Share

cover art for Trailer: Gehoor Geven

Gehoor Geven

Trailer: Gehoor Geven

Season 1, Ep. 0

Justin Verkijk, Radio-presentator, podcastmaker maar ook DJ en MC, gaat in gesprek met DJ’s en andere invloedrijke nachtdieren over wat muziek voor hen betekent en hoe zij aankijken tegen de risico’s van gehoorschade.


Justin heeft zelf een heleboel uurtjes op festivals en in clubs achter de draaitafel gestaan. Ja met harde muziek. Gelukkig hoort hij nog steeds kraakhelder. Vrij belangrijk als je leven bestaat uit muziek en radio. Maar hoe doen andere DJ’s dit, hoe zorgen zij dat ze na al die jaren nog steeds goed horen en wat zijn de gevolgen als dit niet gebeurt?

 

Dit hoor je in de podcast Gehoor Geven van GAIN, de branchevereniging die zich inzet voor betere hoorzorg. In elke aflevering wordt gesproken met DJ’s over hun carrière, hun passie voor muziek maar ook over wat gehoorbeschadiging met je kan doen en hoe dit te voorkomen. 

More episodes

View all episodes

 • 4. Kav Verhouzer over platinum gaan & Avicii

  17:55
  In deze aflevering praat Justin met DJ Kav Verhouzer. Deze DJ had in 2018 een gouden plaat met Sjaak, genaamd Stap voor Stap en staat onder contract bij het grote Armada music van Armin van Buuren. We spreken hem in zijn studio in Den Bosch, waarna een zomer vol optredens en nieuwe producties voor de boeg, we bespreken hoe het ervoor staat met hem, zijn muziek, het overlijden van Avicii en zijn gehoor.
 • 3. Daan Koekelkoren over DJ Jean & spotlights

  14:50
  In deze aflevering praat Justin met Daan Koekelkoren. Ooit getalenteerd drummer, DJ, producer van meerdere artiesten en oprichter van Zwarte Koffie, naar eigen zeggen, het sterkste feest van Amsterdam. We hebben het over Daan zijn passie voor muziek van jongs af aan, zijn weg naar de top en hoe het is om als ghost-producer te werken.
 • 2. Ramon de Lima over de RoXY & Eberhard van der Laan

  16:09
  In deze aflevering praat Justin met Ramon de Lima, de voorzitter van Stichting Nachtburgemeester. Zij hebben het doel hebben om nachtcultuur op de maatschappelijke en politieke agenda te zetten. Ramon zit dus volop in het Amsterdamse nachtleven en houdt zich dan ook druk bezig met evenementen zoals ADE. Wederom een persoon die dag maar vooral nacht bezig is met muziek en feesten. We spreken hem over de rol van de Nachtburgemeester en de veranderende clubscene van Amsterdam in de ADAM toren aan het IJ.
 • 1. The Flexican over Flinke Namen & liefde vanuit het publiek

  17:54
  In deze aflevering spreekt Justin The Flexican. De in Mexico geboren Thomás Goethals werd bij het grotere publiek bekend toen hij in 2004 samen met onder andere buurjongen Sef de rapgroep Flinke Namen oprichtte. Hierna kwam zijn carrière als DJ in sneltreinvaart en werkte hij met grote artiesten als Pete Philly, The Opposites en Typhoon. We spreken hem in de Q-factory over zijn liefde voor techniek, een potentiële comeback van Flinke Namen en of zijn dochter, vrouw of muziek bij hem op 1 staat.