Share

cover art for Bli vår nye kollega!

Elektropodden

Bli vår nye kollega!

Season 1, Ep. 73

Denne episoden av Elektropodden er egentlig to veldig spennende stillingsannonser i lydformat, så tune in og løp&søk! Stillingene finner du her: https://www.finn.no/job/fulltime/search.html?q=nelfo&sort=RELEVANCE
More episodes

View all episodes

 • 102. Kunderådgivning og digitale verktøy

  18:23
  Erlend Magnus får besøk av Hanne Moen Sporsheim og Jan Gustav Nyheim i El-verdi. Tema for episoden er kunderådgivning og digitale verktøy. Hvorfor bør vi fokusere mer på rådgivning i bransjen? Hvordan kan digitale verktøy bedre salg og kundeforhold? Hør denne episoden for å svar på dette.
 • 101. Rekruttering og det å beholde ansatte

  14:23
  Erlend Magnus får besøk av Heidi Lie, forbundssekretær i El og IT, og Karoline Nystrøm, tidligere sjef i Schneider Electric, nå styreleder for økt mangfold innen elektro i EFO. På Eliaden arrangeres det to fagseminarer som fokuserer på rekruttering, ledelse og kvinner i elektrobransjen. Hvorfor er det å lede mangfold avgjørende både for rekruttering og for å beholde ansatte? Sjekk ut seminarene her:https://eliaden.no/seminarer/hvordan-lede-et-storre-mangfold/ (29. mai klokken 10-11)https://eliaden.no/seminarer/velkommen-til-faglig-seminar-for-kvinner-i-elektrobransjen/ (29. mai klokken 12-17)
 • 100. Batterisnakk med Eaton

  33:05
  Erlend Magnus og Jo gjester Marius Bergersen Hansen fra Eaton. Tema for episoden er batteriinstallasjoner. I denne episoden snakkes det om trender og drivere for batterier. Hvordan ser den teknologiske og økonomiske utviklingen ut? Hør dette og mer synsing i denne episoden av elektropodden!
 • 99. Battery Energy Storage System med BOS Power

  26:39
  Erlend Magnus og Jo gjester Daniel Hagfeldt i BOS Power. Dagens tema er batterier og BESS (battery energy storage systems). Hva er BESS? Hvorfor trenger vi flere batteriinstallasjoner? Hvordan fingerer slike batteriløsninger i mikronett og fleksibilitetsløsninger? Hør denne episoden for å få svar på dette og mer. BOS Power kommer også til Eliaden. Sørg for å ta turen innom deres stand for å lære om batteriteknologien som kommer.
 • 98. Smarthus vol. 15: Erfaringer og tips fra medlem

  23:15
  Erlend Magnus gjester Torstein Jahnsen, daglig leder i Arro Elektro. I denne episoden deles erfaringer og tips rundt smarthusinstallasjoner. Her diskuteres åpne mot lukkede systemer, teknologivalg, innsalg, sluttkontroll og IT-sikkerhet. Medlemsbedriften Arro Elektro har levert smarthusløsninger i mange år og har gode rutiner for installasjon og leveranse av slike anlegg.»
 • 97. Elektrotermografi

  20:13
  Erlend Magnus gjester Rune Michael Anderson. Dagens tema er elektrotermografi! Hva er elektrotermografi og hvorfor det er viktig å termografere elektriske anlegg? Hvem kan termografere, hva kreves av erfaring og kurs? Hva er de typiske feilene i anlegg, og hvordan finne ut om feilen er varmegang i tilkoblingspunktet eller feil i kontaktsettet? Dette og mer til hører du i denne episoden av elektropodden.
 • 96. Eliaden 2024

  08:13
  Jon-Steinar og Erlend Magnus tar i mot Svein Arnesen, prosjektdirektør for Eliaden. Eliaden har 40-årsjubileum og avholdes i NOVA spektrum den 28.- 30. mai. Det loves spennende teknologinyheter innen blant annet sol, batterier, smarthus, belysning og automatisering. Forhåndsregistrer deg og ta turen innom for å få med deg mange gode utstillere, seminarer og lansering av ny NEK 700.
 • 95. Jusspod vol. 2 – Bruk av kvalifisert personell

  13:38
  Jon-Steinar og advokat Joachim Berge-Bang snakker om bruk av kvalifisert personell og godkjenning av utenlandske fagarbeidere. DSB har blitt oppmerksom på at enkelte godkjenningspapirer for utenlandske elektrofagarbeidere er blitt forfalsket. Elektroforetak som leier inn eller ansetter utenlandsk arbeidskraft, har plikt til å kontrollere at personellet de bruker har de nødvendige kvalifikasjoner og godkjenninger. Hvorfor dette er viktig, og hvordan bedriften kontrollerer dette, kan du høre mer om i denne episoden.
 • 94. Installatørprøven med Thor Egil Johansen

  30:28
  Jon-Steinar og Erlend Magnus får besøk av Thor Egil Johansen som er rådgiver i Fornybar Norge, og administrator for den beryktede installatørprøven. I denne episoden snakkes det om kvalifikasjonskrav, endringer i gjennomføring av prøven, hva det strykes på, samt masse gode råd til hen som ønsker å ta og bestå prøven.