Share

cover art for #56 - Aftertalk

De mediameiden

#56 - Aftertalk

De dag die je wist dat zou komen was eindelijk daar: de dag van Het Grote Mediameiden Spektakel. In deze speciale aflevering van De mediameiden blikken we terug op de voorbereidingen van dit evenement. We schakelden wekenlang met vele BN’ers maar uiteindelijk ging het maar om één podiumbeest. Boswachters uit heel het land bundelden hun krachten en hielpen om deze gast binnen te slepen: de bever. BN’ers stuurden massaal attente berichtjes waarin ze ons bevalen om vooral te genieten van deze dag. Met 12 zakken paprikaribbelchips vertrokken we naar hét showbizztheater van Nederland, waar Joop van den Ende een pot snoep voor ons klaar had gezet. Janine roerde ondertussen nog een keer in haar betoverende vruchtendrank. Uiteindelijk kwam alles samen en voelden wij ons voor heel even Pia Douwes.

TRIGGER WARNING: Omdat we extreem brak waren komt de woordcombinatie ‘ongekend speels’ bijzonder vaak voor in deze uitzending. We bieden onze excuses aan namens het hele team van De mediameiden.


Onze sponsor:

👩‍🍳 Green Chef: Bespaar tot €9,- op de eerste 4 boxen via deze link met de code 'chefmeiden'


Muziek: Keez Groenteman

Instagram: @de_mediameiden

More episodes

View all episodes

 • #65 - Aalsmeer is het nieuwe Hilversum

  51:00
  De herfst staat voor de deur, ook in televisieland. Hilversum nam niet alleen afscheid van de zomer maar ook van een paar grote coryfeeën. Gerrit Hiemstra vertrok en kreeg van zijn collega's een wel heel bijzonder cadeau. Ook Frans Klein begon aan zijn afscheidstournee. Terwijl Chantal Janzen de eerste najaarsgriep te pakken had, vloog collega Tim de Wit naar Ibiza voor de laatste zonnestralen. In Showbiz City in Aalsmeer schijnt altijd de zon. Een van ons betaalde daar tot haar eigen verbazing met Marcel en Gijs-munten. Ook voor Manuel Venderbos was het een feestelijke week, hij vierde, net als wij, een heel bijzonder jubileum.Onze sponsor:🍿 SkyShowtime: Klik op de link en krijg 3 maanden voor maar €13,99 met de code 'POKERMEIDEN'🎧 Storytel: Ga naar story.tel/mediameiden en probeer luister een maand lang gratis!Muziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden:
 • #64 - Kleine grote speler

  47:31
  Volgens Nederlands bekendste tv-bioloog is iedereen gelijk. Met dit nobele ideaal in ons achterhoofd bespreken we het medianieuws van deze week. Eva Jinek is bevallen en dat is Steven Kazàn niet in de koude kleren gaan zitten. Guido Weijers geeft aan dat hij graag zwerft, maar wel overdekt. We analyseren de levensstijl van Dio aan de hand van zijn collectie plastic tassen. Er bereikte ons schokkend nieuws over de redactie van Khalid & Sophie. Ondertussen ging Suzan van Suzan & Freek weer aan de slag met M&M’s. En we verwelkomen de schattigste BN’er-volger aller tijden.Onze sponsor:💰 Knab: Wil je je leven als zzp'er makkelijker maken? Ga dan naar knab.nl💧 Air-Up: Ga naar air-up.nl en krijg met de code media10 10% korting op alle producten (t/m 30 september)Muziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden:
 • #63 - Groetjes Shownieuws

  45:50
  Als de kwaliteitskranten vol interviews met grote televisiesterren staan, dan weet je dat het nieuwe tv-seizoen voor de deur staat. Als die interviews vervolgens weer op tv besproken worden weet je dat het mediajaar officieel is ingeluid. Voor Giel Beelen nam het mediajaar direct een onverwachte wending, hij keerde terug van zijn breekjaar om een - wel heel bijzonder - nieuw geluid te laten horen. Er was meer nieuws. De brosse zoutjes Hamka’s worden voortaan bereid met een ander recept. Terwijl wij filosofeerden over welke sport Freek de Jonge beoefent was Lieke van Lexmond stevig aan het connecten. Onze rubriek Het etablissement van een BN'er is terug, deze keer gingen wij op een Spaans avontuur.Muziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden:
 • #62 - Seizoenspresentatie

  53:34
  Op de NPO seizoenspresentatie werden we geconfronteerd met aftelklokken, NPO-achtige mocktails en veel collages van BN’ers. We doen verslag van dit bizarre evenement waar het tv-seizoen officieel werd geopend. Maar we blikken ook nog één keer terug op de mediazomer, waarin er veel transfernieuws was en BN’ers massaal afreisden naar hetzelfde land. Heel Hilversum moet op zoek naar een nieuw ochtendritueel nu de kijkcijfers niet meer direct openbaar zijn. We behandelen de lengtes van verschillende sterren en zoomen in op de rol van hun ledematen. BN’ers herkennen dieren, maar kunnen dieren ook BN’ers herkennen? En tijdens de reünie van B&B Vol Liefde zagen we: mediameiden vinden uiteindelijk altijd de liefde.Onze sponsor:💧 Air-up: Ga naar air-up.com en krijg 10% korting met de code 'media10'Muziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden:
 • #61 - Lee Towers in bad

