Share

cover art for 296. Sockerberoende och sockerfria guilty pleasures

Food Pharmacy-podden

296. Sockerberoende och sockerfria guilty pleasures

Season 5, Ep. 296

Lina har träffat hälsoingenjören Ewa Meurk för att snacka om socker och sockerfria guilty pleasures. Kan man vara beroende av socker och hur kan man i så fall bli av med det? Varför är metabol flexibilitet viktigt? Aktuella och spännande frågor som toppas med lite prat om fasta. 

More episodes

View all episodes

 • 305. 305. Vikten av god balans

  34:54
  Hur kan spontan parkour och technoyoga bidra till ett hälsosammare liv? Allt för få rör på sig tillräckligt i vardagen, till och med de som tränar regelbundet. Hör Lina och Mia bolla enkla knep som kan hjälpa för att bryta trenden. Samt prata om det livsviktiga ämnet bröstcancer.
 • 304. 304. Mosleys 30 bästa hälsotips

  42:51
  Lina åker till Allt för Hälsan-mässan och träffar Dr Michael Mosley som är aktuell med sin nya bok ”Mosleys 30 bästa hälsotips - små saker som får stor betydelse”. Det blir ett samtal om goda vanor och hur man kan tänka för att ställa om till en mer hälsosam livsstil.
 • 303. 303. Förvånansvärt höga livsstilspoäng

  30:24
  25-åriga Mia tar ett livsstilstest och får förvånansvärt bra resultat. Är Food Pharmacys filosofi för asketisk? Och borde Lina och Mia börja röka? Dessutom firar Skinome 3 år och det vankas kalas!
 • 302. 302. Kan man förebygga Alzheimers?

  32:24
  I Sverige får årligen 20 tusen människor diagnosen Alzheimers, och världen över lever idag ca 50 miljoner människor med sjukdomen. I veckans avsnitt möter Lina Lena Gummesson som arbetar med funktionsmedicin på specialistmottagningen 2 Heal och är klinikchef vid Paleo Institute. De diskuterar bland annat orsaksfaktorer och hur livsstilsförändringar kan motverka, och till och med reversera, tidig Alzheimers.
 • 301. 301. Att snooza

  31:21
  Att snooza eller att inte snooza, det är frågan. Snooze-motståndaren Mia och snooze-positiva Lina diskuterar den senaste forskningen på området. Vad är egentligen bäst?
 • 300. 300. Li Karlsén

  37:40
  Lina möter Li Karlsén, före detta kapten inom Försvaret och idag en av världens främsta fridykare. Det blir ett samtal om hormonbalans och att optimera sin hälsa utifrån den kvinnliga cykeln. Om laserterapi och dess effekter på prestationen och välmåendet.
 • 299. 299. Hudvårdsmyter med Dr Johanna Gillbro

  35:01
  En tidigare gäst gör ett efterlängtat återbesök i podden, ingen mindre än Johanna Gillbro, grundare av hudvårdsmärket Skinome och doktor i experimentell och klinisk dermatologi. Tillsammans med Lina avhandlas myter och sanningar om huden och hudvård.
 • 298. 298. Matkoma

  37:13
  Pico de Gallo, perfekta omeletter och söndagsstek - i veckans avsnitt snackas det mat nonstop. Varning för att du blir hungrig!
 • 297. 297. Livsviktiga steg och blå zoner

  37:33
  Kan du addera tusen steg till din dagliga motion? Grattis, om du går minst 4000 steg idag och lägger till ytterligare 1000 så har du minskat risken att dö i förtid med 15%. Om dessa livsviktiga steg och de blå zonerna handlar veckans avsnitt.