Share

cover art for Min man la ut mig på en porrsajt, del 2

Dokumentära Berättelser

Min man la ut mig på en porrsajt, del 2

Med nya digitala kommunikationskanaler kommer också nya typer av brott. Det här avsnittet ska handla om sexuellt ofredande på internet, och hur det är att utsättas för så kallad hämndporr. 


Vi har pratat med Sophie som delar med sig av sin berättelse om när hennes man publicerade bilder av henne på nätet. I avsnittet hörs även advokat Carolin Brännström om vad lagen säger när det kommer till den här typen av brott.


Vi pratar också med psykolog och psykoterapeut Anna Hallberg om hur man kan gå vidare efter att ha blivit utsatt.


Sophie heter egentligen något annat.

More episodes

View all episodes

  • Jag är asexuell

    29:01
    Asexualitet är ett komplext begrepp. För vissa handlar det om att inte känna någon sexlust alls, medan för vissa handlar det om att inte vilja ha sex trots attraktion.I det här avsnittet möter vi Malin som berättar om sin asexualitet. Vad det är och om de fördomar och kränkningar hon möter på grund av sin läggning.Vi pratar också med Alva Ekstedt som är ansvarig för medlemsgruppen asexuell aromantisk gemenskap vid RFSL Stockholm, om vad de största fördomarna är.
  • Jag överlevde kriget i forna Jugoslavien

    32:57
    45 år efter andra världskrigets slut rasar ett nytt krig i Europa: kriget i forna Jugoslavien. I det här avsnittet möter vi Ismar som berättar om när kriget kom till hans hemstad och om flykten till Sverige. Militärhistoriker Gunnar Åselius berättar om vad som ledde fram till kriget, och hur det utvecklades. Vi pratar också med Johan Hansson, bataljonschef i den nordiska bataljonen BA02, om de svenska soldaternas fredsbevarande roll i kriget. 
  • Utsatt för grooming

    26:59
    OS-simmerskan Ida Marko Varga har idag en lång meritförteckning, med flera medaljer från både EM och VM i simning. Men som 16-åring blev hon utsatt för grooming av sin simtränare. I det här avsnittet berättar hon om vad som hände. I avsnittet hörs också Lena Larsson, gruppchef för IT-relaterade sexualbrott mot barn på polisens nationella operativa avdelning (NOA), om hur grooming yttrar sig när det sker över internet.
  • Jag var nazist

    25:12
    I det här avsnittet berättar Jonny om sitt före detta liv som nazist, om varför han blev medlem och hur han till slut lämnade det livet bakom sig. Antalet nazister som finns i Sverige idag, är svårt att hitta en exakt siffra på. Sedan andra världskriget har organisationsgrad och våldsutövningen varierat. Men vem blir egentligen nazist? Vi pratar med psykolog Håkan Järvå, expert på extremism.
  • Innanför murarna

    30:44
    Av alla intagna på svenska fängelser är det bara sex procent kvinnor. I det här avsnittet träffar vi Lena som suttit på Färingsö anstalt och Hinseberg. Hon ger oss en inblick i livet innanför murarna och berättar om hur hon hamnade där. Vi pratar också med kriminalvårdare Josefine Engdahl om hennes arbete på kvinnoanstalten Ystad, en klass 2-anstalt.
  • Stockholms gangsterdrottning

    30:11
    De två kommande avsnitten ska handla om kvinnor i svenska fängelser. Vilka är de och hur har de hamnat där? Det här avsnittet handlar om Birgitta som under tonåren blev utnämnd till Stockholms gangsterdrottning av media och kom att spendera 16 år av sitt liv på olika anstalter. I avsnittet hörs också Denise Madsen, en av grundarna till organisationen Maskrosbarn som stöttar barn med svåra hemförhållanden.
  • Finns utomjordingar?

    31:43
    Vad vet vi egentligen om de UFO:n som det ibland rapporteras om? Och finns det utomjordingar?I det här avsnittet pratar vi med Clas Svahn, journalist på Dagens Nyheter och vice ordförande för Riksorganisationen UFO Sverige, den enda vetenskapsinriktade ufoorganisationen i landet, och vars kärnverksamhet handlar om att undersöka de rapporter som kommer in från allmänheten om oidentifierade flygande objekt. Vi pratar också med en man som heter Egon, som uppger sig själv ha varit i kontakt med utomjordingar. 
  • Jag föddes som hemafrodit, del 2

    27:10
    Det här är den andra delen av Hannas berättelse om att födas med en avvikande könsutveckling, DSD, som gjorde att hon levde den första delen av sitt liv som pojke. I det här avsnittet hör vi om hur det gick till när hon i vuxen ålder till slut blev Hanna istället för Henrik.För att få veta mer om DSD pratar vi även med Anna Nordenström, barnläkare och professor i barnendokrinologi och medfödda metabola sjukdomar vid Karolinska Universitetssjukhuset.
  • Jag föddes som hemafrodit, del 1

    28:44
    DSD eller Disorders of Sex Development är ett samlingsnamn för ett flertal olika medfödda tillstånd som påverkar den biologiska utveckling som avgör om man får ett manligt eller kvinnligt kön.I de kommande två avsnitten möter vi Hanna som växte upp i tron om att hon var en pojke. Vi ska höra henne berätta om hur det påverkat hennes uppväxt och hur hon senare förstod att sjukvården felbedömde henne som pojke istället för flicka.För att förstå mer om det här tillståndet har vi även pratat med Anna Nordenström, barnläkare och professor i barnendokrinologi och medfödda metabola sjukdomar vid Karolinska Universitetssjukhuset.