ENHED med Noell Elise

Share

38. Tabu, traume, skam & genforbindelse med Karen Pallisgaard.

Season 1

Tabu, traume, skam & genforbindelse med Karen Pallisgaard

En yderst sårbar samtale med Karen Pallisgaard, journalist, yogalærer & forfatter til flere bøger om meditation, langsom livsstil, yoga, moderskab & mental sundhed.


Hvorfor har vi så travlt? Hvorfor skal vi skynde os igennem livet? Hvor findes lykken? 


Lyt med til en ærlig, rørende & vigtig samtale, når Noell taler med Karen om sin rejse igennem livet & hvordan hun for første gang virkelig mødte sig selv, på en yogamåtte . Karen levede et travlt liv. Et sushi-rød-løber-&-champagne-liv. Det så godt ud på overfladen. Men i virkeligheden flygtede Karen fra sig selv. Fra de overgreb hun var blevet udsat for af sin skolelærer. 


Noell & Karen taler om reconnection - altså dét at genskabe kontakten til sig selv. Og hvordan meditation, dét at skabe rum til at mærke & føle sig selv & tale om tabuer & traumer, er vejen til at leve et helt liv som et helt menneske.


Husk du kan købe Karen’s bog ‘Hverdagsmeditation’ på webshoppen.


Tak til sponsor PUORI, for at tænke holistiskt & støtte op om ENHED. I samtalen får du en rabatkode på 25% på alle PUORI’s produkter. Jeg tager kosttilskud af kærlighed til min krop. Men mange på markedet er fyldt med unødvendig fyldemiddel & tilsætningsstoffer. PUORI er naturlig kosttilskud med stor gennemsigtighed, som jeg varmt kan anbefale dig at tjekke ud.


Klip: Satie Espersen


More Episodes

7/6/2022

45. Iværksætteri, jalousi & astrologi med Astropod skaberne Marianne Gellert & Amalie Bendixen.

Season 1
Lyt med til denne varme samtale mellem Noell & Astropod skaberne Marianne Gellert & Amalie Bendixen, hvor de tre kvinder blandt andet taler om deres iværksætter oplevelser. Alt fra ingredienser for iværksætteri der virker, usikkerhed, at være first-movers, jalousi & misundelse, oplevelsen af at blive kopieret, frygt & andre facetter.De er kvinderne bag en af Danmarks mest populære podcasts - & så endda en som handler om astrologi. Det er stadig iværksætteri, selvom det er funderet i spiritualitet: det kan man bare godt komme til at overse, siger de selv.Det er også en samtale, hvor du får et lille indblik i astrologi & hvilke redskaber & fordele astrologien kan bidrage med i både parforholdet, arbejdsrelationer & venskaber.Samtalen er lattermild men også meget ærlig & sårbar. Kvinderne berør livskriser, spirituelle praksiser & hvorfor de har svært ved at dele dem, hvordan moderskabet ikke kun er fødslen af et barn men en ny version af sig selv, at lære at elske sig selv, kvindefællesskaber & konkurrence mellem kvinder & meget mere.Husk; hvis du kan lide ENHED, så støt op om podcasten & giv enten en engangsdonation eller meld dig ind i support klubben så du automatisk donerer 10 kroner til hver episode du hører.Tak til sponsor PUORI, for at tænke holistisk & støtte op om ENHED. I samtalen får du en rabatkode på 25% på alle PUORI’s produkter. Jeg tager kosttilskud af kærlighed til min krop. Men mange på markedet er fyldt med unødvendig fyldemiddel & tilsætningsstoffer. PUORI er naturlig kosttilskud med stor gennemsigtighed, som jeg varmt kan anbefale dig at tjekke ud.Redigering: Satie Espersen
6/29/2022

