Share

cover art for #35: Sanningens timme

Författarpodden

#35: Sanningens timme

Vilka föreställningar och missuppfattningar levandehålls i författarvärlden, vad tjänar en författare egentligen och hur många böcker är det rimligt att sälja? Och vilka frågor får du under inga omständigheter ställa någon som skriver böcker?

More episodes

View all episodes

 • 43. #43 Nypremiär!

  40:54
  Författarpodden är tillbaka! Efter ett åtta år långt uppehåll tar sig författarna Frida Skybäck och Agnes Hellström sig an att prata skrivande igen. När de senast poddade hade Frida lämnat jobbet som lärare för att skriva på heltid och Agnes blivit ordförande för Svenska Freds. I premiäravsnittet är båda aktuella med nyutkomna böcker och ska inom kort bege till sig till Bokmässan i Göteborg. Blev livet som de förväntat sig? Hur har det gått med skrivandet sedan sist och hur har de klarat sig utan varandra? I säsongens första avsnitt summerar de tiden som gått, förväntningarna på deras boksläpp och spekulerar i vad som händer härnäst.
 • 42. #42: Sommarspecial

  43:25
  Efter ett händelserikt år är Författarpodden tillbaka med ett nytt avsnitt. Vad är det bästa och sämsta med att skriva på heltid, har Frida knäckt koden för hur man skriver en "bestseller", vad tycker Agnes om Petter Stordalens intåg i bokbranschen och vad händer med ens författaridentitet när man slutar att producera böcker?
 • -41. #41: Äntligen!

  42:48
  Äntligen är Författarpodden tillbaka med ett nytt avsnitt! Frida berättar om sin senaste bok och avslöjar en stor nyhet och Agnes ger oss en bild av vad hon gör nu för tiden och hur mycket hon saknar skrivandet. Dessutom diskuteras genren feelgood, skillnaderna mellan stora och små förlag, Svenska Akademien och mycket annat.
 • #40: Välj dina auktoriteter

  47:50
  Hur många gånger kan man egentligen ta ett nej innan man ger upp sin skrivardröm, får bästsäljande författare ibland också kalla handen av förlagen och vem ska man egentligen lyssna på när man ger sig in i bokbranschen?
 • #39: Litteraturpriser & framtidsvisioner

  42:39
  Vilka svenska litteraturpriser finns och vilka saknas, hur många böcker säljer en Augustprisvinnare och vad har Frida och Agnes för planer inför 2016?
 • #38: Följebrev och den perfekta pitchen

  42:41
  Hur skriver man ett bra följebrev som får förlagen intresserade och hur pitchar man sin bok på ett sätt som får andra att vilja köpa och läsa den?
 • #37: Kreativa idéer

  43:16
  Hur hittar man idéerna till en bok, vad gör man om kreativiteten tryter och hur väljer man vilken av alla idéer som man ska satsa på? I vilken miljö skapas de mest kreativa idéerna och kan det vara så att idéer kan stå i vägen för ett framgångsrikt skapande?
 • #36: Egenutgivning

  41:22
  Vad innebär egenutgivning och hur skiljer det sig från att bli utgiven på ett traditionellt förlag? Vilka är fördelarna med att styra över sin egen utgivning och varför väljer allt fler författare att ge ut sina böcker i egen regi?