Share

cover art for 277. Påsksmink, alperna och rårakaskola

Food Pharmacy-podden

277. Påsksmink, alperna och rårakaskola

Season 5, Ep. 277

”Räkan är den som man har svårast att uppbåda någon slags sympati med” - Mia Clase. Hur kom hon och Lina dit? Och ”Food Pharmacy goes alperna”? Vad är det som händer? Och varför i hela fridan avslutas avsnittet med ”Ekorrn satt i granen”??? 

More episodes

View all episodes

 • 297. 297. Livsviktiga steg och blå zoner

  37:33
  Kan du addera tusen steg till din dagliga motion? Grattis, om du går minst 4000 steg idag och lägger till ytterligare 1000 så har du minskat risken att dö i förtid med 15%. Om dessa livsviktiga steg och de blå zonerna handlar veckans avsnitt.
 • 296. 296. Sockerberoende och sockerfria guilty pleasures

  33:30
  Lina har träffat hälsoingenjören Ewa Meurk för att snacka om socker och sockerfria guilty pleasures. Kan man vara beroende av socker och hur kan man i så fall bli av med det? Varför är metabol flexibilitet viktigt? Aktuella och spännande frågor som toppas med lite prat om fasta. 
 • 295. 295. Zombieceller

  32:21
  Vi fortsätter fördjupa oss i det här med zombieceller. Det låter ju som något taget direkt ur The Walking Dead, men vad är det egentligen? Hur blir man av med dem? Och är de bara av ondo?
 • 294. 294. Piller för att bromsa åldrandet?

  37:20
  Har du hört talas om senolytika? Det är ämnen som tar bort skadade celler i kroppen. Dagens livsstil leder till kronisk inflammation och åldersrelaterade sjukdomar och i forskarvärlden råder febril aktivitet för att hitta ämnen och mediciner för att bromsar åldrandet…
 • 293. 293. Locomo-modellen

  34:39
  I veckans avsnitt presenterar Mia resultatet av en studie om mat, livsstil och livslängd gjord av Harvardprofessorn Frank Hu. Kan Livsmedelsverkets näringsrekommendationer ifrågasättas? Och så berättar Lina om en framgångsrik japansk metod för ett friskare långt liv.
 • 292. 292. Chiliräkor och 20-sekundersregeln

  33:52
  Mia har ätit livets godaste räkor och Lina presenterar forskning om hur man bör mingla. Sist men inte minst berättar Lina om hur hon, på bara 3 veckor, fick slätare hy, färre samt mindre porer och minskad rödhet.
 • 291. 291. Sommardvala, nystart och jojobajande

  28:23
  Lina och Mia är fortfarande djupt inne i det långsamma, sköna semestertempot, men ett poddavsnitt blev det ändå! De funderar över hur de ska kicka igång sig själva inför en intensiv jobbhöst. Och naturligtvis finns lösningen runt hörnet.
 • 290. 290. Solskyddssnack med Johanna Gillbro

  31:31
  Att välja rätt solskydd kan vara en utmaning! I veckans avsnitt pratar Lina med Johanna Gillbro, doktor i experimentell och klinisk dermatologi och grundare av Skinome, om vad man ska tänka på när man väljer solskydd och hur man solar säkert. 
 • 289. 289. Nya kostråd och solskydd

  29:03
  I veckans avsnitt diskuterar Lina och Mia de uppdaterade nordiska näringsrekommendationerna och tar del av en solskyddsgranskning. Hur lyder de nya kostråden och vad ska man egentligen tänka på när man väljer solskydd?