Share

cover art for #16. VECKANS UTMANING: Bästa tipset till jobbstarten

Berätta alltid det här

#16. VECKANS UTMANING: Bästa tipset till jobbstarten

Ep. 16

Första dagen tillbaka på jobbet? Jobbångest? Bästa läget att göra någon riktigt, riktigt glad.

Varför inte överraska en kollega med något som garanterat kommer att lyfta hens dag.


Häng med på Veckans utmaning - varje måndag med Berätta alltid det här.

Podden med och av Frida Boisen och Tilda Boisen.


Varje måndag utmanar vi dig som lyssnar att prova en ny sak för att lyfta dig själv eller någon annan.

Häng med!


Tycker du om Berätta alltid det här? Berätta det!

Dela gärna podden på dina sociala medier.

Pinga in oss: @beratta_alltid_det_har

Och ge oss gärna ett fint betyg till podden på den plattform du lyssnar på.

Det gör oss så glada!


Vi hörs igen på onsdag - då kommer ett nytt starkt avsnitt med Berätta alltid det här.

Tack för att du lyssnar!

❤️❤️❤️

More episodes

View all episodes

 • #171. VECKANS NYHET: Unga mår sämre än någonsin - ny rapport om stressen i skolan

  09:46
  Unga mår sämre än någonsin visar en ny undersökning från Tim Bergling Foundation, Sveriges Elevkårer och Sveriges Elevråd.För många elever skapar prov och betyg stress och är negativt för måendet, det är några av slutsatserna i rapporten.Missa inte några av de viktigaste slutsatserna och förslagen till åtgärder som föreslås i rapporten.
 • #170. Existentiell hälsa med Siri Helle och psykisk hälsa på schemat

  58:56
  Hur hittar man meningen med livet? Prova att byta ut ett ord, och hitta meningen i livet. Det säger psykolog Siri Helle, som är författaren bakom "Existensboosten" och som också är initiativtagare till kampanjen "Psykisk hälsa på schemat". Missa inte ett alldeles underbart poddavsnitt där Frida Bisen och Tilda Boisen idag pratar med Siri Helle om hur du med enkla och effektiva övningar kan bli bättre på att hitta nycklarna till meningen i ditt liv.Perfekt lyssning nu i sommar, när du kanska vill unna dig lite extra tid till att reflektera till det liv du har och det liv du vill ha.Ta hand om dig. Du är värd att må bra.Tipsa gärna vidare om avsnittet.❤️❤️❤️
 • #169. VECKANS UTMANING: Ronaldos tårar och fotboll för psykisk hälsa

  13:19
  Älskar du också fotboll? Kollar du också fotbolls-EM? Det gör vi på Berätta alltid det här.Men hur är det med den psykiska hälsan och fotboll? Hör Frida Boisen och Tilda Boisen om Ronaldos tårar och inte minst - häng med på veckans utmaning om hur DU kan må bättre psykiskt med fotboll.Häng med! Nu kör vi!
 • #168. VECKANS NYHET: Tilda Boisen om inkludering av unga med NPF i arbetslivet

  22:28
  Hur inkluderar vi unga med NPF på arbetsmarknaden?Miljarder skäl att förebygga psykisk hälsa.Hur gör vi för att få bort mobbningen i våra skolor?Det var några av tusentals rubriker på årets Almedalsvecka, som var Tilda Boisens första.Vad var bäst? Vad tar vi med oss?Inte minst när det kommer till just ämnet psykisk hälsa.Lyssna på några av de höjdpunkter vi tar med oss.
 • #167. Henrik "Hempa" Koelman om att leva med ALS och kraften i positiv egoism

  57:17
  Missa inte ett otroligt gripande och inspirerande avsnitt där inslagsproducenten, ljudproducenten och mångåriga tv-mannen Henrik "Hempa" Koelman som jobbat med så många stora produktioner i svensk TV, berättar om sin kamp med ALS och hur han gör för att hitta styrkan genom det svåra.Hempa berättar sin otroliga livshistoria, och hur det han kallar positivism har gett och fortsätter att ge honom kraft genom såväl framgång som motgång.Frida, som jobbat med Hempa på Lyxfällan i många år, och Tilda, vill verkligen rekommendera detta avsnitt till alla.Och lyssna om allt klokt och viktigt Hempa säger, som börjar med:"Se varandra. Ta in varandra. Lyssna på varandra."Tipsa vidare!
 • #163. VECKANS UTMANING: Gör en lyckovecka (och vi ses i Almedalen!)

  09:21
  Missa inte veckans utmaning! Så skapar du din lyckovecka!Perfekt utmaning nu i sommartider.Få tydliga verktyg till att styra och påverka ditt mående till det bättre.Och – hoppas vi ses i Almedalen!Missa exvis inte:✅ Intervjusamtal med Tilda och Frida om kränkningar i skolan - onsdag kl 16-17.30 följt av debatt och mingel på Norra Slottsgränd 10.✅ Vilket värde skapar inkludering av neurodivergenta på arbetsmarknaden där Tilda deltar i panelen – onsdag kl 14.30-15.25, Kopparsalen, Clarion hotell✅ Från diagnosfokus till bedömning av funktionsförmåga där Frida deltar i panelen - onsdag kl 13.00-13.55, Visby högskola, sal E30✅ Miljarder skäl att satsa på förebyggande hälsoarbete, Frida modererar - tisdag kl 10-10.45, Skandia, Strandvägen 27✅ Så skyddar vi barn på nätet, inte från nätet, Frida modererar - torsdag kl 15-15.45, Skandia, Strandvägen 27