Share

cover art for #055 Symbolikk og sånt

Flashback - En podcast om film og sånt

#055 Symbolikk og sånt

Ep. 55

I dagens episode prøver vi oss på en samtale om symbolikk, både i ren tekst og på lerretet. Remi er som alltid godt forberedt, Baba visste ikke at vi skulle snakke om dette i dag, og Morten er Morten.


Flashbacks i dag er Under the Skin with Russel Brand, Headspace og Final Space.


Under radaren er den amerikanske versjonen av dramaserien The Killing.


Lenker:


- Under the Skin with Russel Brand

- Headspace

- Premium Spotify med Headspace

- Final Space

- The Killing

More episodes

View all episodes

 • 95. #095 Takk for oss!

  47:00
  Morten, Baba og Remi samles en siste gang, for denne gangen. For å mimre den nesten to år lange reisen. Takk til alle lyttere, alle involverte i Soundtænk og alle gjester vi har hatt på podcasten.Takk for oss! <3
 • 94. #94 QCODE, lyddrama og sånt

  39:48
  Gutta samles på nett nok en gang for å prate litt om det som har opptatt Morten en del i det siste - nemlig drama podcasts, eller radioteater eller lyddrama om du vil. Godt lytt! Lenker: https://7lamb.com/ https://qcodemedia.com/ https://www.reddit.com/r/nosleep/comments/7asz8x/has_anyone_heard_of_the_leftright_game_part_1/ https://www.reddit.com/r/nosleep/comments/3e2zje/borrasca/
 • 93. #093 Drømmefilm og sånt

  01:04:08
  Morten og Baba samles over nettet for å diskutere fram deres drømmefilm etter en hyggelig anbefaling og mail fra vår trofaste lytter Maria. Det ble en ganske koselig episode, og vi tror vi landet på noe potensielt gull hvis denne filmen noensinne ser dagens lys - eller en skikkelig flopp. Alt ettersom!Godt lytt!Baba og Mortens drømmefilm:Genre: Thriller/MysteryDirected by: M. Night ShyamalanProduced by: Brad PittWritten by: Christopher Nolan & Jonathan NolanCast: Will Smith & Kate WinsletCinematography by: Roger DeakinsMusic by: Hildur GuðnadóttirProduction design by: Arthur MaxFilm editing by: Margaret Sixel
 • 92. #092 Hva er egentlig en Kult Klassiker? Kjør debatt!

  57:30
  Gjengen diskuterer begrepet ‘kult klassiker’. Hva er det for noe? Og hva gjør at en ren ‘klassiker’ får ‘kult’ status? Dette og mer snacks kan du nyte deg gjennom i dagens episode.Godt lytt!
 • 91. #91 Filmmanus vs TV-seriemanus, kjør debatt!

  58:01
  Gjengen møtes atter en gang hjemme til Morten, mekker taco og diskuterer fritt rundt filmmanus versus TV-seriemanus. Dagens strømme baserte mediebilde byr både på fordeler og ulemper, det er iallefall EN ting gutta kan enes om. Flashbacks: Mare of Easttown, Shadow and Bone, Blackout og The Left RIght Game. Under radaren: Waiting Godt lytt!
 • 90. #90 Oscars 2020

  01:19:22
  Gjengen møtes endelig ansikt til ansikt i Mortens stue. Vi prøver et nytt opptakssystem i dag, så beklager på forhånd om lydkvaliteten ikke lever opp til våre tidligere studioopptak! Oscar utdelingen foregikk natt til mandag, og vi går gjennom de nominerte og vinnerne. Vi har dessverre ikke fått sett alle filmene, delvis på grunn av pandemien vi er i, men det er flere filmer som utpeker seg som gode og interessante.  Godt lytt!
 • 89. #89 Filmer basert på spill. Bra eller dårlig?

  55:03
  Det blir ukens flashback i klassisk forstand. Remi og Morten lirer av seg om film basert på spill. Hva de syns om det? Hør på episoden.Morten dryler til med en sang i "Under radaren". Lenke til den finner du under her.Godt lytt!https://youtu.be/vF_KDPfSIAw
 • 88. #088 Idiocracy - satire eller reality

  01:03:41
  Gjengen møtes online for å diskutere filmen Idiocracy fra 2006, som handler om en spekulativ fremtid i 2505 hvor menneskeheten har blitt så dumme at de hverken klarer å ta vare på seg selv eller planeten. Det er på en måte en skremmende sci-fi film, og selv om man kanskje aldri kommer dit, så er vi redde hvor fort man kan komme til et slikt lignende samfunn. Flashbacks: Field Days (YouTube), Untitled Tom Cruise/SpaceX Project (IMDb), This is a Robbery: The World’s Greatest Art Heist (IMDb). Under radaren: Office Space Godt lytt!
 • 87. #087 My Octopus Teacher

  01:04:03
  I dag snakker vi om dokumentaren My Octopus Teacher som ligger på Netflix. Den ble nylig Oscar nominert i kategorien dokumentar, og er en film verdt å gi en halvannen time av din tid! Flashbacks denne uka er The Boys, Formula 1: Drive to Survive og Den som dreper. Under radaren er Ghost Dog: The Way of the Samurai. Godt lytt!