ENHED med Noell Elise

Share

37. Den usynlige kærlighed & de fem kærlighedssprog med Frej Prahl.

Season 1

Hvor starter kærligheden? Hvad er de fem kærlighedssprog? Hvorfor er de fordelagtige at kende til & være bevidste om? Og hvorfor bør vi ikke forvente at andre taler vores kærlighedssprog? 


Noell har igen inviteret psykolog, forfatter & parterapeut Frej Fogh Prahl i studiet. I episode 14 talte de om undertrykt vrede & dens påvirkning på vores relationer, forventninger, skuffelse, tillid & ærlighed.


Denne gang taler de om kærlighed. Forskellige måder at vise eller give kærlighed. Men også kærlighed i et historisk perspektiv.


Lyt med til samtalen, hvis du ønsker at blive mere bevidst om al den kærlighed, der findes i din hverdag, men som for det meste er usynlig. Og hvordan vi kan støtte hinanden & vores børn til at bringe mere taknemlighed ind i hverdagen.


Fra ugens samtale vil jeg anbefale bøgerne ‘Én tid, ét liv, ét menneske’ af Morten Albæk samt ‘Derfor forelsker du dig ikke i den forkerte’ af Jytte Vikkelsøe. Begge bøger kan du købe på min webshop www.noellcrystals.com & derved støtte op om ENHED.


Tak til sponsor INIKA for at tænke holistiskt & støtte op om ENHED.


Producent: Underfladisk ved Satie Espersen


More Episodes

1/25/2023

70. Jalousi & misundelse er godt & fyldt med udviklingspotentiale med Sara Skaarup

Season 1
Vidste du godt, at jalousi kan være vitaliserende i et parforhold? Omvendt kan det også være et tegn på manglende tillid i et forhold. Og hvad er forskellen mellem jalousi & misundelse? Og hvorfor kan begge følelser være gode for os? Og hvor meget skal en partner imødekomme den andens jalousi?Lyt med & bliv MEGET klogere på jalousi, misundelse & medundelighed (for hvad er dét nu lige?) i denne episode af ENHED.Min gæst er Sara Skaarup som er sexolog, journalist & forfatter af blandt bogen “Kom stærkt ud af din jalousi”.Sara & jeg tager et 360 graders blik på jalousi & taler blandt andet om;Jalousi vs misundelseGrænsen mellem sund & giftig jalousiHvad jalousi egentlig er & hvor det kommer fraGrænser indenfor parforholdÅbne forhold & hvordan man kan udforske detteHvordan misundelse er din drømme-indikator & hvad den egentlig fortæller dig& meget mere.Sara kommer også med rigtig gode råde & perspektiver hvis du oplever din kæreste er jaloux eller frygter følelsesmæssig utroskab & meget mere; det kan du høre inde i den cirka 25 min lange ekstra optagelse inde i Klub ENHED hvor Sara svarer på spørgsmål fra Jer.Du logger bare ind i din Klub ENHED profil, så har du adgang til alle ekstra optagelser, meditationer & meget mere. Hvis du ikke er medlem er der også plads til dig; du finder link via min bio på Instagram på @noell_enhed_podcast eller via link hérJeg er SÅ glad for, at du har valgt at træde ind i ENHED rummet sammen med mig & ugens gæst!TAK fordi du er her, Stort kram, Noell
1/18/2023