  59:16
  We zijn eindelijk terug van onze zomerstop! We bespreken urgente vragen in de eerste show van het nieuwe seizoen. Hoe reageerden Lowlands-bezoekers op de aanwezigheid van Monica Geuze? Welke deelnemer van B&B Vol Liefde straalt heel sterk smeerkaas uit? En waarom hebben we het vaker over mediamannen dan over mediavrouwen? We reflecteren uiteraard op Walters gebruik van het woord 'speels'. Normale mensen blijken heel soms iets te kunnen betekenen voor BN'ers. En in onze nieuwe rubriek 'De schaal van BN'er' debatteren we wekelijks over de vraag in hoeverre een BN'er precies een BN'er is. Het Lagerhuis is er niets bij.Onze sponsors:🎧 Storytel: Probeer storytel nu 30 dagen gratis via storytel.tel/mediameiden💧 Air-up: Ga naar air-up.com en krijg 10% korting met de code 'media10'Muziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden:
 • #60 - Omroepbobo

  51:23
  We maken ons in de laatste aflevering van dit seizoen klaar voor het nieuwe mediajaar. Maar voor we de champagne sabreren staan we stil bij de afgelopen mediaweek, waarin het rommelde bij Op1 en wij op bezoek gingen bij Marcel en Gijs. Dit tv-seizoen mocht dan het jaar van de nepobaby’s zijn, Sem van Dijk bewijst op de valreep dat je ook nog gewoon op eigen kracht door kunt breken. Ondertussen wil tout Hilversum fris voor de dag komen: BN’ers blijven massaal naar de kapper gaan en Frits Sissing steekt Maestro deze zomer zelfs in een nieuw jasje. Dat je sommige voorbereidingen niet vroeg genoeg kan treffen weet oer-BN'er Jeroen Krabbé, hij bereidt zich nu al voor op zijn 80e verjaardag over anderhalf jaar. Om het jaar in stijl af te sluiten visualiseren we dé BN’ers van dit tv-seizoen. We wensen iedereen een fijne mediazomer en vast een gelukkig nieuw mediajaar!Onze sponsor:🎬 Kiddo: Ga vanaf 5 juli naar Kiddo in de bioscoop!💧 Air-up: Ga naar air-up.com en krijg 10% korting met de code 'meiden10'Muziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden:
 • #59 - The word is out

  44:48
  Vlak voor het einde van het tv-seizoen komen BN’ers verrassender uit de hoek dan ooit tevoren. Zo knipte Herman Brusselmans zijn haar af, vernoemde Henny Huisman zijn nieuwe teckel naar een overleden zangeres, en is Viggo Waas het klooster in gegaan. Hij heeft flink gebraind met de kloosterlingen, ze vonden elkaar in het lege midden. Ondertussen blijkt Catherine Keyl embedded te zijn gegaan bij KLM. Van haar bevindingen deed ze - uiteraard - verslag bij Op1. Guus Meeuwis bezocht een waarzegger met zijn vriend Frank Lammers. We hebben leuk nieuws voor de luisteraars én blikken terug op ons talkshowavontuur met een man die werkelijk waar bezeten is van water.Onze sponsor:💧 Air-up: Ga naar air-up.com en krijg 10% korting met de code 'meiden10'Muziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden
 • #58 - Een noodgreep

  53:17
  Giel Beelen kondigde aan dat hij in verwachting is geraakt tijdens zijn breekjaar, dat leidde tot veel emotionele reacties bij collega-BN'ers. Hij is niet de enige radio-dj die zich voortplant: ook Gijs Staverman doet een duit in het zakje. Tv-iconen en vrienden Beau van Erven Dorens en Michiel Vos hielden het ondertussen nauwelijks droog in de States bij de aanblik van ‘the mighty old Hudson’, wij gingen met ze mee op city-trip. In eigen land was het warm en ging alles zijn gangetje. De ballen van Dries rolden over de toonbank, bij Op1 werden er haringen geserveerd en Jan Slagter ging weer eens aan een paar talkshowtafels zitten. We ontdekken een nieuw spelletje en filosoferen over de vraag wat je bent als je geen BN'er én geen normaal mens bent.Onze sponsors:💧 Air-Up: Ontvang 10% korting met de code 'meiden10'🎧 Storytel: Probeer storytel nu 30 dagen gratis via storytel.tel/mediameidenMuziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden
 • #57 - Altijd leveren

  48:24
  De zon is eindelijk gaan schijnen en dat is ook bij BN’ers niet onopgemerkt gebleven. Zo streek radiodier Sander Lantinga neer op een Terschellings terras en is Jan Dulles met een paar maten gaan barbecueën. Voor Kefah Allush zorgt de warmte echter voor grote uitdagingen. We geven hem een tip. Ondertussen vragen we ons af wanneer verschillende acteurs precies douchen. Samen met Leco van Zadelhoff zetten we Géza Weisz nog één keer in het spreekwoordelijke zonnetje. En voor Dries Roelvink en Yolanthe Cabau is de zomer nu al meer dan geslaagd: een van hen lanceerde een gehaktbal en de ander werd columnist.Onze sponsors:💧 Air-up: Ga naar air-up.com en krijg 10% korting met de code 'meiden10'👩‍🍳 Green Chef: Bespaar tot €90,- op de eerste 4 boxen via deze link met de code 'chefmeiden'Muziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden