Podden De Assimilerade

Share

Bara för att jag är född tattare

Season 1, Ep. 6

I det här avsnittet vill jag uppmärksamma en man som heter Curt Magnusson som jag skrivit lite med via sociala medier. Jag blev väldigt berörd av hans livsberättelse, en historia jag vill ge lite utrymme för i det här avsnittet, och en historia som jag tror representerar många av de barn som blev tvångsomhändertagna och dåligt behandlade på grund av att de tillhör Resandefolket eller de som kallades Tattare. 


Curt som idag är pensionerad beskriver barndomen som ett rent helvete på jorden. Ett helvete som fortfarande ger honom mardrömmar. En barndom som fortfarande är svår att prata om.


På hemsidan reisendekartet.no finns Curts livsberättelse nedtecknad av honom själv och i det här avsnittet kommer valda delar av den texten att läsas upp för dig. Jag kommer också att länka till hans text så att du själv kan läsa den i sin helhet. 


Curt har gett mig godkänt att få texten inläst då han själv inte ville medverka i programmet, vilket jag har största respekt för, med tanke på allt han har gått igenom.


Tack Curt att jag fick göra det här! Du skrev till mig vid ett tillfälle att ”mitt liv blev några rader i statens vitbok”. De orden träffade mig verkligen och jag vill med detta avsnitt säga att ditt liv är mycket mer än så. 


Producent: Robin Tinglöf

Textinläsning: Benny Kalén (BK audio novella)

Vinjettmusik: Searching for Tattelhof av Robin Tinglöf


More Episodes