Taiteen takana – Helsinki Contemporary

Share

Jukka Rusanen ja Ritva Röminger-Czako: Luonnos

Taiteilija Jukka Rusanen ja kuraattori, taidehistorioitsija Ritva Röminger-Czako syventyvät keskustelussaan Rusasen Luonnos-näyttelyn teemoihin ja taustoihin sekä taiteilijan työskentelyyn.


Jukka Rusanen on antanut uusimmalle yksityisnäyttelylleen nimen Luonnos. Nimi viittaa ajatukseen siitä, että taiteellinen prosessi on jatkuvaa, ja että kaikki teokset ja näyttelyt ovat luonnoksia maailmasta. Taiteilija ei halua julistaa mitään lopullista: esillä oleva näyttely on mahdollisuus, ei väittämä.


Luonnos viittaa myös taiteilijan tavoittelemaan uudenlaiseen keveyteen ja vähäeleisyyteen. Työskentelyprosessi on hyvin henkilökohtainen ja herkkä, mutta oman tilan luominen teosten ympärille antaa vahvuutta tuoda teokset muiden nähtäväksi. Halu hiljentyä ja tarve näyttää se maalauksessa on johtanut kirkkaiden värien poisjäämiseen. Näyttelyn pääasiallinen väriskaala kulkeekin erilaisten valkoisten, beigejen, harmaiden ja ruskeiden kautta herkullisiin pastelleihin. 


Luonnos ehdittiin avata galleria Helsinki Contemporaryssa 12.3.2020. Nyt näyttelyyn ja sen teoksiin voi tutustua gallerian verkkosivuilla: https://helsinkicontemporary.com/exhibition/luonnos