Share

cover art for Å kjøpe for Norge - dypdykk i reglene for offentlige anskaffelser

DFØ-podden

Å kjøpe for Norge - dypdykk i reglene for offentlige anskaffelser

Season 2, Ep. 4

I denne episoden dykker Fredrik og Marius dypere inn i regelverket for offentlige anskaffelser.

Gjester i studio er Beatrice Dankertsen Hennyng, KS Advokat og medlem av nytt lovutvalg, og Oda Hellenes Ekre, advokat hos Wiersholm.  


Sammen utforsker de balansen mellom fleksibilitet og detaljregulering i offentlige anskaffelser og hvordan dette påvirker forenkling. De tar også opp en interessant artikkel som ble publisert i American Economic Review i 2022. Den er skrevet av Bosio, Djankov, Glaeser og Shleifer, med tittelen "Public procurement in law and practice". Artikkelen gir et innblikk i hvordan ulike tilnærminger til offentlige anskaffelser kan påvirke økonomiske resultater og effektivitet. Du finner den her: 

https://scholar.harvard.edu/files/shleifer/files/public_procurement_in_law_and_practice_aer2022.pdf

 

Hør på episoden for en lærerik og engasjerende diskusjon! 

More episodes

View all episodes

 • 7. Å kjøpe for Norge - Hva slags innvirkning har AI på offentlige innkjøpsprosesser?

  55:25
  Vil du lære mer om anskaffelser og kunstig intelligens, er dette episoden å høre på! Hvordan gjøre innkjøp av kunstig intelligens? Hvilke krav setter vi? Vil konkurranseformen i offentlige anskaffelser endre seg på grunn av maskinlæring når man får automatiserte anbud? Hvordan bygge kunnskap i anskaffelsesmiljøene for å forstå kunstig intelligens? Møt Marius Langseth, høyskolelektor ved Kristiania og seniorrådgiver Fredrik Young Mortensen i DFØs divisjon for offentlige anskaffelser.
 • 2. Hvordan lykkes godt med det forberedende møtet i lønnsforhandlinger?

  13:55
  I denne podkasten deler Statens arbeidsgiverstøtte gode råd om det forberedende møtet i lokale lønnsforhandlinger, og hvorfor dette møtet er så viktig. Lytt til erfaringer fra arbeidsgiverstøttes Ole Martin Vatvedt og Kim Kvaale. Sistnevnte har mange års erfaring som forhandlingsleder i lokale lønnsforhandlinger og gir sine beste tips.
 • 6. Å kjøpe for Norge - anskaffelser som redskap for miljø

  50:55
  Hvordan kan alle pengene som brukes på offentlige anskaffelser bli så grønne som mulig? Det handler blant annet om å bevege leverandørmarkedet i riktig retning. Lytt til denne episoden av Å kjøpe for Norge, og forstå mer av sammenhengen mellom miljø, klima og anskaffelser. Podkastverter Marius Langseth fra Kristiania og Fredrik Young Mortensen fra DFØ spør Andreas Brekke fra Norsys (Norsk institutt for bærekraftsforskning) og Odd Olaf Schei i divisjon for offentlige anskaffelser i DFØ.
 • 1. Hva ligger bak tallene i det sentrale lønnsoppgjøret?

  09:05
  Hva betyr overheng og glidning, og hvorfor er den disponible rammen du får lokalt annerledes enn prosentsatsen partene blir enige om i det sentrale oppgjøret? Møt avdelingsdirektør Ragnar Ihle Bøhn fra Arbeidsgiverpolitisk avdeling i Kommunal- og distriktsdepartementet i samtale med Ole Martin Vatvedt og Marianne Jørgensen fra Statens arbeidsgiverstøtte.
 • 5. Å kjøpe for Norge - Hvor stor andel av kjøp i din organisasjon går gjennom e-handel?

  50:46
  Hvor stor andel av kjøp i din organisasjon går gjennom e-handel?  Velkommen til en ny episode av Å kjøpe for Norge. I denne episoden dykker vi ned i digital samhandling med leverandørmarket og e-handel. Med oss i studio har vi Jan Merøe fra DFØ og Runi Tomter Hansen fra Kinver. Sett inn øreproppene og få med deg denne episoden.
 • 3. Å kjøpe for Norge - Hvordan står det til med offentlige anskaffelser i kommune-Norge?

  48:41
  KS Anskaffelsesforum (KSA), jobber for mer effektiv bruk av samfunnets ressurser ved å øke kunnskapen om anskaffelser i kommunal sektor. For hvordan står det egentlig til med anskaffelser i kommune-Norge? I denne episoden av «Å kjøpe for Norge får du betraktninger fra Tommy Hestem, anskaffelsesrådgiver i Asker kommune og Tanja Huse-Fagerlie, sekretariatsleder KS Anskaffelsesforum – i samtale med programlederne Marius Langseth og Fredrik Young Mortensen.
 • 2. Å kjøpe for Norge - Hvorfor er arbeidslivskriminalitet relevant for offentlige anskaffelser?

  16:47
  Hvorfor er arbeidslivskriminalitet relevant for offentlige anskaffelser? Hva er Norgesmodellen? Hør Elin Ørjasæter fra Høyskolen Kristiania og Anne Cathrine Jacobsen fra DFØ i samtale med Fredrik Rolf Young Mortensen og Marius Langseth.
 • 1. Å kjøpe for Norge - Hva blir det viktigste på anskaffelsesområdet i 2023

  28:11
  Hva preget anskaffelsesområdet i 2022, og hva blir viktig for 2023? I årets første episode av Å kjøpe for Norge møter du divisjonsdirektør for offentlige anskaffelser i DFØ, Dag Strømsnes, i samtale med Fredrik Young Mortensen og Marius Langseth. Hør hva anskaffelsessjefen mener blir viktig for 2023.