Share

cover art for Kristina Turner - Kvinnokroppens intelligens & att födas in i moderskapet

Healthfulness Podden

Kristina Turner - Kvinnokroppens intelligens & att födas in i moderskapet

I det här avsnittet träffar jag Kristina Turner som är författare & födelseaktivist. Vi pratar om de strukturer som idag styr födandet, både medvetet och omedvetet. Vi pratar kontrollbehov, informerade val, den djupt spirituella aspekten av att föda och hur vi kan hedra kvinnokroppen, kvinnan och även moder jord. Vad är optimala förutsättningar för att föda och hur kommer vi att föda barn i framtiden?


Avsnittet sponsras av Glimja.se 

Koden Healthfulness ger 10% rabatt och fri frakt på första ordern  

More episodes

View all episodes

 • Förlossningen

  01:37:16
   Avsnittsinfo: Jag och min man delar vår förlossningsberättelse. Affirmationer av Yolande Norris-Clark via free birth society Avsnittet sponsras av Glimja.se 
 • Graviditeten

  01:04:30
  Jag och min man pratar om tiden före födseln. Avsnittet sponsras av Glimja.se 
 • Favorit i repris - Pamela von Sabljar

  01:05:34
  I det här avsnittet gästar Pamela von Sabljar podden, Pamela och Natalie pratar om långsamhet, feminin energi, tantra, emotionell intelligens och vad som uppstår i mellanrummet när man vågar sakta ner...De pratar också om relationen till kroppen, njutning, mat, självhat, självkärlek, övergivenhet, att bedöva sig med mat och att göra ”ohälsosamma” val från en ångestfri plats.
 • Favorit i repris - Jenny Koos

  01:14:00
  I det här avsnittet träffar Natalie sexualhälsorådgivaren Jenny Koos. Jenny lär passionerat ut och sprider kunskap om hur kvinnans fertilitet och hälsa hänger ihop.De pratar i det här avsnittet om cykelns olika faser, hormoner, hur klimatet påverkar vår hälsa, varför just så många veganer söker hjälp hos Jenny, träning, julmat, varför kaffe inte är toppen för menstruerande kvinnor, plantbaserad kost och framför allt nackdelarna med den.
 • Favorit i repris - Maria Borda Jaklin

  55:30
  I det här avsnittet träffar Natalie antropologen Maria Borda Jaklin. De pratar om hur barnuppfostran ser ut i olika kulturer, sömnvanor, kejsarsnittsnormen, tidsbristen i vårt moderna samhälle, barnens naturliga självbevarelsedrift och vad vi kan vinna på att undvika att instruera barn. 
 • Favorit i repris - Natalie Yonan

  01:07:24
  Den här veckan sitter Natalie på ”gäst-stolen” i poddstudion och Nadia Wallin som gästade avsnitt 19 leder samtalet. De pratar i det här avsnittet om funktionen med att känna frustration och motstånd när man försöker ”hitta sin väg”. De pratar om närvaro, avstängdhet, hur man hittar flow och hur man kommer i kontakt med sin inre röst. Vi pratar också om personlighetstester, blinda fläckar, hälsohets, andlighet och massa mer!
 • Favorit i repris: Erik Hemmingsson - Överviktsepidemin & coronapandemin

  01:03:32
  I det här avsnittet träffar Natalie en av Sveriges ledande överviktsforskare Erik Hemmingsson. De pratar för första gången om corona i podden. Hur överviktsepidemin och coronapandemin hänger ihop. Vad gör egentligen den sociala isoleringen med vår hälsa? Kan botemedlet vara värre än sjukdomen? Och vilka är de gemensamma nämnarna när det gäller övervikt?De pratar även om trygghet, trauman, arv, mat som självmedicinering, kreativitet, bantning och kroppshets i media, skuld och skam, stigmatisering inom sjukvården, body positivity och ohälsosam övervikt på riktigt.
 • Favorit i repris - Leila Andersson

  01:11:06
  Varannan vecka kommer ni att kunna lyssna på ett tidigare avsnitt från några av våra favorit gäster! Vi pratar i det här avsnittet om hur man läker sina känslor och sitt förflutna. Vad spelar egentligen trauman för roll i våra liv och hur mycket kan det påverka vårt vardagliga liv?Vi pratar om att hitta mod, att komma i kontakt sin ilska och vad är egentligen läkningssystemet?Tips på böcker:The transformation med James GordonThe body Keeps the Score med Bessel van der Kolk
 • Favorit i repris - Sofie Söderström

  01:00:49
  Varannan vecka kommer ni att kunna lyssna på ett tidigare avsnitt från några av våra favorit gäster! Vi pratar i det här avsnittet om något som är bland det viktigaste när det kommer till vår fysiska hälsa, nämligen lymfsystemet och kroppens naturliga detox funktion. Jag träffar Sofie Söderström som är näringsterapeut och lymfmassör och vi djupdyker i många delar och aspekter av hälsa och läkning.