ENHED med Noell Elise

Share

40. Meningsfulde samtaler, nærvær & fikse-kultur med Stine Buje.

Season 1

Sammen med Stine Buje, foredragsholder, podcaster & forfatter til bøgerne ‘Snak på livet løs’ & “Bogen om livet’, dykker Noell ned i meningsfulde samtaler. 


Stine giver os en indsigt i, hvilke komponenter der bør være til stede, for at vi kan indgå i en dyb samtale med andre mennesker. Men også hvordan vi selv tager ansvar & bringer bevidsthed ind, så vi kan skabe rum til meningsfulde samtaler, uden nødvendigvis at aftale “nu skal vi have en dyb samtale” med vores venner og familie på forhånd.


Noell & Stine kommer også ind på hvorfor & hvordan fikse-kulturen & andre tilstande, enten i os selv eller andre, står i vejen for, at vi rent faktisk kan gå ind i dybe samtaler.


De berør også oplevelsen af at være pårørende til en syg eller døende, hvad der virkelig betyder noget ved livets ende, men også hvordan omgivelserne reagerer, når man er pårørende til en som er syg.


Få også et smukt indblik i, hvad døende i deres sidste tid har fortalt Stine, virkelig betyder noget, både i relationer, tilstande & livet.


Du kan købe Stines ‘Samtalekort’ som de taler om i podcasten på www.noellcrystals.com & derved støtte op om podcasten.

Læs mere om Stine & hendes arbejde her https://stinebuje.dk


Redigering: Satie EspersenMore Episodes

3/15/2023

77. Sådan styrker du dit fokus & får mere nærvær & tid med Trine Kolding

Season 1
Fokus handler ikke blot om at kunne koncentrere sig på studiet & arbejdspladsen & derved kunne præstere - fokus handler ligeså meget om nærvær i livet. Nærvær i livets små øjeblikke, både med os selv & med andre. Når vi er mere nærværende, så oplever vi også mere glæde & færre bekymringer. Samtidig får vi mere tid til alt muligt andet i livet, hvis vi formår at være mere nærværende i vores arbejdsopgaver, huslige pligter m.m.Men rigtig mange oplever, at lige meget hvor hurtigt de løber, så kommer de aldrig i bund med deres to-do-liste. Ligesom vi konstant afbrydes & forstyrres, både på arbejdspladsen, men også i privatlivet.Og jo mindre vi får styrket vores fokus-muskel, jo svagere bliver den & jo mere begynder vi faktisk at afbryde os selv!Min gæst er Trine Kolding & jeg har inviteret Trine ind til en vigtig samtale i ENHED rummet, for som Trine blandt andet siger i samtalen her; “Fokus er nok den knappe ressource i dag - ikke tid”.Trine er Danmarks førende ekspert i tid & måden vi bruger den på. Siden år 2000 har hun inspireret & rådgivet travle ledere & medarbejdere i at få det optimale ud af tiden - & så har hun altså skrevet otte anmelderroste bøger om emnet, blandt andet bogen ‘FOKUS’.Lyt med & få indblik i;Hvad fokus egentlig er, hvornår man er i fokus m.m.Hvordan fokus fungerer & hvordan du kan indrette dig, så du tilgodeser dine naturlige fokus-perioder & får brugt dem optimaltHvordan det er forskelligt hvad vi forstyrres af, selvom vi er i samme rumHvad opmærksomhedsefterslæb & mikro kedsomhed erOm multi-tasking egentlig er muligt (& fordelagtigt)?To-do-liste & tidsstyring & meget mere. Til sidst får du også øvelser til at styrke din fokus muskel. Så svarer Trine også på spørgsmål om følelser der forstyrrer vores fokus, om mål & fokus er det samme & hvorfor vi lader os forstyrrer (eller forstyrrer os selv) selvom vi faktisk er igang med hyggelige ting.Det kan du høre om i ekstra optagelsen inde i Klub ENHED. Hvis du ikke er medlem endnu, så vil jeg varmt anbefale dig det; for du får SÅ meget ekstra ENHED optagelser derinde, masser af meditationer & meget mere. Læs mere via link hér.Tak fordi du lytter med!Stort kram, Noell 
3/8/2023

