ENHED med Noell Elise

Share

57. Sådan giver du slip på tankemylder & får mental frihed med Mette Louise Holland

Season 1

Hvis du kæmper med tankemylder & til tider føler dig deprimeret, fortabt, stresset - så er den her samtale lige noget for dig!!!


Min gæst er psykolog & psykoterapeut Mette Louise Holland, som har skrevet bogen “Dit Selvhelbredende Sind”, der handler om en forståelse kaldet ‘De 3 principper’. Det er fundamentale grundprincipper, der ligger bag alle menneskers sind & skaber vores individuelle oplevelse af livet.


Hør Mette Louises egen fortælling om, hvordan hun førhen tog sine tanker & følelser meget alvorligt & personlig - men efter hun stødte på ‘De 3 principper’, så oplever både hun, hendes mand & hendes klienter at være mere frie, livsglade, at hvile mere i sig selv & være mere nærværende.


Vi taler idag blandt andet om:


Hvor ‘De 3 principper’ kommer fra - & hvad de er & hvordan de kan revolutionere dit liv

Hvilken konsekvens det har, når vi prøver at leve livet ud fra vores intellekt

Hvordan vi altid er hele & uskadte inde bag ved de oplevelser, der gjorde ondt


Det er meget spændende at høre Mette Louises perspektiv på den konventionelle psykologiske approach som hun er uddannet i & har arbejdet med i mange år, sammenlignet med ‘De 3 principper’.

Vi dykker også ned i en spændende snak omkring den udfordring det er, når vi som samfund & individer sygeliggør os selv & andre, når vi oplever helt naturlige mentale tilstande, blandt andet siger Mette Louise, at angstanfald ikke er en sygdom eller en fejl.


Tak fordi du lytter med!

More Episodes

3/22/2023

78. Refleksioner der åbner op for realiseringen af dit drømmeliv med Nicolai Bille Krogh

Season 1
Frygter du et nej? Frygter du at fejle? Frygter du at blive til grin? Tænker du meget over, hvad andre tænker om dig? Har du mange drømme, som du ikke tør følge?Min gæst i dag levede de første 30 år af sit liv med frygten for at fejle som sit kompas. Hellere ikke gøre dét, end at risikere at få et nej, blive til grin eller fejle.Men som 30 årig får han et wake up call, da en overlæge fortæller ham, at han snart vil miste både sit syn & sin hørelse.Min gæst er Nicolai Bille Krogh, som er iværksætter, stifter af virksomheden GO DREAM, forfatter & foredragsholder. Og han fortæller i ugens samtale blandt andet at; “Frygten for et nej eller blive til grin eller fejle, blev pludselig erstattet af frygten for ikke at prøve”.Dét her er en samtale om at gribe livet imens du har det. Du får en værktøjskasse til at opleve livet & gøre dine drømme til virkelighed, når Nicolai deler sit MAKE IT HAPPEN koncept. Og så får du også et kærligt spark bag i.Samtalen er både rørende, humoristiske & vanvittig tankevækkende. Du kan høre Nicolai & jeg dykke ned i;De fire faser ved større ændringer i livetNicolais wake up call & det valg han tog om ikke at blive et offerSyv livsværdier som Nicolai anbefaler, hvis du er klar til at udleve dine drømme i dette liv. Livsværdier som underbygger dig til at realisere dine drømme & finde mening med dit liv For som Nicolai siger; “Det handler ikke om meningen med livet. Det handler om meningen med DIT liv!”Inde i Klub ENHED finder du nu en helt ny meditation, nemlig “Tilbage til Kærlighed”. Det er den første lidt længere meditation som er cirka 18 minutter & den er helt igennem fantastisk.Hvis du er vild med ENHED så bliv en del af Klub ENHED & få adgang til masser af meditationer, ekstra optagelser med gæster, bonus materiale & meget mere for blot 59kr pr mdr. Læs mere via link hér.TAK fordi du lytter med & vælger at træde ind i ENHED rummet sammen med mig, min gæst & tusindevis af andre danskere. Jeg er SÅ glad for, at du er her.Stort kram, Noell
3/15/2023

