Elektropodden

 • 96. Eliaden 2024

  08:13
  Jon-Steinar og Erlend Magnus tar i mot Svein Arnesen, prosjektdirektør for Eliaden. Eliaden har 40-årsjubileum og avholdes i NOVA spektrum den 28.- 30. mai. Det loves spennende teknologinyheter innen blant annet sol, batterier, smarthus, belysning og automatisering. Forhåndsregistrer deg og ta turen innom for å få med deg mange gode utstillere, seminarer og lansering av ny NEK 700.
 • 95. Jusspod vol. 2 – Bruk av kvalifisert personell

  13:38
  Jon-Steinar og advokat Joachim Berge-Bang snakker om bruk av kvalifisert personell og godkjenning av utenlandske fagarbeidere. DSB har blitt oppmerksom på at enkelte godkjenningspapirer for utenlandske elektrofagarbeidere er blitt forfalsket. Elektroforetak som leier inn eller ansetter utenlandsk arbeidskraft, har plikt til å kontrollere at personellet de bruker har de nødvendige kvalifikasjoner og godkjenninger. Hvorfor dette er viktig, og hvordan bedriften kontrollerer dette, kan du høre mer om i denne episoden.
 • 94. Installatørprøven med Thor Egil Johansen

  30:28
  Jon-Steinar og Erlend Magnus får besøk av Thor Egil Johansen som er rådgiver i Fornybar Norge, og administrator for den beryktede installatørprøven. I denne episoden snakkes det om kvalifikasjonskrav, endringer i gjennomføring av prøven, hva det strykes på, samt masse gode råd til hen som ønsker å ta og bestå prøven.
 • 93. Teknologikonferansen 2024

  05:55
  Jon-Steinar gjester Torgeir Waterhouse og Eirik Solheim. De snakker kort om AI, som er et av hovedtemaene på Teknologikonferansen 2024. Meld deg på nå!
 • 92. Verktøy for oppfølging av kunder, med Fredrik Walter Johansen

  29:32
  Jon-Steinar og Erlend Magnus får besøk av daglig leder i Aptly, Fredrik Walter Johansen. Denne podcasten tar for seg verktøy for oppfølging av kunder. Riktig verktøy kan gi kunden innblikk i deres bestillinger noe som kan gi en mer effektiv kundedialog og igjen føre til mer effektiv drift hos bedriften. Slike verktøy gjør også dokumentasjon mer effektivt og enklere tilgjengelig for alle parter. Det diskuteres også at det er lov å ta bestemte produktvalg som fagperson. Aptly er også en medlemsfordel!
 • 91. Smarthus vol. 14: IT-sikkerhet med teknologirådet del 2

  16:27
  Erlend Magnus Løvstakken gjester Joakim Valevatn, prosjektleder i Teknologirådet. Teknologirådet har gitt ut en rapport som tar for seg IT-sikkerheten i smarthus. I del 2 av podcasten diskuteres det hvordan fremtiden ser ut med tanke på IT-sikkerhet i smarthus, og hva er egentlig folkets mening og tanker rundt sikkerhet i smarthus?
 • 90. Smarthus vol. 13: IT-sikkerhet med teknologirådet del 1

  25:50
  Erlend Magnus Løvstakken gjester Joakim Valevatn, prosjektleder i Teknologirådet. Teknologirådet har gitt ut en rapport som tar for seg IT-sikkerheten i smarthus. I del 1 av podcasten forklarer Joakim Teknologirådets prosjekt. Det snakkes også om skepsisen for kinesiske produkter og EU-standarder som kommer.
 • 89. Jusspod vol. 1 – Sluttdokumentasjon, når kunden ikke betaler

  19:04
  Jon Steinar og Nelfos egne advokater, Joachim Berge-Bang og Arne Sørsdahl kjører i gang elektropoddens første jusspod. I denne episoden snakkes det om hvorvidt DSB med grunnlag i regelverket de forvalter, kan pålegge et foretak å utarbeide og overlevere sluttdokumentasjon/samsvarserklæring, når foretakets kunde ikke betaler avtalt vederlag. FEL § 12 har nok bidratt til å skape en viss uklarhet i denne sammenheng, men nå har DSB fattet et vedtak i en klagesak som klargjør hvordan DSB tolker eget regelverk. Hør denne episoden av elektropodden for å få klarhet i dette.
 • 88. Velkommen Jo!

  10:34
  Erlend Magnus og Jon-Steinar sier velkommen til ny medarbeider i teknisk avdeling, Jo Søbstad Skjævesland. Jo skal jobbe med sol og lagring. Bli kjent med han i denne episoden av elektropodden.
loading...