ENHED med Noell Elise

Share

45. Iværksætteri, jalousi & astrologi med Astropod skaberne Marianne Gellert & Amalie Bendixen.

Season 1

Lyt med til denne varme samtale mellem Noell & Astropod skaberne Marianne Gellert & Amalie Bendixen, hvor de tre kvinder blandt andet taler om deres iværksætter oplevelser. Alt fra ingredienser for iværksætteri der virker, usikkerhed, at være first-movers, jalousi & misundelse, oplevelsen af at blive kopieret, frygt & andre facetter.


De er kvinderne bag en af Danmarks mest populære podcasts - & så endda en som handler om astrologi. Det er stadig iværksætteri, selvom det er funderet i spiritualitet: det kan man bare godt komme til at overse, siger de selv.


Det er også en samtale, hvor du får et lille indblik i astrologi & hvilke redskaber & fordele astrologien kan bidrage med i både parforholdet, arbejdsrelationer & venskaber. 


Samtalen er lattermild men også meget ærlig & sårbar. Kvinderne berør livskriser, spirituelle praksiser & hvorfor de har svært ved at dele dem, hvordan moderskabet ikke kun er fødslen af et barn men en ny version af sig selv, at lære at elske sig selv, kvindefællesskaber & konkurrence mellem kvinder & meget mere.


Husk; hvis du kan lide ENHED, så støt op om podcasten & giv enten en engangsdonation eller meld dig ind i support klubben så du automatisk donerer 10 kroner til hver episode du hører.


Tak til sponsor PUORI, for at tænke holistisk & støtte op om ENHED. I samtalen får du en rabatkode på 25% på alle PUORI’s produkter. Jeg tager kosttilskud af kærlighed til min krop. Men mange på markedet er fyldt med unødvendig fyldemiddel & tilsætningsstoffer. PUORI er naturlig kosttilskud med stor gennemsigtighed, som jeg varmt kan anbefale dig at tjekke ud.


Redigering: Satie Espersen

More Episodes

9/14/2022

51. De skjulte ledere & feminin visdom med Marianne Aagaard Skovmand

Season 1
Der er ingen tvivl om, at vores måde at opfatte os selv, hinanden, verden & livet & vores muligheder, eller begrænsninger, er skabt i os, i et sammenspil af vores familie arv & samfund.Vores miljø; herunder samfund, normer & kultur påvirker vores ENHED.Derfor har jeg inviteret Marianne Aagaard Skovmand, ph.d & cand.teolog, sognepræst, forfatter & foredragsholder, i studiet til en snak om hendes bog “De Skjulte Ledere”, der handler om kvinderne i den tidlige kristendom.Kender du mon til Thekla? Perpetua? Elisabeth? Anna? Salome? Johanna?Lyt med hvis du er nysgerrig på, hvor langt tilbage kvinder egentlig har været andenrangsborger. Hvordan Jesus blandt andet blev upopulær, fordi han så kvinder som ligeværdige - & hvordan kristendommen derfor måtte adoptere samfundets kvindesyn, for at kunne slå igennem.Vi dykker ned i Maria Magdalene & en masse andre fantastiske kvinder, som faktisk var ledere, disciple & præster - men som er blevet omskrevet, ændret til mænd, fået frataget deres navn & blot kaldt ved deres køn m.m.Og hvad nu hvis Gud både er kvinde & mand? At det er den maskuline & feminine pol, der sammen har skabt verden?Det er en interessant samtale med Marianne, hvor vi også hører om hendes egen rejse ind i kristendommen, & hvordan hun har viet sit liv til at ændre kvindeanskuelserne i den kristne kirke indefra & ud.Vi snakker også om tro, hvordan kristendommen ikke tilbyder kvindelige rollemodeller vi kan spejle os i, vores individuelle vej til åndelighed & meget mere.
9/7/2022

50. “Når vi lever på overfladen - så bliver vi overfladiske” med Søren Hauge

Season 1
ENHED er nu nået 50 fuldstændig fantastiske, vigtige episoder - & jeg kan godt love dig; dén her episode er ingen undtagelse; faktisk er det her en must listen i min optik!Det er første samtale, hvor jeg er klar med en stående applaus i løbet af vores samtale - så frarøv ikke dig selv den sidste halve time, fordi WOW, ugens gæst Søren Hauge sparker også røv hér!Søren Hauge er spirituel underviser, magister i idehistorie & filosofi & har blandt andet skrevet bøgerne ‘Det Skjulte Menneske’, som er en introduktion til teosofiens ældgamle visdom, ‘Vildhjerte’ & ‘Levende Visdom’ om esoterisk spiritualitet & mange flere. Ingen overskrift vil kunne rumme alle de emner der berøres i episode #50.Lyt med når vi dykker ned i teosofi & hvordan vi mennesker er ved at drukne i vores egen forudsigelighed.Hvad en vildhjerte er & konsekvensen når vi kun tror på dét vi kan se, & lader os hypnotisere af overflade & former. Sørens egen rejse ind i en spirituel bevægelse - hvor der også kan opstå dogmatik - & ud igen. Bagsiden ved quotes eller teorier - for hvad betyder ordene egentlig for dig? Hvordan århundredes ensidigt dyrkelse af det produktive, tekniske, forudsigelige, kontrolorienterede tankesind er grunden til, at mange mennesker lever som forudsigelige, kølige & visionsforladte zombier.Og hvordan oprigtig, kærlig nysgerrighed & forundring er nødvendig for at kunne redde os selv, hinanden & vores samfund.I slutningen af samtalen uddyber Søren også 3 livsgivende praksiser. Jeg lover dig; den her samtale er uden tvivl “food for thought”.Og hvis du vil have ENHED skal blive ved med at give dig den slags oplevelser & indsigter her; så husk at meld dig ind i støtte klubben, så ENHED kan blive ved med at udkomme! Smid en månedlig mønt & få 6-7 timers ENHED via link hér