ENHED med Noell Elise

Share

11. Grubleri, depression & tankestrategier med Pia Callesen.

Season 1

Følelser & tanker kommer & går. Men alligevel er der nogle som vi hænger fast i. Som vi grubler over. Som bekymrer os.

 

Episoden her er henvendt til alle som oplever følelser eller tanker. Det vil sige alle mennesker ja.


Du får et spændende indblik i hvilke tanke strategier det er, som fører os hen mod stress, angst eller depression. Hvad det er, der fastholder os i en tungsindig tilstand. Og hvilke strategier kan du bruge, for at lægge grublerier bag dig.


Gæsten er Pia Callesen, psykolog med speciale i metakognitiv psykologi, klinikchef, foredragsholder & forfatter. Hun har i mange år arbejdet sammen med professor Adrian Wells, som er manden bag metakognitiv terapi. 


En evidensbaseret psykologisk behandlingsmetode til behandling af psykiske lidelser som stress og depression. Hvor 52 procent af dem, der fik kognitiv terapi, blev symptomfri - så var det hele 74 procent af dem, der fik metakognitiv terapi.


Husk du kan købe Pia Callesens bøger på www.noellcrystals.com


Sponsor: Nordic Ayurveda


Producer: Satie EspersenMore Episodes

6/22/2022

43. Mælkebøttebørn & inddannelse før uddannelse med Kim Boye.

Season 1
Noell har besøg af Kim Boye som er bestsellerforfatter, respekteret inspirator til professionelle sportsfolk & erhvervsfolk, foredragsholder & gift med Pernille Aalund.Der er så mange vigtige aspekter i denne samtale.Lyt med & hør om hvordan alle ord bærer en følelse. Hvilke forudsætninger der skal til for, at det enkelte menneske kan bryde den sociale arv. Hvordan stjerner fødes i deres tilgang til modgang. Hvordan alle mennesker har en magisk evne, til at kunne forandre andre menneskers liv. Hvordan vaner er baseret på værdier.Men også hvordan både mennesket & samfundet spiller fallit, når vi tror vi skal have en uddannelse for at være noget & vi vægter repetition & kognitiv viden højere end nærvær & ægte interesse.Kim deler også om sin personlige livsrejse, hvor han voksede op med en far som var alfons & en mor som var prostitueret & fodbolden blev hans fristed. Det tog ham ind i en professionel fodbold karriere, men Kim mener ikke mennesker fødes med specielle talenter. Det er i stedet mængden af tid & det konstante fokus samt evnen til at hive noget positivt ud af sine nederlag der gør, at man bliver talentfuld.Det her er en samtale der uden tvivl vil rykke ved måden hvorpå du ser på samfundet, det miljø du selv er en del af & skaber, hvilke historier du fortæller om dig selv & hvilke ord du bruger.Husk; hvis du kan lide ENHED, så støt op om podcasten & giv enten en engangsdonation eller meld dig ind i support klubben så du automatisk donerer 10 kroner til hver episode du hører.Klip: Satie Espersen
6/8/2022

41. Tændernes forbindelse til følelser & sind med Dorte Bredgaard.

Season 1
Noell har besøg af Dorte Bredgaard, som er specialist i tandsundhed & mener, at tænderne er et spejlbillede af vores indre tilstand.Hør om Dortes rejse med tænder. Allerede som tandlægestuderende begyndte hun at undre sig over huller på ulogiske steder som ikke var svære at børste, & siden hen som tandlæge, hvor Dorte oplevede hvordan mundhygiejne & sukker, ikke kan stå alene som de eneste forklaringer på tandproblemer.Dorte fortæller om hvorfor vores tænder snakker. Hvad de prøver at fortælle os med de forskellige symptomer. Hvordan vores tænder inviterer os til at opgradere os selv. Og hvordan de forskellige tænder er forbundet med forskellige livsområder i os mennesker.Lyt med i den spændende samtale med Dorte, om hvordan de gode penge hun tjente som tandlæge, ikke længere gav mening for hende, når hun følte hun symptombehandlede i stedet for at finde årsagen til symptomet.Noell har medbragt en masse spørgsmål som lytterne via Instagram story på @noell_enhed_podcast havde skrevet ind med inden samtalen med Dorte Bredgaard. De bliver også besvaret i ugens samtale.Tak til sponsor PUORI, for at tænke holistiskt & støtte op om ENHED. I samtalen får du en rabatkode på 25% på alle PUORI’s produkter. Jeg tager kosttilskud af kærlighed til min krop. Men mange på markedet er fyldt med unødvendig fyldemiddel & tilsætningsstoffer. PUORI er naturlig kosttilskud med stor gennemsigtighed, som jeg varmt kan anbefale dig at tjekke ud.Klip: Satie Espersen