Share

cover art for #65. JULKALENDER 13: Erik Bring - vägen ur min depression

Berätta alltid det här

#65. JULKALENDER 13: Erik Bring - vägen ur min depression

Välkomna till lucka 13 i julkalendern!🕯

Idag är det den 13:e december och äntligen Lucia.


Dagen till ära gästas vi av Erik Bring som är verksam som bland annat föreläsare, artist och brukarinflytandesamordnare.


Erik presenterar sig på två olika sätt. Han har en kandidatexamen i psykologi, en ingenjörsutbildning och studier i musik bakom sig.

Men han är också Erik, flera gånger tvångsvårdad inom psykiatrin för panikångest och suicidtankar.


Tonåren var en svår tid för Erik. Han började känna sig nere, presterade sämre i skolan, drog sig tillbaka och fick svårt att äta.

Trots läkarundersökningar där inga fysiska problem hittades, mådde han allt sämre.


I dagens avsnitt av "Berätta alltid det här" berättar Erik om en händelse som vände allt.

Där en gitarr och en avgörande fråga blev avgörande för Erik att hitta tillbaka till ljus, hopp och meningen i livet.


I dagens avsnitt delar Erik med sig av sin tuffa resa genom den psykiska ohälsan och sin väg till att idag

vara anställd inom psykiatrin just för att lyssna på de som vårdas och lyfta deras frågor på hur vården kan bli än bättre.

Erik jobbar idag också som musiker och berättar för oss hur vägen till musiken och förtroendet att kunna göra skillnad i andra människors liv

blev en vändpunkt,

Från att känna sig helt värdelös till att känna att jag kan bidra och hjälpa.


Lyssna till Eriks så viktiga och inspirerande ord.

Glad Lucia önskar vi dig som lyssnar.

Och blir lyckliga i hjärtat när vi idag får höra om hur Erik idag också hittat lyckan och ljuset i kärleken och inte minst i nya rollen som pappa.

Vi vet att Eriks historia kommer att ge hopp till många.


Tack Erik för att du berättar. Och tack du som lyssnar!✨


Imorgon är vi tillbaka med lucka 14.❤️


Följ oss gärna på instagram och TikTok,

Och berätta gärna vidare om "Berätta alltid det här"


Ta hand om dig. Du är viktig.

More episodes

View all episodes

 • #171. VECKANS NYHET: Unga mår sämre än någonsin - ny rapport om stressen i skolan

  09:46
  Unga mår sämre än någonsin visar en ny undersökning från Tim Bergling Foundation, Sveriges Elevkårer och Sveriges Elevråd.För många elever skapar prov och betyg stress och är negativt för måendet, det är några av slutsatserna i rapporten.Missa inte några av de viktigaste slutsatserna och förslagen till åtgärder som föreslås i rapporten.
 • #170. Existentiell hälsa med Siri Helle och psykisk hälsa på schemat

  58:56
  Hur hittar man meningen med livet? Prova att byta ut ett ord, och hitta meningen i livet. Det säger psykolog Siri Helle, som är författaren bakom "Existensboosten" och som också är initiativtagare till kampanjen "Psykisk hälsa på schemat". Missa inte ett alldeles underbart poddavsnitt där Frida Bisen och Tilda Boisen idag pratar med Siri Helle om hur du med enkla och effektiva övningar kan bli bättre på att hitta nycklarna till meningen i ditt liv.Perfekt lyssning nu i sommar, när du kanska vill unna dig lite extra tid till att reflektera till det liv du har och det liv du vill ha.Ta hand om dig. Du är värd att må bra.Tipsa gärna vidare om avsnittet.❤️❤️❤️
 • #169. VECKANS UTMANING: Ronaldos tårar och fotboll för psykisk hälsa

  13:19
  Älskar du också fotboll? Kollar du också fotbolls-EM? Det gör vi på Berätta alltid det här.Men hur är det med den psykiska hälsan och fotboll? Hör Frida Boisen och Tilda Boisen om Ronaldos tårar och inte minst - häng med på veckans utmaning om hur DU kan må bättre psykiskt med fotboll.Häng med! Nu kör vi!
 • #168. VECKANS NYHET: Tilda Boisen om inkludering av unga med NPF i arbetslivet

  22:28
  Hur inkluderar vi unga med NPF på arbetsmarknaden?Miljarder skäl att förebygga psykisk hälsa.Hur gör vi för att få bort mobbningen i våra skolor?Det var några av tusentals rubriker på årets Almedalsvecka, som var Tilda Boisens första.Vad var bäst? Vad tar vi med oss?Inte minst när det kommer till just ämnet psykisk hälsa.Lyssna på några av de höjdpunkter vi tar med oss.
 • #167. Henrik "Hempa" Koelman om att leva med ALS och kraften i positiv egoism

  57:17
  Missa inte ett otroligt gripande och inspirerande avsnitt där inslagsproducenten, ljudproducenten och mångåriga tv-mannen Henrik "Hempa" Koelman som jobbat med så många stora produktioner i svensk TV, berättar om sin kamp med ALS och hur han gör för att hitta styrkan genom det svåra.Hempa berättar sin otroliga livshistoria, och hur det han kallar positivism har gett och fortsätter att ge honom kraft genom såväl framgång som motgång.Frida, som jobbat med Hempa på Lyxfällan i många år, och Tilda, vill verkligen rekommendera detta avsnitt till alla.Och lyssna om allt klokt och viktigt Hempa säger, som börjar med:"Se varandra. Ta in varandra. Lyssna på varandra."Tipsa vidare!
 • #163. VECKANS UTMANING: Gör en lyckovecka (och vi ses i Almedalen!)

  09:21
  Missa inte veckans utmaning! Så skapar du din lyckovecka!Perfekt utmaning nu i sommartider.Få tydliga verktyg till att styra och påverka ditt mående till det bättre.Och – hoppas vi ses i Almedalen!Missa exvis inte:✅ Intervjusamtal med Tilda och Frida om kränkningar i skolan - onsdag kl 16-17.30 följt av debatt och mingel på Norra Slottsgränd 10.✅ Vilket värde skapar inkludering av neurodivergenta på arbetsmarknaden där Tilda deltar i panelen – onsdag kl 14.30-15.25, Kopparsalen, Clarion hotell✅ Från diagnosfokus till bedömning av funktionsförmåga där Frida deltar i panelen - onsdag kl 13.00-13.55, Visby högskola, sal E30✅ Miljarder skäl att satsa på förebyggande hälsoarbete, Frida modererar - tisdag kl 10-10.45, Skandia, Strandvägen 27✅ Så skyddar vi barn på nätet, inte från nätet, Frida modererar - torsdag kl 15-15.45, Skandia, Strandvägen 27