69. Hvordan pleaser-tendens afholder dig fra din autencitet & hvordan du vender hjem med Evaloa Schou

Season 1
Er du fleksibel & kompromissøgende? Eller måske du egentlig er en pleaser & din (ubevidste) behagesyge er en overlevelsesstrategi, som påvirker dig & dit liv langt mere end du aner?Jeg har inviteret Evaloa Schou, som er kropsterapeut, grundlægger af uddannelse i Traumeinformeret Kropsterapi & indehaver af helbredshuset HEL, ind i ENHED rummet til en snak om hvad people pleasing egentlig er. Lyt med når vi taler om;Hvorfor & hvordan behagesyge/pleaser tendens opstårHvordan vi finder ud af om vi pleaserHvorfor det er vigtigt vi ser det i os selv & tager ansvar for detHvordan du kan arbejde med strategien ved at ligeså stille vende tilbage i kroppen Grænser & meget mereEvaloa fortæller også om hvordan pleaser-strategien afholder os fra at kende os selv & være autentisk - & hvordan samfundet elsker pleaser & er med til at fastholde mennesker i strategien. Den her samtale er funderet meget i nervesystemet & det kropslige når det gælder people pleasing.Og så er der en ekstra optagelse med Evaloa inde i Klub ENHED hvor hun svarer på Jeres spørgsmål. Blandt andet;Om det påvirker ens dømmekraft at være pleaserHvad er forskellen er på kompromis & så gå over sin egen grænse/pleaseHvordan man aflærer et mønster med altid at tænke på hvad andre synes om det man gørDu logger bare ind i Klub ENHED & kan tilgå den & alt det andet ekstra indhold. Hvis du ikke er medlem så meld dig ind via link i bio på min Instagram profil @noell_enhed-podcast.Jeg er SÅ glad for, at du har valgt at træde ind i ENHED rummet sammen med mig & ugens gæst!TAK fordi du er her, Stort kram, Noell
1/11/2023

68. Hvorfor venskab er højere end visdommen & det højeste vi kan opnå med Jonas Holst Sørensen

Season 1
Hvad er et godt venskab? Hvorfor er venskaber vigtige? Hvad bidrager venskaber med på et dybere plan end blot socialt samvær? Hvilke typer venskaber findes der? Hvilke regler & etiske principper er der i et venskab? Og hvad når venskabet kommer til en ende?Lyt med til en spændende samtale med Jonas Holst Sørensen, filosof, idehistoriker & lektor ved San Jorge University i Spanien, som har dykket ned i venskaber i et historisk & filosofisk perspektiv & fulgt dens udvikling ind i nutiden. For hvilken betydning har det at vi nu kan blive venner blot ved et klik på sociale medier? Hvad skal der til for at indgå i et venskab? Og hvad kan venskaber lære os?Få svarerne på alle ovenstående spørgsmål, når jeg blandt andet taler med Jonas om;Hvilke kvaliteter venskab harTre forskellige former for venskaberForskellen på at tale til eller om en ven; hvad end de er til stede eller ejNår venskaber afsluttesOg meget mere. Det er en super interessant samtale & personligt elsker jeg al den historiske viden & de filosofiske aspekter Jonas bringer ind i ENHED rummet.Og så har jeg en eksklusiv ekstra video episode til dig om energi! Hvordan du passer på din egen energi, ikke bliver påvirket af andres energi, & tager ejerskab for din egen. Det glæder det mig enormt at fortælle dig, at du kan lytte til min eksklusive video samtale med Rikke Hertz. Rikke er er spirituel erhvervsrådgiver, coach, forfatter & underviser. Hun har blandt andet skrevet bogen 'Energi'.Når vi mestrer vores egen energi, så bliver vi ikke ofre for andres energi eller krænkere af andre, fortæller Rikke blandt andet i samtalen her.Hvis du oplever mange omkring dig føles som “dårlig energi” - så lyt med, for Rikke har et vigtigt & stærkt budskab til dig. For hvad betyder det egentlig, når vi dømmer andre & dømmer andres energi?! Rikke taler også om energien i sit hjem, hvad du omgiver dig med m.m.Som Rikke siger i samtalen; “Den sande rigdom er at have masser af energi”. Til slut kommer Rikke også med nogle punkter hun anbefaler, hvis du vil begynde at tage ejerskab for din energi.Du kan se optagelsen inde i Klub ENHED; samtalen udkommer nemlig kun derinde, som gave til alle de dejlige klub medlemmer. Klub ENHED er til dig som er vild med ENHED & vil have meget mere ENHED. Hver uge kommer der nyt indhold derinde, & i den her uge er det altså denne episode med Rikke Hertz. Læs mere om Klub ENHED via dette link.TAK fordi du lytter med, Stort kram, Noell