ENHED med Noell Elise

Share

51. De skjulte ledere & feminin visdom med Marianne Aagaard Skovmand

Season 1

Der er ingen tvivl om, at vores måde at opfatte os selv, hinanden, verden & livet & vores muligheder, eller begrænsninger, er skabt i os, i et sammenspil af vores familie arv & samfund.


Vores miljø; herunder samfund, normer & kultur påvirker vores ENHED.


Derfor har jeg inviteret Marianne Aagaard Skovmand, ph.d & cand.teolog, sognepræst, forfatter & foredragsholder, i studiet til en snak om hendes bog “De Skjulte Ledere”, der handler om kvinderne i den tidlige kristendom.


Kender du mon til Thekla? Perpetua? Elisabeth? Anna? Salome? Johanna?


Lyt med hvis du er nysgerrig på, hvor langt tilbage kvinder egentlig har været andenrangsborger. Hvordan Jesus blandt andet blev upopulær, fordi han så kvinder som ligeværdige - & hvordan kristendommen derfor måtte adoptere samfundets kvindesyn, for at kunne slå igennem.


Vi dykker ned i Maria Magdalene & en masse andre fantastiske kvinder, som faktisk var ledere, disciple & præster - men som er blevet omskrevet, ændret til mænd, fået frataget deres navn & blot kaldt ved deres køn m.m.


Og hvad nu hvis Gud både er kvinde & mand? At det er den maskuline & feminine pol, der sammen har skabt verden?


Det er en interessant samtale med Marianne, hvor vi også hører om hendes egen rejse ind i kristendommen, & hvordan hun har viet sit liv til at ændre kvindeanskuelserne i den kristne kirke indefra & ud.


Vi snakker også om tro, hvordan kristendommen ikke tilbyder kvindelige rollemodeller vi kan spejle os i, vores individuelle vej til åndelighed & meget mere.

More Episodes

11/23/2022

61. Hvordan overbevisninger påvirker din tilgang kost & bevægelse med Benedikte Koed-Jørgensen

Season 1
Er du træt af at tale negativt til dig selv, når gælder mad, motion & når du kigger på hvordan andre lever? Så er den her samtale lige noget for dig!Lyt med, hvis du er klar til at bringe nysgerrighed frem for selv sabotage ind i dit liv.For meget af det vi tror vi ikke kan - & det vi tror vi kan - bunder i overbevisninger. Især når det gælder kost & bevægelse.Min gæst idag er Benedikte Koed-Jørgensen som er kostvejleder, psykoterapeut, traumeterapeut & personlig træner. Jeg er vild med Benediktes enormt holistiske tilgang til mennesket & hvordan hun aktivt kombinerer bevidstheden om skygger, trickers & overbevisninger med vores tilgang til kost & bevægelse.Benedikte og jeg dykker blandt andet ned i;Om der er rigtige/forkerte måder at spise & træne på & hvordan du finder dinHvordan overbevisninger har indflydelse på kost & træningHvordan nysgerrighed, er nøglen ind til vores overbevisninger & som påvirker vores måde at tale til kroppen på & behandle denVi taler også om det at finde inspiration på Sociale Medier, eller blive tricket, & hvordan vi kan bruge dét til at lære vores eget behov indenfor kost & bevægelse bedre at kende. Benedikte kommer til sidst med nogle gode pejlemærker, hvis du vil kigge på dine overbevisninger omkring mad & motion.Hør hvordan din indre stemme & din sjæl også er en muskel, som kræver du træner dén. Og hvordan gør du det? Det fortæller Benedikte om løbende igennem samtalen, men især i de sidste fem minutter af samtalen.Jeg deler også min egen oplevelse i foråret, hvor jeg var fuldstændig udkørt & min krop begyndte at vise fysiske tegn på et belastet nervesystem; hvilket var grunden til jeg rakte ud til Benedikte & pludselig fik et stærkt indblik i, hvordan hun arbejder med mennesker.Jeg håber du finder stor værdi i at lytte med - TAK fordi du vælger at træde ind i ENHED rummet med mig! Stort kram, Noell
11/16/2022

