Share

cover art for Møt vår nye ordfører

Former felles framtid

Møt vår nye ordfører

Season 2, Ep. 32

More episodes

View all episodes

 • 31. Nettverket og landsbyen

  19:37
  Hvordan jobber barnevernet i kommunen vår? Hvordan ser de etter, og bygger på, ressurser rundt barnet, og i familiens nettverk? Vi møter lederen for barnevernet, og en familiekontakt og frivillig medarbeider. Hør mer om deres arbeid i den nyeste episoden i kommunens podkast Former felles fremtid.
 • 30. Podkast: Hvorfor skal du bruke stemmeretten din?

  15:22
  Vi nærmer oss lokalvalg, og et nytt kommunestyre skal velges. Betyr det egentlig noe hvem som sitter med makten i Aurskog-Høland? Hvorfor er det viktig at akkurat du stemmer ved dette valget? I den nyeste episoden av vår podkast er det kommunestyrevalg som står på plakaten, og du får møte tre av våre folkevalgte. Lytt til episoden her!
 • 28. Hvordan er det å være folkevalgt i Aurskog-Høland kommune

  18:55
  Hvordan er det å være politiker i Aurskog-Høland? I denne episoden får du høre mer om hverdagen som folkevalgt i kommunen vår.
 • 27. Miste lederen eller laderen? - Livesending fra ledersamling

  13:37
  I denne unike LIVE-innspilte episoden av «Former felles framtid» møter du fem av våre ledere i kommunen. Hør deres verdier som leder og erfaringer de har gjort seg.  Episoden er spilt inn LIVE med publikum under lederseminar ved KulturArena 4. mai!   Hvilke tanker har våre ledere om det å være leder? Hva tenker de om forventningene til ledere, lederprinsippene og verdiene som gjelder i kommunen vår? Hva betyr det å være leder her? Denne gangen er «Hot or not»-runden erstattet med et morsomt dilemma: Hva ville gjestene mistet, lederen eller laderen? Hør svarene i podkasten!  Gjestene Marianne Grimstad Hansen, kommunalsjef Samfunnsfunksjoner og næring Helene Aasen, enhetsleder NAV Gerd Schumann, enhetsleder Familie og barnevern Gjermund Nilsen, enhetsleder Kommunalteknisk drift Ragnar Heide, virksomhetsleder KulturArena og fritid 
 • Møt vår nye kommunedirektør

  15:19
  Hun spiller i rockeband, kjører motorsykkel, og er veldig motivert i sin nye stilling i Aurskog-Høland. I denne podkasten får du møte Gry Røste, vår nye kommunedirektør. Hva er hennes førsteinntrykk som nyansatt i kommunen? Hvorfor søkte hun på denne stillingen, hva er viktig for henne og hva mener hun er jobben til en god leder? Du får svarene her!
 • 26. Rosa kompetanse og inkludering

  22:37
  Hva kan vi som innbyggere gjøre for at alle skal føle seg akseptert og inkludert her i Aurskog-Høland? Hva gjør vi i møte med personer som bryter med normer for kjønn og seksualitet? En ny podkastepisode er ute og denne gangen handler det om hvordan vi alle kan jobbe for mangfold, inkludering og likestilling.  I denne episoden møter vi Tine Johnsen Karlsrud, Hege Beate Fosshaug og Elin Stillingen som snakker om hvordan vi alle kan bidra til et mer inkluderende og likestilt samfunn. I podkasten snakker de for eksempel om det å være LHBT+-person. Lhbt+ er en forkortelse for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, og personer med variasjon i kroppslig kjønnsutvikling, skeive og andre personer som bryter med normer for kjønn og seksualitet.  Hva gjør helsestasjonen og skolehelsetjenesten i møte med personer som føler seg annerledes, og hva kan helsetjenesten bidra med?  Rosa kompetanse Aurskog-Høland kommune har en Kommunedelplan for Mangfold, inkludering og likestilling. Der er et av tiltakene som beskrives at vi skal øke den «Rosa kompetansen». Det handler om å øke kunnskapen om kjønns- og seksualitetsmangfold for ansatte i kommunen som jobber med mennesker, slik at de kan møte mennesker på en likeverdig og god måte.   Hvordan har vi det egentlig i Aurskog-Høland når det gjelder å akseptere at vi alle er forskjellige? Hva kan vi gjøre for at det skal oppleves som trygt å stå frem som LHBT+-person?  Våre podkast-gjester gjør sitt beste for å svare deg! Episoden avsluttes som vanlig med en runde «Hot or not?».  Gjestene Tine Johnsen Karslrud er helsesykepleier ved helsestasjonen og Aursmoen skole og Haneborg skole. Hege Beate Fosshaug er sykepleier, og jobber nå med flyktninger på helsestasjonen og i skolehelsetjeneste. Elin Stillingen skeiv aktivist og vært med på å starte Aurskog-Høland Pride i 2022. 
 • 25. Språk er makt

  22:04
  Forstår du hva kommunen skriver? – Ny podkastepisode! I denne episoden møter du gjester som snakker om hva klart språk er og betydningen av det, og ikke minst betydningen av klart språk i kommunens brev til deg som innbygger! I 2022 startet kommunen et klarspråk-prosjekt for å nå ut til innbyggerne på en forståelig og tillitsvekkende måte, men hva vil egentlig klart språk si – både i den skriftlige verden og på TV? Hva blir gjort for å skape god og forståelig informasjon til kommunens innbyggere? Og hva betyr egentlig et godt og klart språk i kommunens brev til deg som innbygger? Ukens podkast-gjester gjør sitt beste for å svare deg! Episoden avsluttes som vanlig med en runde «Hot or not?».  Gjestene Eivind Landsverk er kjent fra fjernsynet, både som skuespiller og programleder. Han er en ekte urskauing og bor fortsatt i barndomshjemmet sitt på Aurskog. Anita Jacobsen er rutinert journalist og nyhetsleder i Indre Akershus Blad. Hun er bosatt og oppvokst på Aurskog. Anne Luke jobber med kommunens Klart Språk-prosjekt og HR. Hun er ansatt ved avdeling Lønn og personal.  Episoder hver måned   Ansatte og innbyggere på tvers av sektorer og miljøer lager podkast om kommunen vår. Målet er å inkludere, informere og glede innbyggere i alle aldre. Med Lars Jørgen Skaret i spissen byr vi på både humor og alvor i denne kommunepodkasten «Former felles framtid». Du finner podden på Acast, Spotify, YouTube og Amazon. Nye episoder publiseres en gang i måneden. Følg med i mars!