU for tre dager siden. Temaene var blant annet ryggoperasjoner, rytter i balanse, AI brukt i halthetsvurderinger og hvordan man lager gode rehabiliteringsplaner etter sykdom eller skade. Foreleserne var Maria Terese Engell, Anna Bergh, Filipe Serra Bragança og Tjin Spoormakers.
 • 145. 145 - Hestene og våren

  08:58
  Det er tid for å slappe av og nyte de enkle gledene i livet. Få ting fremkaller mer harmoni og glede enn når man føler vinden i håret, solen på huden og hestens lette steg under seg i en skog der naturen våkner til liv etter en lang vinter.
 • 144. 144 - It's all about connection

  42:18
  - Good ridning means that you stop disturbing the horse. And that is one thing I find it important to tell everybody; get out of the way, cause you are the problem, says Arne Koets, who during his five years as a rider and curator at the Fürstliche Hofreitschule in Bückeburg truly started to master the art of riding and the High School movements. He is a very versatile trainer and a full-time professional instructor in HEMA (Historical European Martial Art). Photo: Matilde Brandt.
 • BONUS - Relasjon er alt

  14:35
  – Å ri godt innebærer at du slutter å sitte i veien for hesten, for det er du som er problemet, sier Arne Koets, som er en svært allsidig trener som blant annet jobber som profesjonell instruktør i HEMA (Historical European Martial Art). Foto: Matilde Brandt.
 • 143. 143 - Har hesten din det travelt?

  20:02
  - Det er sant som det sies, at 99% av alle feil ligger hos rytteren. Dermed er alle former for quick fix, der hesten gjennom smerte eller ubehag skal «lære» å innfri nye krav eller forventninger, i beste fall uetiske. Har vi skapt problemet, er det vårt ansvar å løse det, ikke hestens.
 • 142. 142 - Flere spørsmål enn svar?

  06:36
  Det er inspirerende å alltid strekke seg etter å bli en bedre versjon av seg selv. Og dermed også bli et bedre menneske for hesten sin!