Share

cover art for Oppdatert solveileder - med Norconsult

Elektropodden

Oppdatert solveileder - med Norconsult

Season 1, Ep. 63

Teknisk veileder: Installasjon av solcelleanlegg er nå ute i versjon 5! Til denne revisjonen har vi fått god hjelp fra Norconsult som gjester ukens episode. Tune in for å høre Mari Lauglo, som er gruppeleder for solenergi og lagring, fortelle om nyhetene i oppdateringen i samtale med Marie Kolderup i Nelfo. Veilederen finner du her: https://www.nelfo.no/artikler/2023/februar/teknisk-veileder-solcelleanlegg/


More episodes

View all episodes

 • 104. AI med Eirik Solheim og Torgeir Waterhouse

  40:17
  Jon-Steinar gjester Eirik Solheim og Torgeir Waterhouse. Tema for episoden er AI-teknologi!
 • 103. Velkommen Erik og Smarthus vol 16.

  16:16
  Jon-Steinar og Erlend Magnus tar imot Erik! Nyansatt fagsjef for Ekom i NHO Elektro. Bli kjent med Erik i denne episoden av elektropodden. Nerdene i studio snakker også om trådløs rekkevidde og signalstyrker i smarthus. Erik og Erlend deler sine erfaringer med Bluetooth, Zigbee, Z-wave og Wi-Fi.
 • 102. Kunderådgivning og digitale verktøy

  18:23
  Erlend Magnus får besøk av Hanne Moen Sporsheim og Jan Gustav Nyheim i El-verdi. Tema for episoden er kunderådgivning og digitale verktøy. Hvorfor bør vi fokusere mer på rådgivning i bransjen? Hvordan kan digitale verktøy bedre salg og kundeforhold? Hør denne episoden for å svar på dette.
 • 101. Rekruttering og det å beholde ansatte

  14:23
  Erlend Magnus får besøk av Heidi Lie, forbundssekretær i El og IT, og Karoline Nystrøm, tidligere sjef i Schneider Electric, nå styreleder for økt mangfold innen elektro i EFO. På Eliaden arrangeres det to fagseminarer som fokuserer på rekruttering, ledelse og kvinner i elektrobransjen. Hvorfor er det å lede mangfold avgjørende både for rekruttering og for å beholde ansatte? Sjekk ut seminarene her:https://eliaden.no/seminarer/hvordan-lede-et-storre-mangfold/ (29. mai klokken 10-11)https://eliaden.no/seminarer/velkommen-til-faglig-seminar-for-kvinner-i-elektrobransjen/ (29. mai klokken 12-17)
 • 100. Batterisnakk med Eaton

  33:05
  Erlend Magnus og Jo gjester Marius Bergersen Hansen fra Eaton. Tema for episoden er batteriinstallasjoner. I denne episoden snakkes det om trender og drivere for batterier. Hvordan ser den teknologiske og økonomiske utviklingen ut? Hør dette og mer synsing i denne episoden av elektropodden!
 • 99. Battery Energy Storage System med BOS Power

  26:39
  Erlend Magnus og Jo gjester Daniel Hagfeldt i BOS Power. Dagens tema er batterier og BESS (battery energy storage systems). Hva er BESS? Hvorfor trenger vi flere batteriinstallasjoner? Hvordan fingerer slike batteriløsninger i mikronett og fleksibilitetsløsninger? Hør denne episoden for å få svar på dette og mer. BOS Power kommer også til Eliaden. Sørg for å ta turen innom deres stand for å lære om batteriteknologien som kommer.
 • 98. Smarthus vol. 15: Erfaringer og tips fra medlem

  23:15
  Erlend Magnus gjester Torstein Jahnsen, daglig leder i Arro Elektro. I denne episoden deles erfaringer og tips rundt smarthusinstallasjoner. Her diskuteres åpne mot lukkede systemer, teknologivalg, innsalg, sluttkontroll og IT-sikkerhet. Medlemsbedriften Arro Elektro har levert smarthusløsninger i mange år og har gode rutiner for installasjon og leveranse av slike anlegg.»
 • 97. Elektrotermografi

  20:13
  Erlend Magnus gjester Rune Michael Anderson. Dagens tema er elektrotermografi! Hva er elektrotermografi og hvorfor det er viktig å termografere elektriske anlegg? Hvem kan termografere, hva kreves av erfaring og kurs? Hva er de typiske feilene i anlegg, og hvordan finne ut om feilen er varmegang i tilkoblingspunktet eller feil i kontaktsettet? Dette og mer til hører du i denne episoden av elektropodden.
 • 96. Eliaden 2024

  08:13
  Jon-Steinar og Erlend Magnus tar i mot Svein Arnesen, prosjektdirektør for Eliaden. Eliaden har 40-årsjubileum og avholdes i NOVA spektrum den 28.- 30. mai. Det loves spennende teknologinyheter innen blant annet sol, batterier, smarthus, belysning og automatisering. Forhåndsregistrer deg og ta turen innom for å få med deg mange gode utstillere, seminarer og lansering av ny NEK 700.