60. Vaner - sådan får du dem du drømmer om & slipper af med de uønskede med Mads Friis

Season 1
Er du klar til at få det ultimative værktøj & indblik i, hvordan du lykkedes med de vaner du ønsker at gøre en del af dit liv - & hvordan du får givet slip på dem der ikke nærer dig?Så skal du lytte til ugens episode af ENHED!Min gæst er Mads Friis, som har studeret psykologi ved Copenhagen Business School & Harvard Universitet & er forfatter til bogen “Winning Habits and Routines - a no-bullshit guide to mastering great habits and getting rid of bad ones”.Lyt med & få indblik i;Den simple model Mads har udviklet, som er det vildeste vane-værktøj, bygget på en masse studier omkring vanerdig selv & psykologien omkring (dine) vanerHvordan du lykkedes med nye vaner & giver slip på dem du ikke vil have længereMange går rundt & tror de vil have en bestemt vane - men egentlig har de slet ikke lyst til at have den vane; derfor lykkedes de aldrig med den; men går alligevel rundt & banker sig selv i hovedet over, at de ikke får det gjort.Mads siger i samtalen; “Vaner påvirker hvordan vi oplever os selv & oplever livet”.Og derfor glæder det mig, at ENHED nu kan skabe rum for, at du kan blive mere realistisk omkring de vaner du gerne vil have, hvordan du får dem skabt & hvordan du får sagt farvel til vaner som er dårlige for dig.Samtalen med Mads fortsætter i Klub ENHED; hvor han svarer på Jeres spørgsmål omkring vaner. Mads giver blandt andet guldkorn omkring hvordan du finder motivationen til at ændre dine vaner, selvom du føler dig modløs eller opgivende & til sidst fortæller Mads sin ultimative yndlings vane, som han på det varmeste også vil anbefale dig! Meld dig ind & få fri adgang til samtalen & en masse andet bonus materiale. Læs mere via link hér.Og så kan du vinde et eksemplar af Mads bog! Følg mig på IG @noell_enhed_podcast, like opslaget for episoden, skriv emoji under - så kan det være du vinder et eksemplar af Mads bestseller bog.TAK fordi du lytter med!Stort kram, Noell
11/9/2022

59. Sådan bringer du bevidsthed ind i jeres parforhold med Jesper Westmark

Season 1
Det er en fornøjelse at byde Jesper Westmark, traumeterapeut & meditationslærer, ind i ENHED rummet igen. I episode #24 gik vi i dybden med traumer & de programmer traumerne har skabt i os - & hvordan vi kan få givet slip på dem, så vores sjæl ligeså stille kan få plads igen.MEN. Et emne jeg synes er så vigtigt, når det gælder rejsen ind i os selv - er vores relationer. For de bliver uundgåelig påvirket. Jeg har derfor inviteret Jesper i studiet igen. Lyt med når vi snakker om:Hvorfor vi tiltrækkes af et menneskeHvordan du bringer bevidsthed ind i dine relationerHvad du kan gøre, hvis din partner ikke vil bringe bevidsthed ind i jeres relation & fælles livHvordan du healer dig selv som mandHvordan du gør dig uafhængig af andre,Begrebet ‘den eneste ene’ & hvorfor du ikke skal have en udefra for at du bliver et helt menneskeOg så dykker vi også ned i hvad betyder, når du bliver i et parforhold der ikke er godt for dig - her handler det ikke (kun) om eksempelvis fysisk eller mental voldelig forhold; men i ALLE parforhold! Hvorfor bliver du i et forhold der dræner dig & ikke nærer dig?Jesper & jeg dykker også ned i det mere seksuelle; både med fantasier & betydningen af at have sex med et andet menneske;Hør blandt andet, hvordan er dine traumer med til at skabe dine seksuelle fantasier. Og hvorfor ændres de, i takt med at du arbejder med dig selv.Og hvad betyder det energetisk, når vi har one night stands - & hvorfor skal du virkelig være bevidst om, hvem du har sex med.Det her er virkelig en anbefalelsesværdig samtale - & jeg håber du vil dele den med venner, familie & kollegaer, så de kan lytte med & opleve værdien af, at få de her indsigter ind i deres liv.Jesper & jeg fortsætter faktisk snakken i yderligere en halv time, som er en ekstra episode du kan lytte til inde i Klub ENHED. Du kan melde dig ind i klubben & få adgang til ekstra episoder, meditationer, solo episoder, tekster mm & derved også automatisk støtte mit arbejde med ENHED.Det er vist dét, man kalder en win-win. Læs mere hér.Tak fordi du træder ind i ENHED rummet med mig, Kærligst, NoellOBS. I samtalen kommer vi ind på tidligere episoder som er gode at lytte til. Hvis du vil vide mere om hvordan tanker bliver omdannet til kemi i kroppen: lyt til episode #7 med Inger Mann Forbes. Misbrug & afhængighed: lyt til episode #35 med Jean Von Baden.Tanker & hormoner: lyt til episode #55 med Caroline Fibæk.