Share

cover art for 285. Christian Bakke - Biohack 3.0

Food Pharmacy-podden

285. Christian Bakke - Biohack 3.0

Season 5, Ep. 285

Christian Bakke är grundare av Clinic Humanrecharge. Humanrecharge är en omfattande vetenskapsdriven metod som används för att optimera fysiologiska och mentala funktioner, bl.a. genom transkraniell laserbehandling. Låter det science fiction? Ja det upplevs lite så också när Christian pratar om den, inte minst för att det han berättar är så fascinerande och smått overkligt. Men det är på riktigt. Och helt otroligt. För denna metod kan hjälpa på så många olika områden. Den kan bl.a. påverka diagnoser som autism och asperger i positiv riktning, hjälpa rullstolsbunda, få idrottare att prestera bättre med mera med mera. Tryck på play så får du veta mer!


More episodes

View all episodes

 • 323. 323. Utrota livmoderhalscancer!

  20:56
  Sverige siktar på att utrota livmoderhalscancer till år 2027. Fantastiskt! Dock missar många att gå på screeningen som erbjuds gratis. Kan vi snälla hjälpas åt att sprida den här livsviktiga infon i kampen mot livmoderhalscancer?
 • 322. 322. Lågkolhydratskost och IBS

  26:54
  En ny unik studie på IBS har publicerats i den välrenommerade tidskriften The Lancet Gastroenterology & Hepatology. Studien visar att en lågkolhydratkost är lika effektivt mot mag- och tarmproblem vid IBS som den etablerade låg-FODMAP-kosten. Båda kostuppläggen är dessutom effektivare än en optimerad läkemedelsbehandling. Wow!
 • 321. 321. Antidepressiv medicin

  27:09
  Nästan 1,2 miljoner svenskar äter antidepressiv medicin. Varför har det blivit så? Finns det verkligen inga andra sätt få människor att må bättre än att skriva ut antidepressiva piller? Och apropå det så vittnar projekt i Storbritannien om att det finns faktiskt finns andra vägar att gå för att komma till bukt med hälsokrisen än att bara skriva ut piller. 
 • 320. 320. Hälsovårdssystemets kollaps

  34:50
  Den brittiska organisationen för näringsfysiologer skriver ”en långvarig ineffektivitet då det gäller folkhälsa har orsakat en farlig situation, där kroniska sjukdomar snart kommer att ta kål på ett hälsovårdssystem som hotas av kollaps”. Går detta uttalande att applicera även på Sveriges folkhälsa och hälsovårdssystem?
 • 319. 319. Solskydd

  30:51
  Vad är egentligen syftet med solskydd och vad har det för för- och nackdelar? Och hur mycket ska vi egentligen exponera oss för solljus? Hudforskaren Johanna Gillbro är tillbaka i Food Pharmacy-podden och ger oss svar på dessa och många fler frågor. 
 • 318. 318. Hälsomanifestet

  26:54
  Påsken närmar sig och försäljningen av lösgodis skjuter i höjden. Är inte påskäggen som man ser i affärerna ofantligt stora? Och har du tänkt på att det faktiskt går att bryta vanan att fylla dem med en massa godis och göra istället fylla dem med något annat? Låt kreativiteten flöda! Och på tal om att bryta vanor: det kan verkligen vara svårt att göra en livstilsförändring. Men att skriva ett manifest för sig själv kan hjälpa på vägen. En riktlinje som hjälper till att hålla i den nya vanan, som att bestämma sig för att träna 15 min varje dag istället för ett längre pass en gång i veckan till exempel. 
 • 317. 317. Metabolt syndrom - del 3

  28:49
  Denna vecka fortsätter vi vår serie om metabolt syndrom genom en intervju med vetenskapsjournalisten Ann Fernholm. När man pratar om hjärt- och kärlsjukdom så nämns ofta blodfetter och kolesterol, men är blodsocker egentligen den stora boven? Vad händer i kroppen när man har för högt blodsocker?
 • 316. 316. Metabolt syndrom - del 2

  39:40
  Metabolt syndrom är idag ett stort folkhälsoproblem. Varför har metabolt syndrom ökat så kraftigt under senare tid? Riskerar man andra sjukdomar när man lider av metabolt syndrom? Och hur många har metalbolt syndrom utan att veta om det? Dessa (och många fler) frågor svarar hälsoingenjören Ewa Meurk på. Första delen av intervjun kan du höra i avsnitt 315.
 • 315. 315. Metabolt syndrom - del 1

  38:14
  Metabolt syndrom är idag ett stort folkhälsoproblem. Varför har metabolt syndrom ökat så kraftigt under senare tid? Riskerar man andra sjukdomar när man lider av metabolt syndrom? Och hur många har metabolt syndrom utan att veta om det? Dessa (och många fler) frågor svarar hälsoingenjören Ewa Meurk på.