44. Seksuel & spirituel ligeværd før ligestilling med Anne Sophie Jørgensen.

Season 1
Dette er en utrolig spændende samtale med en af Danmarks mest fremtrædende kvindelige, spirituelle lærer.Ugens gæst er Anne Sophie Jørgensen, spirituel lærer, forfatter & leder af meditationscentret Tigerens Rede. Hun er født i 1954 & har siden 1988 givet spirituel undervisning til tusindvis af mennesker årligt.Lyt med når Noell & Anne Sophie taler om hvorfor vi har brug for stærke, kompetente ego’er. Hvad et ego kan bruges til. Hvad der skal til for at komme i kontakt med sin spiritualitet & hvordan vi skal acceptere at lidelse er en del af en almen menneskelig proces.Anne Sophie deler spændende betragtninger omkring hvorfor ligestilling er fejlet - & fortsat vil, hvis vi ikke først skaber ligeværd i fundamentet for ligestilling; nemlig ved seksuel & spirituel ligeværd.Det er virkelig en must listen samtale, som understreger vigtigheden af hvorfor & hvordan vi bringer vores spiritualitet med ud i hverdagen, arbejdslivet & samfundet - & hvad spiritualitet kan bidrage med i det moderne samfund.Tigerens Rede har fra Bhutan i det østlige Himalaya, modtaget en skriftlig anerkendelsen som stadfæster Anne Sophies store betydning som spirituel lærer i Vesten & den stærke karmiske forbindelse til den spirituelle lærer Yeshe Tsogyal, som manifesterer sig tydeligt i Anne Sophies arbejde og undervisning. Yeshe Tsogyal betragtes som moderen af tibetansk buddhisme.Husk; hvis du kan lide ENHED, så støt op om podcasten & giv enten en engangsdonation eller meld dig ind i support klubben så du automatisk donerer 10 kroner til hver episode du hører.Tak til sponsor Nordic Ayurveda, som bringer verdens ældste sundhedssystem ind i en moderne verden. Hvis du gerne vil lære verdens ældste sundhedssystem at kende, både teoretisk men endnu vigtigere på egen krop med øvelser, programmer, opskrifter og rutiner & meget mere, så vil jeg varmt anbefale dig at tjekke deres online forløb ud på www.nordicayurveda.comInde på hjemmesiden kan du gratis tage en test, så du kan finde ud af hvilken kroptype du har indenfor Ayurveda.Klip: Satie EspersenSponsoren er med til at gøre det muligt, at du kan lytte ENHED & derfor vil jeg sige KÆMPE tak til Nordic Ayurveda.
6/22/2022

43. Mælkebøttebørn & inddannelse før uddannelse med Kim Boye.

Season 1
Noell har besøg af Kim Boye som er bestsellerforfatter, respekteret inspirator til professionelle sportsfolk & erhvervsfolk, foredragsholder & gift med Pernille Aalund.Der er så mange vigtige aspekter i denne samtale.Lyt med & hør om hvordan alle ord bærer en følelse. Hvilke forudsætninger der skal til for, at det enkelte menneske kan bryde den sociale arv. Hvordan stjerner fødes i deres tilgang til modgang. Hvordan alle mennesker har en magisk evne, til at kunne forandre andre menneskers liv. Hvordan vaner er baseret på værdier.Men også hvordan både mennesket & samfundet spiller fallit, når vi tror vi skal have en uddannelse for at være noget & vi vægter repetition & kognitiv viden højere end nærvær & ægte interesse.Kim deler også om sin personlige livsrejse, hvor han voksede op med en far som var alfons & en mor som var prostitueret & fodbolden blev hans fristed. Det tog ham ind i en professionel fodbold karriere, men Kim mener ikke mennesker fødes med specielle talenter. Det er i stedet mængden af tid & det konstante fokus samt evnen til at hive noget positivt ud af sine nederlag der gør, at man bliver talentfuld.Det her er en samtale der uden tvivl vil rykke ved måden hvorpå du ser på samfundet, det miljø du selv er en del af & skaber, hvilke historier du fortæller om dig selv & hvilke ord du bruger.Husk; hvis du kan lide ENHED, så støt op om podcasten & giv enten en engangsdonation eller meld dig ind i support klubben så du automatisk donerer 10 kroner til hver episode du hører.Klip: Satie Espersen