76. Hvordan du kan slippe overtænkning, angst & bekymringer med Sisse Find

Season 1
Hvis du vil blive klogere på hvordan du slipper bekymringer, angst & overtænkning, så er den her samtale lige noget for dig. Faktisk vil angst os noget godt & er en redningsmekanisme. Hvordan det hænger sammen, kan du høre i denne episode.Min gæst er Sisse Find som er psykolog & specialist i metakognitiv psykologi. Hun har specialiseret viden indenfor stress & angstbehandling. Sammen med Mette Bender har Sisse skrevet bogen; ‘Aldrig mere angst - slip bekymringer og stress på 6 uger’.Sisse har selv lidt af overtænkning & voldsom angst. Lyt med & bliv klogere på;Hvad angst egentlig erHvorfor angst er en helt normal følelseHvad det egentlig er der gør, at den bliver hæmmende Hvordan du slipper for overtænkning & hæmmende angstHvordan samfundet skaber de bedste forudsætninger for at voksne & børn udvikler voldsom angst Og meget mere. Det her er en samtale som virkelig kan støtte dig i at tage et stort skridt mod at blive fri for uhensigtsmæssig overtænkning & angst.Det er vores evne til at lade tanker flyde igennem os, som sørger for vi ikke sidder fast i overtænkning - & dét er en evne vi nemt kan træne. Jeg har specifikt efter samtalen her lavet en mantra baseret meditation. Det er en fantastisk øvelse & oplevelse til dig, så du på blot få minutter kan få den her stærke oplevelse af, at du med et simpelt mantra kan styre den tankestrøm du oplever.Alle meditationer jeg har skabt vil ved dagligt brug styrke din evne til at give slip på tanker når de opstår & støtte dig til at blive mere bevidst om, hvilke tanker du tillader dit sind at holde fast i. Du får fri adgang til dem alle ved at melde dig ind i Klub ENHED til blot 59kr pr mdr. Alternativt kan du købe dem enkeltvis for 69kr. Læs mere hér.TAK fordi du lytter med & vælger at træde ind i ENHED rummet, Jeg er så glad for at du er her!Stort kram, Noell
3/1/2023

75. Sådan styrker du dit selvværd & gør op med din indre kritiker med Marie Brixtofte

Season 1
Vil du gerne indgå fred & slippe for den indre stemme, der ikke taler særlig pænt til dig? Er du dygtig til mange ting; men stadig i tvivl om, hvorvidt at du er værdifuld, hvis det ikke var for de ting du kan & gør?Så er den her samtale noget for dig! Og det er en samtale jeg sent vil glemme; jeg havde en utrolig sårbar fest med min gæst Marie Brixtofte som er psykolog, foredragsholder & forfatter. At vi sammen kan bringe en så let & lattermild energi ind i et rum der samtidig er fyldt med smerte, sårbarhed & ærlighed; dét repræsenterer på mange måder præcis hvad ENHED rummet kan, i min optik.Vi taler blandt andet om; Hvad der skaber et lavt selvværdHvorfor selvtillid er godt; men ikke det samme som selvværdForskellen på selvtillid & selvværdImposter syndrom & angsten for at blive afsløretDrama trekantenOg så tager Marie os med i selvværds-fitness center, så vi kan få styrket & boostet vores selvværd. Vi skal igennem syv maskiner, som alle vil være med til at støtte dig til at stå stærkere i dig selv & kunne sige fra, begynde at mærke dine behov, udtrykke dine behov, gøre op med din indre kritiker, bringe mere selvkærlighed ind i din tilværelse & meget mere.Marie svarer også på jeres personlige spørgsmål omkring selvværd inde i ekstra optagelsen i Klub ENHED. Der er så mange vigtige nuancer i hendes svar derinde - log ind med din Klub ENHED profil & lyt med. Hvis du ikke er medlem er der også plads til dig, du læser mere hér.Tak fordi du træder ind i ENHED rummet sammen med mig, jeg tager ikke din tilstedeværelse for givet. Stort kram, Noell