DFØ-podden

 • 1. Hva ligger bak tallene i det sentrale lønnsoppgjøret?

  09:05
  Hva betyr overheng og glidning, og hvorfor er den disponible rammen du får lokalt annerledes enn prosentsatsen partene blir enige om i det sentrale oppgjøret? Møt avdelingsdirektør Ragnar Ihle Bøhn fra Arbeidsgiverpolitisk avdeling i Kommunal- og distriktsdepartementet i samtale med Ole Martin Vatvedt og Marianne Jørgensen fra Statens arbeidsgiverstøtte.
 • 5. Å kjøpe for Norge - Hvor stor andel av kjøp i din organisasjon går gjennom e-handel?

  50:46
  Hvor stor andel av kjøp i din organisasjon går gjennom e-handel?  Velkommen til en ny episode av Å kjøpe for Norge. I denne episoden dykker vi ned i digital samhandling med leverandørmarket og e-handel. Med oss i studio har vi Jan Merøe fra DFØ og Runi Tomter Hansen fra Kinver. Sett inn øreproppene og få med deg denne episoden.
 • 4. Å kjøpe for Norge - dypdykk i reglene for offentlige anskaffelser

  49:23
  I denne episoden dykker Fredrik og Marius dypere inn i regelverket for offentlige anskaffelser. Gjester i studio er Beatrice Dankertsen Hennyng, KS Advokat og medlem av nytt lovutvalg, og Oda Hellenes Ekre, advokat hos Wiersholm.  Sammen utforsker de balansen mellom fleksibilitet og detaljregulering i offentlige anskaffelser og hvordan dette påvirker forenkling. De tar også opp en interessant artikkel som ble publisert i American Economic Review i 2022. Den er skrevet av Bosio, Djankov, Glaeser og Shleifer, med tittelen "Public procurement in law and practice". Artikkelen gir et innblikk i hvordan ulike tilnærminger til offentlige anskaffelser kan påvirke økonomiske resultater og effektivitet. Du finner den her: https://scholar.harvard.edu/files/shleifer/files/public_procurement_in_law_and_practice_aer2022.pdf Hør på episoden for en lærerik og engasjerende diskusjon! 
 • 3. Å kjøpe for Norge - Hvordan står det til med offentlige anskaffelser i kommune-Norge?

  48:41
  KS Anskaffelsesforum (KSA), jobber for mer effektiv bruk av samfunnets ressurser ved å øke kunnskapen om anskaffelser i kommunal sektor. For hvordan står det egentlig til med anskaffelser i kommune-Norge? I denne episoden av «Å kjøpe for Norge får du betraktninger fra Tommy Hestem, anskaffelsesrådgiver i Asker kommune og Tanja Huse-Fagerlie, sekretariatsleder KS Anskaffelsesforum – i samtale med programlederne Marius Langseth og Fredrik Young Mortensen.
 • 2. Å kjøpe for Norge - Hvorfor er arbeidslivskriminalitet relevant for offentlige anskaffelser?

  16:47
  Hvorfor er arbeidslivskriminalitet relevant for offentlige anskaffelser? Hva er Norgesmodellen? Hør Elin Ørjasæter fra Høyskolen Kristiania og Anne Cathrine Jacobsen fra DFØ i samtale med Fredrik Rolf Young Mortensen og Marius Langseth.
 • 1. Å kjøpe for Norge - Hva blir det viktigste på anskaffelsesområdet i 2023

  28:11
  Hva preget anskaffelsesområdet i 2022, og hva blir viktig for 2023? I årets første episode av Å kjøpe for Norge møter du divisjonsdirektør for offentlige anskaffelser i DFØ, Dag Strømsnes, i samtale med Fredrik Young Mortensen og Marius Langseth. Hør hva anskaffelsessjefen mener blir viktig for 2023.
 • 10. Å kjøpe for Norge - Hvordan kan datadrevne anskaffelser bidra til effektiv ressursbruk?

  31:05
  Hvordan kan datadrevne anskaffelser bidra til effektiv ressursbruk? Hør hva Hilde Singsaas, direktør i DFØ og Kjetil Istad fra Sourcemagnet tenker om dette i samtale med Marius Langseth fra Høyskolen Kristiania. 
 • 9. Å kjøpe for Norge - Stemningsrapport fra Anskaffelseskonferansen

  11:14
  Marius Langseth har vært på Anskaffelseskonferansen 2022, og laget en stemningsrapport om hva som rører seg rundt offentlige anskaffelser. Hør hva deltakerne på konferansen synes er viktigst innenfor temaet anskaffelser.
 • 8. Å kjøpe for Norge: StartOff - en suksesshistorie

  38:15
  I denne episoden av «Å kjøpe for Norge» hører vi Johan Englund, fagdirektør i DFØ og Torstein Akra, leder for anskaffelser i Larvik kommune. De snakker om «Startoff», hva det er og hvorfor det er blitt en suksess. Programledere er Fredrik Young Mortensen og Marius Langslet.