Share

Ett gott exempel

En podcast som riktar fokus på goda exempel i restaurang- och hållbarhetsbranschen


Latest episode

 • 27. KREATIVITET I KÖKET - Nytt rum nya tankar

  23:25
  I detta pod-avsnitt pratar Daniel och Lina om hur vi håller kreativiteten vid liv i köket. Ett väl valt ämne med tanke på att det är med kreativitet vi kan angripa och hitta lösningarna för minskat matsvinn. Hur får du igång din kreativa process och vad får den att sina? Hur tar man sig fram när man sitter fast? Är det i skogen, med träning, ett glas rött eller genom att besöka andra restauranger som vi hittar tillbaka och vad beror det på? Detta och en del annat så som varför skogssvamp ger dig dålig mage får ni ta del av i vårt första avsnitt för säsong 2. Varmt välkommen till Generation Waste podd - Ett Gott exempel!

More episodes

View all episodes

 • 26. Sofia Ström - GU Ventures

  37:43
  I detta avsnittet så har vi bjudit in en av Generation Waste's styrelseledamöter: Sofia Ström.I sin roll som affärsutvecklare på Gu Ventures hjälper Sofia till att bygga företag med banbrytande idéer som hjälper till att forma en bättre morgondag. Dagens avsnitt är till dig som väntar på att förändra världen med din unika idé. Men också till de som vill veta mer om Sofias, men också Generation Waste resa. God lyssning!
 • 25. Linus Johansson och Marcus Martinsson - The Barn

  49:34
  Veckans goda exempel är Marcus Martinsson och Linus Johansson från The Barn. I dagens avsnitt pratar vi om The barns åttaåriga resa, lokala producenter, den svenska varianten av halloumi, att sitta i skiten, Varaslättens guldkorn och massa mer.God Lyssning!
 • 24. Åsa Sandberg

  49:52
  Veckans goda exempel är Åsa Sandberg från Too good to go.  Genom Too good to go's app kan du som privatperson rädda överbliven mat från restauranger och caféer. Och du som restaurangägare kan registrera dig för att sälja mat som blivit över i slutet av dagen. Hittills har 68 miljoner måltider räddats, fantastiskt! Men idag ska vi inte bara prata om företaget Too good to go, vi ska ju faktiskt prata om Åsa och hennes otroliga resa; från uppväxten i lilla Vargön utanför Vänersborg till åren i restaurangbranschen i Skottland, till hur hon hamnade där hon befinner sig idag. Och Däremellan blir det givetvis en massa prat om matsvinn. Hur stort är egentligen problemet och vad kan man som privatperson göra för att minska det? Åsa delar med sig av sina bästa tips.  God lyssning.
 • 23. Thomas Sjögren

  42:55
  Veckans goda exempel är Thomas Sjögren. I detta avsnitt delar Thomas med sig av sina erfarenheter och berättar om sin till synes korta resa mot den kulinariska toppen. Vi pratar om vikten av att handla närodlat, hur det var att spela in TV-program med Pernilla Wahlgren och Benjamin Ingrosso, varför han öppnade en krog på en obebodd ö, det norrländska lugnet, krogbranschens framtid och mycket mer. God lyssning!
 • 22. Ola Rudin

  39:21
  Veckans goda exempel är Ola Rudin. Ola var med och drev stjärnrestaurangen TRIO när det begav sig och innan dess var han och jobbade fem långa år i New York. 2013 startade han det som skulle bli, och kanske rent ut sagt faktiskt är, världens bästa lunchrestaurang: Saltimporten Canteen i Malmö.Från Ola och saltimportens filosofi kan vi lära oss hur man som restaurangägare eller för den delen hemmakock kan arbeta för att maximera sina resurser samtidigt som man minimerar sitt matsvinn.
 • 21. Frida Nilsson - MJ's

  46:08
  Veckans goda exempel är Frida Nilsson från Mj's. I dagens avsnitt går vi igenom hela Fridas långa CV. Och vi pratar om HR, den nya tallriksmodellen, vikten av att dela med sig av sin kunskap, greenwashing och mycket mer. God lyssning!