Share

cover art for #94. Annika Kvist - Så blir du hjärnsmart

Berätta alltid det här

#94. Annika Kvist - Så blir du hjärnsmart

Hur blir du Hjärnsmart?

Det får vi svar på i veckans avsnitt av Berätta alltid det här med författarna Frida Boisen och Tilda Boisen!❤️

Dagens gästa är författaren, föreläsaren och coachen, Annika Kvist – aktuell med boken Hjärnsmart.

Vi djupdyker in i ämnet mentalt välmående och för att förstå detta på en mer ingående nivå är det viktigt att kasta ljus över hur vår otroliga hjärna faktiskt fungerar.


Annikas första möte med psykisk ohälsa var när hon för första gången upplevde en panikångestattack.

Hon befann sig mitt i stan och blev plötsligt så stressad och panikslagen att det kändes som att hon skulle dö.

In och lyssna på avsnittet för att höra hur Annika fick hjälp.


Vi fördjupar oss i frågan: Vad är det egentligen som händer i vår hjärna?

Det är en fascinerande resa in i den komplexa världen av mentalt välmående och de mekanismer som styr våra tankar och känslor.

I dagens avsnitt strävar vi efter att inte bara belysa hur hjärnan fungerar, utan också diskutera hur vi kan hjälpa vår hjärna för att uppnå långsiktig hållbarhet.

Vi utforskar de praktiska stegen du själv kan ta för att främja hållbarhet, undvika utmattning och bygga en stark grund för ditt mentala välbefinnande.


Tack för att du lyssnar

Vi hoppas att detta avsnitt ger dig nya insikter och verktyg för att må bättre.

För glöm inte: Du är värd att må bra! ❤️

More episodes

View all episodes

 • #172. VECKANS UTMANING: Släpp in solen i ditt liv

  09:48
  Hej mitt i sommaren alla!Missa inte veckans utmaning.En perfekt utmaning om du har lite tid över, kanske rent av är ledig.En utmaning som förenar lite fysisk aktivitet med mindfulness och som effekt får din tillvaro lite härligare färger.Ha en underbar vecka alla!Glöm inte bort:Du är värd att må bra!
 • #171. VECKANS NYHET: Unga mår sämre än någonsin - ny rapport om stressen i skolan

  09:46
  Unga mår sämre än någonsin visar en ny undersökning från Tim Bergling Foundation, Sveriges Elevkårer och Sveriges Elevråd.För många elever skapar prov och betyg stress och är negativt för måendet, det är några av slutsatserna i rapporten.Missa inte några av de viktigaste slutsatserna och förslagen till åtgärder som föreslås i rapporten.
 • #170. Existentiell hälsa med Siri Helle och psykisk hälsa på schemat

  58:56
  Hur hittar man meningen med livet? Prova att byta ut ett ord, och hitta meningen i livet. Det säger psykolog Siri Helle, som är författaren bakom "Existensboosten" och som också är initiativtagare till kampanjen "Psykisk hälsa på schemat". Missa inte ett alldeles underbart poddavsnitt där Frida Bisen och Tilda Boisen idag pratar med Siri Helle om hur du med enkla och effektiva övningar kan bli bättre på att hitta nycklarna till meningen i ditt liv.Perfekt lyssning nu i sommar, när du kanska vill unna dig lite extra tid till att reflektera till det liv du har och det liv du vill ha.Ta hand om dig. Du är värd att må bra.Tipsa gärna vidare om avsnittet.❤️❤️❤️
 • #169. VECKANS UTMANING: Ronaldos tårar och fotboll för psykisk hälsa

  13:19
  Älskar du också fotboll? Kollar du också fotbolls-EM? Det gör vi på Berätta alltid det här.Men hur är det med den psykiska hälsan och fotboll? Hör Frida Boisen och Tilda Boisen om Ronaldos tårar och inte minst - häng med på veckans utmaning om hur DU kan må bättre psykiskt med fotboll.Häng med! Nu kör vi!
 • #168. VECKANS NYHET: Tilda Boisen om inkludering av unga med NPF i arbetslivet

  22:28
  Hur inkluderar vi unga med NPF på arbetsmarknaden?Miljarder skäl att förebygga psykisk hälsa.Hur gör vi för att få bort mobbningen i våra skolor?Det var några av tusentals rubriker på årets Almedalsvecka, som var Tilda Boisens första.Vad var bäst? Vad tar vi med oss?Inte minst när det kommer till just ämnet psykisk hälsa.Lyssna på några av de höjdpunkter vi tar med oss.
 • #167. Henrik "Hempa" Koelman om att leva med ALS och kraften i positiv egoism

  57:17
  Missa inte ett otroligt gripande och inspirerande avsnitt där inslagsproducenten, ljudproducenten och mångåriga tv-mannen Henrik "Hempa" Koelman som jobbat med så många stora produktioner i svensk TV, berättar om sin kamp med ALS och hur han gör för att hitta styrkan genom det svåra.Hempa berättar sin otroliga livshistoria, och hur det han kallar positivism har gett och fortsätter att ge honom kraft genom såväl framgång som motgång.Frida, som jobbat med Hempa på Lyxfällan i många år, och Tilda, vill verkligen rekommendera detta avsnitt till alla.Och lyssna om allt klokt och viktigt Hempa säger, som börjar med:"Se varandra. Ta in varandra. Lyssna på varandra."Tipsa vidare!