77. Sådan styrker du dit fokus & får mere nærvær & tid med Trine Kolding

Season 1
Fokus handler ikke blot om at kunne koncentrere sig på studiet & arbejdspladsen & derved kunne præstere - fokus handler ligeså meget om nærvær i livet. Nærvær i livets små øjeblikke, både med os selv & med andre. Når vi er mere nærværende, så oplever vi også mere glæde & færre bekymringer. Samtidig får vi mere tid til alt muligt andet i livet, hvis vi formår at være mere nærværende i vores arbejdsopgaver, huslige pligter m.m.Men rigtig mange oplever, at lige meget hvor hurtigt de løber, så kommer de aldrig i bund med deres to-do-liste. Ligesom vi konstant afbrydes & forstyrres, både på arbejdspladsen, men også i privatlivet.Og jo mindre vi får styrket vores fokus-muskel, jo svagere bliver den & jo mere begynder vi faktisk at afbryde os selv!Min gæst er Trine Kolding & jeg har inviteret Trine ind til en vigtig samtale i ENHED rummet, for som Trine blandt andet siger i samtalen her; “Fokus er nok den knappe ressource i dag - ikke tid”.Trine er Danmarks førende ekspert i tid & måden vi bruger den på. Siden år 2000 har hun inspireret & rådgivet travle ledere & medarbejdere i at få det optimale ud af tiden - & så har hun altså skrevet otte anmelderroste bøger om emnet, blandt andet bogen ‘FOKUS’.Lyt med & få indblik i;Hvad fokus egentlig er, hvornår man er i fokus m.m.Hvordan fokus fungerer & hvordan du kan indrette dig, så du tilgodeser dine naturlige fokus-perioder & får brugt dem optimaltHvordan det er forskelligt hvad vi forstyrres af, selvom vi er i samme rumHvad opmærksomhedsefterslæb & mikro kedsomhed erOm multi-tasking egentlig er muligt (& fordelagtigt)?To-do-liste & tidsstyring & meget mere. Til sidst får du også øvelser til at styrke din fokus muskel. Så svarer Trine også på spørgsmål om følelser der forstyrrer vores fokus, om mål & fokus er det samme & hvorfor vi lader os forstyrrer (eller forstyrrer os selv) selvom vi faktisk er igang med hyggelige ting.Det kan du høre om i ekstra optagelsen inde i Klub ENHED. Hvis du ikke er medlem endnu, så vil jeg varmt anbefale dig det; for du får SÅ meget ekstra ENHED optagelser derinde, masser af meditationer & meget mere. Læs mere via link hér.Tak fordi du lytter med!Stort kram, Noell 
3/8/2023

76. Hvordan du kan slippe overtænkning, angst & bekymringer med Sisse Find

Season 1
Hvis du vil blive klogere på hvordan du slipper bekymringer, angst & overtænkning, så er den her samtale lige noget for dig. Faktisk vil angst os noget godt & er en redningsmekanisme. Hvordan det hænger sammen, kan du høre i denne episode.Min gæst er Sisse Find som er psykolog & specialist i metakognitiv psykologi. Hun har specialiseret viden indenfor stress & angstbehandling. Sammen med Mette Bender har Sisse skrevet bogen; ‘Aldrig mere angst - slip bekymringer og stress på 6 uger’.Sisse har selv lidt af overtænkning & voldsom angst. Lyt med & bliv klogere på;Hvad angst egentlig erHvorfor angst er en helt normal følelseHvad det egentlig er der gør, at den bliver hæmmende Hvordan du slipper for overtænkning & hæmmende angstHvordan samfundet skaber de bedste forudsætninger for at voksne & børn udvikler voldsom angst Og meget mere. Det her er en samtale som virkelig kan støtte dig i at tage et stort skridt mod at blive fri for uhensigtsmæssig overtænkning & angst.Det er vores evne til at lade tanker flyde igennem os, som sørger for vi ikke sidder fast i overtænkning - & dét er en evne vi nemt kan træne. Jeg har specifikt efter samtalen her lavet en mantra baseret meditation. Det er en fantastisk øvelse & oplevelse til dig, så du på blot få minutter kan få den her stærke oplevelse af, at du med et simpelt mantra kan styre den tankestrøm du oplever.Alle meditationer jeg har skabt vil ved dagligt brug styrke din evne til at give slip på tanker når de opstår & støtte dig til at blive mere bevidst om, hvilke tanker du tillader dit sind at holde fast i. Du får fri adgang til dem alle ved at melde dig ind i Klub ENHED til blot 59kr pr mdr. Alternativt kan du købe dem enkeltvis for 69kr. Læs mere hér.TAK fordi du lytter med & vælger at træde ind i ENHED rummet, Jeg er så glad for at du er her!Stort kram, Noell