Share

Hälsorevolutionen

I Hälsorevolutionen får du det senaste inom den internationella hälsoforskningen och antiinflammatorisk livsstil, under ledning av vetenskapsjournalisten och bästsäljande författaren Maria Borelius. Mycket skratt, mycket kunskap, mycket inspiration....


Latest episode

 • 170. AVSNITT 170: ATT SKRIVA SIG IGENOM KRISEN

  42:11
  En tung cancerdiagnos slutar med att Carinas man dör bara 51 år gammal, i juni 2021... Vad hände egentligen efter att Carina förlorade Anders, efter 26 år – ett halvt liv – tillsammans? Hur börjar man om mitt i livet?Och hur är det att skriva om det svåra, samtidigt som man bearbetar sorgen? I nya boken "Vi ses på andra sidan – en änkas manifest för resten av sitt liv" (Bookmark förlag) har Carina skrivit sig igenom denna period och hon uppmuntrar andra att börja skriva för att sätta ord på känslorna."Det här är en storslagen, svepande läsupplevelse om djupaste sorg och vägen vidare", säger Maria.Här kan du beställa boken: https://www.adlibris.com/se/bok/vi-ses-pa-andra-sidan-9789189750043En podcast producerad av: Maria Borelius, vetenskapsjournalist och biolog och Carina Nunstedt, förläggare och producent, i samarbete med Acast. Klippare: Andreas Carlson.

More episodes

View all episodes

 • 169. AVSNITT 169: FORSKNINGEN OCH KNEPEN FÖR MER VARDAGSLYCKA!

  52:45
  Hur kan vi påverka vår dagliga lycka? Vad finns det för forskning och enkla knep? Och vad passar just dig? Det handlar inte om att sträva efter det perfekta livet, menar veckans gäster, Therésia Franklin och Cassandra Brunstedt, författare till nya boken "Lyckomanualen" (LB Förlag).En podcast producerad av: Maria Borelius, vetenskapsjournalist och biolog och Carina Nunstedt, förläggare och producent, i samarbete med Acast. Klippare: Andreas Carlson.
 • 168. AVSNITT 168 – DEL 2: ETT RIKT LIV EFTER KATASTROFEN

  57:49
  Möt Malin Sävstam, yogalärare, coach och författare som förlorade sin man och två av sina barn i tsunamin 2004. Hur reste hon sig efter katastrofen? Hur kan man gå vidare när något så fruktansvärt drabbar en? Malin berättar om sin filosofi att leva ett glädjerikt liv och hur hon försöker dela med sig och coacha andra.Och missa inte uppsnacket – del 1 av veckans avsnitt, där Maria och Carina ger en introduktion till detta starka möte.En podcast producerad av: Maria Borelius, vetenskapsjournalist och biolog och Carina Nunstedt, förläggare och producent, i samarbete med Acast. Klippare: Andreas Carlson.
 • 168. AVSNITT 168 – DEL 1: UPPSNACK INFÖR VECKANS STARKA MÖTE

  10:15
  En introduktion till denna veckas avsnitt där Maria och Carina samtalar om veckans starka möte. I fortsättningen som kommer på torsdag möter du Malin Sävstam, yogalärare, coach, föreläsare och författare, som förlorade man och två barn i tsunamin. Hon reste sig, valde att leva vidare och jobbar idag med retreats, kurser och att guida andra under parollen "Ett rikt liv", där hon delar med sig av sina verktyg.En podcast producerad av: Maria Borelius, vetenskapsjournalist och biolog och Carina Nunstedt, förläggare och producent, i samarbete med Acast. Klippare: Andreas Carlson.
 • 167. AVSNITT 167 – DEL 2 – ETT FRIARE LIV MED YOGAFILOSOFI, MEDITATION OCH ANDNING

  38:43
  Möt Josefine Bengtsson, yogalärare och författare, aktuell med boken "Yoga och meditation: Släpp dig själv fri" (Bookmark förlag). Hör om hennes spännande livsomvändning, när hon lämnade Handelshögskolan och det prestigefyllda konsultjobbet och åkte till Indien. Nu lever hon sitt drömliv och driver Soulspace.Och missa inte uppsnacket – del 1av veckans avsnitt, där Maria och Carina samtalar om vad ett friare liv är för dem.En podcast producerad av: Maria Borelius, vetenskapsjournalist och biolog och Carina Nunstedt, förläggare och producent, i samarbete med Acast. Klippare: Andreas Carlson.
 • 167. AVSNITT 167 – DEL 1 – UPPSNACK! ETT FRIARE LIV

  16:29
  Del 1 av denna veckas avsnitt där Maria och Carina samtalar om veckans ämne: Ett friare liv.I fortsättningen som kommer på torsdag möter du Josefine Bengtsson, yogalärare och författare, aktuell med boken "Yoga och meditation: Släpp dig själv fri" (Bookmark förlag).En podcast producerad av: Maria Borelius, vetenskapsjournalist och biolog och Carina Nunstedt, förläggare och producent, i samarbete med Acast. Klippare: Andreas Carlson.
 • 166. AVSNITT 166: DIN BÄSTA HÖST – DEL 3 – FÅ NY ENERGI OCH MER ORK!

  28:42
  Tredje och sista delen i vår serie "Din bästa höst". Lär dig få fart på dopaminet och mitokondrierna – cellernas energifabriker.Hur får vi igång oss själva efter en trög start på dagen? Hur hittar vi motivationen? Hur får vi till den bästa planeringen? Hur blir vi bättre på att prioritera? Och hur äter, sover och motionerar vi för att fylla på med bäst energi? Maria berättar om den senaste forskningen som visar att faktiskt kan bygga starkare batterier i kroppen.En podcast producerad av: Maria Borelius, vetenskapsjournalist och biolog och Carina Nunstedt, förläggare och producent, i samarbete med Acast. Klippare: Andreas Carlson.JUST NU HAR VI ETT ERBJUDANDE FRÅN VÅR SAMARBETSPARTNER BIOTHERM: Som lyssnare kan du beställa gratisprover av Biotherms Blue Pro-Retinol Eye Cream, Blue Retinol Night Serum och Blue Pro-Retinol Cream. Använd länken nedan. Erbjudandet gäller så länge lagret räcker.  https://biotherm-se.beauty-campaigns.com/quiz/1258356_1221/RetinolRoutine.html?utm_source=podcast&utm_medium=audio&utm_campaign=biotherm_bluetherapyeyeq3_halsorevolutionen