Share

cover art for Rusta

Bolagsanalyspodden

Rusta

Season 1, Ep. 92

Rusta vill vara det självklara förstahandsvalet när du ska förnya och fylla på hemma.

Sedan de öppnade 1986 har de fördubblat vår omsättning vart femte år. Detta tack vare ett framgångsrikt affärskoncept, där logistiken är en av de viktigaste pusselbitarna. De har en hög grad av kontroll över både inköps- och transportkedjan och undviker på så sätt dyra mellanhänder.

Allteftersom de växer kan de erbjuda ännu lägre priser. Det innebär också att de får bättre förutsättningar att kunna erbjuda ännu fler kunder Rustas breda sortiment av hem- och fritidsprodukter, med bra kvalitet till så låga priser som möjligt.

More episodes

View all episodes

 • Öresund

  19:50
  Öresund är ett investmentbolag som skall ge aktieägarna en god långsiktig avkastning genom att opportunistiskt investera i nordiska bolag där Öresund kan agera som en aktiv och långsiktig ägare.Öresunds mål är att ge aktieägarna en god långsiktig avkastning.StrategiÖresund eftersträvar att utöva ett aktivt ägarskap och långsiktigt utveckla portföljbolagen genom att kunna vara med och påverka bolagens operativa, finansiella och strategiska positionÖresund vill vara en partner till bolagsledningen och övriga ägare för att tillsammans med dem skapa värdeÖresund skall ha en god underliggande riskspridning i aktieportföljenInnehav är exempelvis Bilia, Bahnhof, Handelsbanken, ovzon och scandi standard.
 • Bulten

  20:13
  Det här är BultenBulten utvecklar högteknologiska fästelement för en rad olika branscher: fordonsindustri, hemelektronik med mera, alltid med hållbarhet och innovation i fokus. De är ett börsnoterat bolag som levererar kvalitetsprodukter på en global marknad, med ett kunnande som har byggts upp under ett och ett halvt sekel.TjänsterSom en av få tillverkare av fästelement i världen kan Bulten dessutom gå in som fullserviceleverantör (FSP) med ansvar för kompletta leveranser till hela industriella plattformar.ProdukterBulten tillverkar och levererar högteknologiska fästelement. De hjälper även till med att utveckla produkterna under deras livscykler efter kundernas önskemål eller genom deras egna förbättringsförslag.
 • Bure

  17:42
  Bure Equity är ett investmentbolag. Bolagets affärsidé är att förvärva, utveckla och på sikt avyttra större rörelsedrivande verksamheter, för att frambringa aktieägarvärde. Störst ägarintressen återfinns inom den nordiska marknaden, med investeringar inom en rad olika branscher som verkstad, vård och omsorg samt IT-sektorn.
 • Dometic Group

  18:11
  Dometic är en global ledare inom innovativa, installerade produkter i fritidsfordon och båtar, men också inom fristående produkter för friluftsmarknaden. Dometic erbjuder även lösningar inom residential och professionella applikationer. Genom en kombination av våra egna säljorganisationer och ett världsomspännande distributions- och servicenätverk når vi konsumenter i över 100 länder. Med en stark varumärkesportfölj är de fast beslutna att skapa enastående, mångsidiga lösningar som förbättrar rörlighet och komfort över hela världen.
 • Billerud

  22:53
  Billerud är ett företag inom högpresterande pappers- och förpackningsmaterial med ett starkt engagemang för hållbarhet, kvalitet och kundvärde. De har nio produktionsenheter i Sverige, USA och Finland, och kunder i fler än 100 länder.du gör ditt allra bästa idag. De levererar material till över 2 000 förpackningstillverkare, tryckerier, förlag och andra kunder i över 100 länder. Varumärkesägare är viktiga intressenter som anger krav på materialens kvalitet, säkerhet, tryckbarhet och hållbarhet. Deras produkter är av hög kvalitet, hygieniska och lättviktiga, och kan ersätta material med större klimatpåverkan, såsom fossilbaserade material.
 • ABB

  18:11
  ABB är ledande inom teknik för elektrifiering och automation och möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman ingenjörskunnande och mjukvara för att optimera hur saker tillverkas, flyttas, drivs och styrs. Med avstamp i mer än 140 års expertis driver ABB:s fler än 105 000 medarbetare nya innovationer som påskyndar den industriella omställningen.
 • Bahnhof

  18:13
  Bahnhof grundades 1994 och erbjuder snabba, säkra och prisvärda internettjänster till privatpersoner och företag världen över. Våra kunder får maximal säkerhet mot digital övervakning, företagsspionage och läckor.Du hittar oss i Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå, Borlänge, Kyiv och Helsingfors.Deras fibernät är optimerat för bästa bild- och ljudkvalitet i mobilen, surfplattan och TV:n. Bahnhof- Bredband och nättjänster för företag och privatpersoner.Bahnhof clud- Molntjänster, colocation och datacenter.
 • Norion Bank

  19:30
  Norion Bank (tidigare Collector Bank) grundades 1999 som en verksamhet inom hantering av nödlidande krediter. Bolaget utvecklades därefter till ett kreditmarknadsbolag med egna produkter, riktade till både företag och privatpersoner, som 2008 expanderade till Norge och Finland. 2015 erhöll bolaget banklicens och noterades på Nasdaq Stockholm.2019 påbörjade banken en strategisk förändringsresa från nischbank med fokus på fintech och hög tillväxt till nordisk finansieringsbank med balanserad och lönsam tillväxt. Förändringsresan har inneburit en renodling av kärnverksamheten, som sedan 2023 bedrivs genom tre varumärken – Norion Bank för medelstora företag och fastighetsbolag, Walley för handlare och privatpersoner samt Collector för privatpersoner.
 • Mips

  18:15
  Den första Mips®-utrustade hjälmen lanserades på marknaden 2007. Fram till 2021, med mer än 25 års bakomliggande forskning, har Mips sålt mer än 30 miljoner Mips® säkerhetssystem till mer än 140 olika hjälmmärken över hela världen och finns inom flera olika hjälmsegment från cykling till byggarbetsplatser och många fler.Till grund för lösningen, som är patenterad på alla relevanta marknader, ligger mer än 25 års forskning och utveckling tillsammans med doktorer och professorer från Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och Karolinska institutet i Stockholm.Mips®-säkerhetssystem är utformat för att ge skydd i hjälmar mot så kallad rotationsrörelse.Rotationsrörelse är en kombination av rotationsenergi (vinkelhastighet) och rotationskraft (vinkelacceleration). Denna rotationsrörelse resulterar i skjuvning och/eller sträckning av hjärnvävnad som påverkar hjärnan och kan leda till allvarliga hjärnskador såsom hjärnskakning och -blödning.Mips® glidlager, som har för uppgift att imitera hjärnans egna skyddssystem, möjliggör för en relativ rörelse mellan huvudet och hjälmen och kan reducera den rotationsrörelse som överförs till huvudet.Mips®-säkerhetssystem är utformat för att skydda mot slag från alla vinklar.