Framtidens E-Handel

8/12/2022

108. Emil Norlander & David Kyhlstedt - Silvercut: Vikten av content för e-handel & så lyckas du med din contentproduktion

Silvercuts VD och CMO Emil Norlander och David Kyhlstedt gästar podden Framtidens E-Handel och delar med sig av sina toppar, dalar och heta tips när det kommer till content.5 min - De delar med sig av sina erfarenheter och tips om sociala medier och hur man får folk att stanna upp i sitt scrollande.9 min - Hur kommer det sig att de inte fått influencer marketing att funka efter massa försök? Och hur tänker de rent strategiskt för framtida samarbeten.17 min - Varför vill man ta in produktionen in-house helt plötsligt? Kan det höja deras lifetime value?28:50 min - Olika kreativa sätt man kan använda data på.32 min - Hur ser deras pengafördelning ut mellan Facebook, TikTok och Google ads ut?34:18 min - Vilka utmaningar finns det på TikTok vs Facebook sett till content?36:18 min - Vad har de gjort för att lösa mysteriet bakom spårbarheten från sina annonser?40:05 min - Hur tänker de kring det content de producerar.43:18 min - Hur Instagram och sociala mediers ekosystem har förändrats.44:50 min - Hur skapar man en bra hook? Går det ens?48:40 min - Förklarar uppbyggnaden av deras adsfilmer.53:18 min - Deras absolut bästa content-tips.Här hittar du Emil, David & Silvercut:https://www.linkedin.com/in/emil-norlander-b880ba204/?originalSubdomain=sehttps://www.linkedin.com/in/david-kyhlstedt-145b9a142/https://silvercut.com/Följ Björn på LinkedInhttps://www.linkedin.com/in/bjornspenger/ Följ Framtidens E-handel på LinkedInhttps://www.linkedin.com/company/framtidens-e-handel/Besök vår hemsida & Instagramhttps://www.framtidensehandel.se/https://www.instagram.com/framtidens.ehandel/Sponsorhttps://centra.com/https://www.converdiant.com/Tusen tack för att du lyssnar!
8/5/2022

107. Arnas Jacevicius - Co-Founder A Cool Agency: Learnings from spending 50 Million Euros on Facebook Ads

A Cool Agency’s VD Arnas Jacevicius gästar podden Framtidens E-Handel och delar med sig av allt mellan himmel och jord när det kommer till performance marketing, på engelska i detta avsnitt. Vi börjar med en ganska lång konversation om personlig utveckling, struggles och självbild och hans Ayahuasca tripp. Om ni vill hoppa över introt med Arnas kan ni hoppa direkt till minut 30. Ta del av Arnas resa i detta avsnitt i Framtidens E-handel.Arnas berättar sedan om vad performance marketing verkligen är, kreativa sätt han går tillväga för att se om viss content funkar eller ej, och hur man kommunicerar så att kunderna känner sig förstådda på djupet.Han förklarar även hur mycket tid och pengar som borde spenderas i early, mid och late funnel, hur man identifierar vilken kanal som driver in flest kunder, och utmaningarna som D2C brands kommer stöta på framöver.Arnas berättar slutligen om hur viktigt det är att våga byta content och vilka otroliga förändringar det kan ge.Här hittar du Arnas & A Cool Agency:https://www.linkedin.com/in/arnas-jacevicius-5656b1162/https://www.linkedin.com/company/a-cool-agency/Följ Björn på LinkedInhttps://www.linkedin.com/in/bjornspenger/Följ Framtidens E-handel på LinkedInhttps://www.linkedin.com/company/framtidens-e-handel/Besök vår hemsida & Instagramhttps://www.framtidensehandel.se/https://www.instagram.com/framtidens.ehandel/Sponsorhttps://centra.com/https://www.converdiant.com/Tusen tack för att du lyssnar!
8/2/2022

106. Best of - Facebook & Google Ads : De bästa tipsen

I detta best of avsnitt av podden Framtidens E-Handel fokuserar vi på Facebook och Google ads. Här får vi fantastiska tips och insikter av tidigare gäster som Magnus Dahlquist i avsnitt 3, Fedja Porobic i avsnitt 11 och 18, Mikael Christensson i avsnitt 25, och Pontus Krusing i avsnitt 30. Ta del av gästernas grymma tips i detta avsnitt i Framtidens E-handel.Vi pratar om hur en lyckad funnelstrategi kan se ut, och vart i den man borde spendera mest pengar. Vi pratar också om growth hacking och vad det egentligen är, vilka nyckelåtgärder som bedriver mest tillväxt i ett bolag, vilken typ av data det är som avgör vad man ska prioritera i sitt growth hacking arbete, hur man går tillväga för att förbättra trafikanskaffning och hur man hittar nya trafikkällor, och hur man får till grym content som passar för sociala medier.Vi tar även upp hur man gör ett enkelt AB test, hur man hittar det optimala ekosystemet i sin affärside, hur en köpresa generellt kan se ut och med vilka touchpoints, vikten av fokus på ROAS, och hur man jobbar med de olika sociala kanalerna.Här hittar du gästerna:https://www.linkedin.com/in/magnusdahlquist/https://www.linkedin.com/in/porobic/https://www.linkedin.com/in/mikaelchristensson/https://www.linkedin.com/in/pontuskrusing/?originalSubdomain=seFölj Björn på LinkedInhttps://www.linkedin.com/in/bjornspenger/Följ Framtidens E-handel på LinkedInhttps://www.linkedin.com/company/framtidens-e-handel/Besök vår hemsida & Instagramhttps://www.framtidensehandel.se/https://www.instagram.com/framtidens.ehandel/Sponsor:https://centra.com/Tack för att du lyssnar!
7/8/2022

101. Sommarrepris - Jarno Vanhatapio - NA-KD´s grundare: Influencer marketing, riskkapital, och att skala det som inte är skalbart

Jarno Vanhatapio är grundaren till e-handelssuccén NA-KD som efter fem år omsätter häpnadsväckande 2 miljader kronor. Med 900 miljoner kronor riskkapital i ryggen har han på kort tid byggt ett av Europas snabbast växande e-handelsbolag.Veckans avsnitt i Framtidens E-handel är en personlig dialog med Jarno där han berättar hur han balanserar sitt familjeliv med business, vilka byggstenar som är viktiga när man bygger ett e-handelsbolag, vikten av bra bruttomarginaler, och hur man tar sig igenom motgångar. Jarno går även igenom hur NA-KD arbetar med influencer marketing, hur han ser på attribuering av olika marknadsföringskanaler, och vilka som är hans största råd till andra entreprenörer. Hur gör han för att inte tappa sitt eget driv? Hur skalar man något som i sin natur inte är skalbart? Hur tänker han när han investerar i start-up´s? Jarno berättar slutligen om vad han har lärt sig genom åren för att lyckas som entreprenör. Missa inte detta i veckans avsnitt av podcasten Framtidens E-handel!Här hittar du Jarno Vanhatapio & NA-KDhttps://www.linkedin.com/in/jarno-vanhatapio-45ab6827/https://www.na-kd.com/svFölj Björn på LinkedInhttps://www.linkedin.com/in/bjornspenger/Följ Framtidens E-handel på LinkedInhttps://www.linkedin.com/company/framtidens-e-handel/Veckans sponsorhttps://www.maddenanalytics.com/ Tusen tack för att du lyssnar!