ENHED med Noell Elise

Share

44. Seksuel & spirituel ligeværd før ligestilling med Anne Sophie Jørgensen.

Season 1

Dette er en utrolig spændende samtale med en af Danmarks mest fremtrædende kvindelige, spirituelle lærer. 


Ugens gæst er Anne Sophie Jørgensen, spirituel lærer, forfatter & leder af meditationscentret Tigerens Rede. Hun er født i 1954 & har siden 1988 givet spirituel undervisning til tusindvis af mennesker årligt.


Lyt med når Noell & Anne Sophie taler om hvorfor vi har brug for stærke, kompetente ego’er. Hvad et ego kan bruges til. Hvad der skal til for at komme i kontakt med sin spiritualitet & hvordan vi skal acceptere at lidelse er en del af en almen menneskelig proces.


Anne Sophie deler spændende betragtninger omkring hvorfor ligestilling er fejlet - & fortsat vil, hvis vi ikke først skaber ligeværd i fundamentet for ligestilling; nemlig ved seksuel & spirituel ligeværd.


Det er virkelig en must listen samtale, som understreger vigtigheden af hvorfor & hvordan vi bringer vores spiritualitet med ud i hverdagen, arbejdslivet & samfundet - & hvad spiritualitet kan bidrage med i det moderne samfund.


Tigerens Rede har fra Bhutan i det østlige Himalaya, modtaget en skriftlig anerkendelsen som stadfæster Anne Sophies store betydning som spirituel lærer i Vesten & den stærke karmiske forbindelse til den spirituelle lærer Yeshe Tsogyal, som manifesterer sig tydeligt i Anne Sophies arbejde og undervisning. Yeshe Tsogyal betragtes som moderen af tibetansk buddhisme.


Husk; hvis du kan lide ENHED, så støt op om podcasten & giv enten en engangsdonation eller meld dig ind i support klubben så du automatisk donerer 10 kroner til hver episode du hører.


Tak til sponsor Nordic Ayurveda, som bringer verdens ældste sundhedssystem ind i en moderne verden. Hvis du gerne vil lære verdens ældste sundhedssystem at kende, både teoretisk men endnu vigtigere på egen krop med øvelser, programmer, opskrifter og rutiner & meget mere, så vil jeg varmt anbefale dig at tjekke deres online forløb ud på www.nordicayurveda.com

Inde på hjemmesiden kan du gratis tage en test, så du kan finde ud af hvilken kroptype du har indenfor Ayurveda.


Klip: Satie Espersen


Sponsoren er med til at gøre det muligt, at du kan lytte ENHED & derfor vil jeg sige KÆMPE tak til Nordic Ayurveda.


More Episodes

9/14/2022

51. De skjulte ledere & feminin visdom med Marianne Aagaard Skovmand

Season 1
Der er ingen tvivl om, at vores måde at opfatte os selv, hinanden, verden & livet & vores muligheder, eller begrænsninger, er skabt i os, i et sammenspil af vores familie arv & samfund.Vores miljø; herunder samfund, normer & kultur påvirker vores ENHED.Derfor har jeg inviteret Marianne Aagaard Skovmand, ph.d & cand.teolog, sognepræst, forfatter & foredragsholder, i studiet til en snak om hendes bog “De Skjulte Ledere”, der handler om kvinderne i den tidlige kristendom.Kender du mon til Thekla? Perpetua? Elisabeth? Anna? Salome? Johanna?Lyt med hvis du er nysgerrig på, hvor langt tilbage kvinder egentlig har været andenrangsborger. Hvordan Jesus blandt andet blev upopulær, fordi han så kvinder som ligeværdige - & hvordan kristendommen derfor måtte adoptere samfundets kvindesyn, for at kunne slå igennem.Vi dykker ned i Maria Magdalene & en masse andre fantastiske kvinder, som faktisk var ledere, disciple & præster - men som er blevet omskrevet, ændret til mænd, fået frataget deres navn & blot kaldt ved deres køn m.m.Og hvad nu hvis Gud både er kvinde & mand? At det er den maskuline & feminine pol, der sammen har skabt verden?Det er en interessant samtale med Marianne, hvor vi også hører om hendes egen rejse ind i kristendommen, & hvordan hun har viet sit liv til at ændre kvindeanskuelserne i den kristne kirke indefra & ud.Vi snakker også om tro, hvordan kristendommen ikke tilbyder kvindelige rollemodeller vi kan spejle os i, vores individuelle vej til åndelighed & meget mere.
9/7/2022

50. “Når vi lever på overfladen - så bliver vi overfladiske” med Søren Hauge

Season 1
ENHED er nu nået 50 fuldstændig fantastiske, vigtige episoder - & jeg kan godt love dig; dén her episode er ingen undtagelse; faktisk er det her en must listen i min optik!Det er første samtale, hvor jeg er klar med en stående applaus i løbet af vores samtale - så frarøv ikke dig selv den sidste halve time, fordi WOW, ugens gæst Søren Hauge sparker også røv hér!Søren Hauge er spirituel underviser, magister i idehistorie & filosofi & har blandt andet skrevet bøgerne ‘Det Skjulte Menneske’, som er en introduktion til teosofiens ældgamle visdom, ‘Vildhjerte’ & ‘Levende Visdom’ om esoterisk spiritualitet & mange flere. Ingen overskrift vil kunne rumme alle de emner der berøres i episode #50.Lyt med når vi dykker ned i teosofi & hvordan vi mennesker er ved at drukne i vores egen forudsigelighed.Hvad en vildhjerte er & konsekvensen når vi kun tror på dét vi kan se, & lader os hypnotisere af overflade & former. Sørens egen rejse ind i en spirituel bevægelse - hvor der også kan opstå dogmatik - & ud igen. Bagsiden ved quotes eller teorier - for hvad betyder ordene egentlig for dig? Hvordan århundredes ensidigt dyrkelse af det produktive, tekniske, forudsigelige, kontrolorienterede tankesind er grunden til, at mange mennesker lever som forudsigelige, kølige & visionsforladte zombier.Og hvordan oprigtig, kærlig nysgerrighed & forundring er nødvendig for at kunne redde os selv, hinanden & vores samfund.I slutningen af samtalen uddyber Søren også 3 livsgivende praksiser. Jeg lover dig; den her samtale er uden tvivl “food for thought”.Og hvis du vil have ENHED skal blive ved med at give dig den slags oplevelser & indsigter her; så husk at meld dig ind i støtte klubben, så ENHED kan blive ved med at udkomme! Smid en månedlig mønt & få 6-7 timers ENHED via link hér