Fotopodden

 • Innholdsprodusent Kaia Fornes

  24:25
  Flere og flere selskaper velger å ansette en innholdsprodusent for å produsere bilder og videoer internt, i stedet for å leie inn en fotograf. Kaia Fornes jobber som digital markedskordinator og innholdsprodusent hos Kaffebrenneriet og er på besøk hos oss for å prate om akkurat dette. Hvordan hun jobber, hvordan en typisk dag ser ut og hva som må til for å jobbe som en innholdsprodusent.
 • Hva skjer med OM System/Olympus?

  19:49
  Hva er det som egentlig skjer med tidligere Olympus, som har byttet navn til OM System? Erik og Thomas går gjennom tidslinjen fra da Olympus solgte sin kameradivisjon til JIP (Japan Industrial Partners) og fram til nå.Siden Olympus ble solgt har det vært få nyheter og de som har kommet har vært modeller utviklet av Olympus. Så derfor stiller vi spørsmålet, hva er det egentlig som skjer?
 • Hvordan du velger et nytt kamera

  58:52
  Hva er det beste kameraet?Det finnes alle type kameraer til alle type bruk tilgjengelig i dag, så det kan være vanskelig å finne det beste kameraet for deg. I ukes episode gjør Erik og Thomas et forsøk på å veilede deg til å finne det beste kamera for deg, ditt bruk og ditt budsjett.
 • Above Media

  47:42
  Above Media har spesialisert seg på dronetjenester, opererer fra Oslo og Trondheim. Vi får besøk av Jonas og Matias fra Above Media som forteller om droneregler, hvordan de jobber og utviklingen av droner de siste årene.www.abovemedia.noNyttige linker:https://flydrone.no/http://safetofly.no/
 • 19. Naturfotograf Tobias Gjerde

  42:25
  Tobias Gjerde er bare 20 år, men vært aktiv og prisvinnende naturfotograf i mange år allerede. Nå skal han satse på fotografering på fulltid en periode framover. Vi snakker med ham om hva som driver ham, hva som gjør at en tenåring heller går ut i skogen en mørk vinterkveld enn å henge med jevnaldrende, om hvordan det er å være ung og lovende, og mye annet.
 • 18. Bytting av kamerasystem med Morten Hvaal

  01:40:32
  Vi har fått besøk av fotograf Morten Hvaal for å snakke om å bytte kamerasystem. Erik og Morten snakker om blant annet når du burde bytte kamerasystem, når burde du unngå det, hvordan du bytter system og hva bør du prioritere når du velger et nytt kamera.
 • 2. Sjefsdekoratør Olga Gøril Vik

  56:13
  Olga Gøril Vik har vært sjefsdekoratør på en rekke store norske film- og serieproduksjoner. Hun har hatt ansvaret for at ting ser riktig - og tidsriktig ut på Verdens verste menneske, Den første jul i Skomakergata, Lykkeland, 22. juli, Okkupert, Valkyrien og en rekke andre produksjoner. Selv om hun verken er fotogra eller videograf, gjør jobben hennes det mulig for kamerateamet å lage de flotte scenene vi forventer av moderne produksjoner. Vi snakker med henne om hvordan hun jobber og hvordan det påvirker resten av produksjonen.
 • 1. Vi gjetter på 2024

  01:08:21
  Det er et nytt år, nye muligheter og masse nye kameraer - håper vi på! Sist gang så vi tilbake på året som er bak oss og vi gikk gjennom noen av nyhetene som vi var heldige å se. I dag handler det om fremtiden. Vi skal gjøre litt kvalifisert gjetning basert på trender vi ser i kamerabransjen og også komme med håp og ønsker om nyheter vi vil se dette året.Program:(02:47) - Global lukker(07:26) - Open Gate(12:59) - AI(17:09) - Trådløs kobling(20:16) - Canon(29:57) - Sony(35:42) - Fujifilm(44:11) - Nikon(48:27) - OM(51:45) - Panasonic(57:51) - Leica(1:00:49) - Sigma(1:03:34) - Ricoh og Pentax(1:04:54) - DJI, GoPro og Insta360
 • 17. Hvordan leve av å være videograf med Maria Sørlie

  30:00
  Vi har fått besøk av Maria Sørlie, eier og grunder av Sørlie Media og Dinbryllupsfilm.no og deleier i HER (Hun Etablerer Ressursprogrammet). Epsioden handler om hvordan skaffe seg et levebrød med video, noe Maria har god erfaring med.
loading...