Share

cover art for #4 Awura Abena Simpe over inclusief leiderschap, ‘de norm’ en cultuurverandering

Beste collega,

#4 Awura Abena Simpe over inclusief leiderschap, ‘de norm’ en cultuurverandering

Ep. 4

In de laatste aflevering gaan we in gesprek met Awura Abena Simpe. Een inspirator en ondernemer die vrouwen helpt groeien als creatieve professional. Over bij ‘de norm’ horen, je dromen durven volgen en hoe inclusie binnen een organisatie én de samenleving echt verder kunnen.

More episodes

View all episodes

 • 3. #3 Design activist Gyor Moore over representatie en trots op je identiteit.

  31:32
  Een gesprek over dat je gezien mag worden, op een billboard! Gyor noemt zichzelf design activist. Niet omdat hij zo van het activisme is, maar vanuit de noodzaak om ongelijkheid aan het licht te brengen. In de derde aflevering van Beste collega, bespreken Chrysha, Talitha en Gyor hoe design aan een inclusieve samenleving kan bijdragen en gaat het over de kracht (en noodzaak!) van representatie.Benieuwd naar Gyor’s inspiratiebronnen om als design activist aan de slag te gaan en meer achtergrond bij deze podcast? Ga naar triodos.nl/bestecollega.
 • 2. #2 Rudy over vooroordelen en ‘de ander’ ontmoeten

  34:06
  Als je de tijd neemt om mensen te ontmoeten, word je vaak positief verrast. In deze tweede aflevering van Beste collega, spreken Talitha en Chrysha met Rudy van der Aar, natuuronderwijzer en verbinder in de duurzame wereld. Samen met een vriend ging hij op een houten fiets op bedevaart naar Mekka. Het werd een onvergetelijk avontuur, vol bijzondere ontmoetingen en overwonnen obstakels. Hoe ga je om met de vooroordelen van anderen? En met die van jezelf? Oh, en moet je eigenlijk oefenen als je zover gaat fietsen?Benieuwd naar het boek 'Green Deen' waar Rudy het in deze aflevering over heeft en meer achtergrond bij deze podcast? Ga naar triodos.nl/bestecollega
 • 1. #1 Shishani over je (durven) uitspreken

  30:41
  Je podium vinden, je uitspreken, verbinding maken. Daarmee willen we beginnen. Doodeng? Ja! Maar absoluut noodzakelijk. In deze eerste aflevering van Beste collega, spreken Talitha en Chrysha met Shishani Vranckx. Deze singer songwriter weet als geen ander hoe belangrijk het is om je stem te laten horen. Ook deelt Chrysha een deel van haar blog ‘Kleur bekennen bij Triodos bank’, waarin zij schreef over haar ervaringen als zwarte vrouw bij een progressieve, maar overwegend witte organisatie. We horen ook waar dat toe leidde. Benieuwd naar de song Minority van Shishani en meer achtergrond bij deze podcast? Ga naar triodos.nl/bestecollega.