Share

cover art for 33. Sara Delpasand "Behåll din nyfikenhet"

Bättre tillsammans – Upplands-Bro

33. Sara Delpasand "Behåll din nyfikenhet"

Season 5, Ep. 33

Den nyfikna Sara Delpasand växte upp i Kungsängen där hon uppfann sin egen metod för att hjälpa lillasystern inför skolstarten. Idag bor hon i Los Angeles där hon coachar vuxna till att förverkliga sig själva. Alltjämt med nyfikenheten som utgångspunkt.


Bakom podden står Upplands-Bro kommun och vi som gör den heter

Ida Texell, Sara Eklind och Stella Papapanagiotou & Sharmarke Elmi.

 

Har du en idé om ett ämne vi borde ta upp? Eller förslag på

spännande personer vi borde bjuda in? Hör av dig till oss!

Mejl: podd@upplands-bro.se

 

Podden produceras av Upplands-Bro kommun.

More episodes

View all episodes

 • 47. 47. Beredskapsveckan 2023: Hemberedskap

  12:05
  Alla svenskar förväntas klara sig i minst en vecka hemma om en kris inträffar, till exempel ett långvarigt strömavbrott eller en storm som stänger av vägarna. Hör Malin Grentzelius från Frivilliga resursgruppen i Upplands-Bro berätta om vad du bör ha hemma för att vara redo.Bakom podden står Upplands-Bro kommun och vi som gör den heter Ida Texell, Tina Engström, Stella Papapanagiotou och Teo Strömdahl Östberg.Har du en idé om ett ämne vi borde ta upp? Eller förslag på spännande personer vi borde bjuda in? Hör av dig till oss!Mejl: podd@upplands-bro.sePodden produceras av Upplands-Bro kommun.
 • 46. 46. Beredskapsveckan 2023- 4C Strategies

  24:45
  Varför behöver en kommun ett upphandlat strategiföretag? Och vad kan ett sådant företag hjälpa en kommun med? Det och mycket mer kommer 4C Strategies medgrundare och vice koncernchef, Klas Lindström, berätta om.Bakom podden står Upplands-Bro kommun och vi som gör den heter Ida Texell, Tina Engström, Stella Papapanagiotou och Teo Strömdahl Östberg.Har du en idé om ett ämne vi borde ta upp? Eller förslag på spännande personer vi borde bjuda in? Hör av dig till oss!Mejl: podd@upplands-bro.sePodden produceras av Upplands-Bro kommun.
 • 45. 45. Beredskapsveckan 2023- SäkerhetsBranschen

  22:57
  SäkerhetsBranschen är en förening för säkerhetsföretag med 505 medlemsföretag. I det här avsnittet får vi bland annat veta varför just säkerhetbranschen är en framtidsbransch och hur man kan skydda sig mot olika säkerhetshot. Det och mycket mer berättar SäkerhetsBranschens VD, Jeanette Lesslie Wikström, om.Bakom podden står Upplands-Bro kommun och vi som gör den heter Ida Texell, Tina Engström, Stella Papapanagiotou och Teo Strömdahl Östberg.Har du en idé om ett ämne vi borde ta upp? Eller förslag på spännande personer vi borde bjuda in? Hör av dig till oss!Mejl: podd@upplands-bro.sePodden produceras av Upplands-Bro kommun.
 • 44. 44. Beredskapsveckan- Röda Korset

  29:17
  Många av oss engagerar sig redan i det civila försvaret. På vilket sätt kommer Ylva Jonsson Strömberg, krisberedskapschef på Röda Korset att reda ut i det här avsnittet.Bakom podden står Upplands-Bro kommun och vi som gör den heter Ida Texell, Tina Engström, Stella Papapanagiotou och Teo Strömdahl Östberg.Har du en idé om ett ämne vi borde ta upp? Eller förslag på spännande personer vi borde bjuda in? Hör av dig till oss!Mejl: podd@upplands-bro.sePodden produceras av Upplands-Bro kommun.
 • 43. 43. Beredskapsveckan 2023- Plikt- och prövningsverket

  28:13
  Christina Malm, generaldirektör för Plikt- och prövningsverket gästar avsnittet. Vi får bland annat veta vad totalförsvarsplikt är för något och hur gammal man egentligen kan vara för att få göra värnplikt i Sverige.Bakom podden står Upplands-Bro kommun och vi som gör den heter Ida Texell, Tina Engström, Stella Papapanagiotou och Teo Strömdahl Östberg.Har du en idé om ett ämne vi borde ta upp? Eller förslag på spännande personer vi borde bjuda in? Hör av dig till oss!Mejl: podd@upplands-bro.sePodden produceras av Upplands-Bro kommun.
 • 42. 42. Beredskapsveckan 2023- MSB

  19:48
  Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) är den myndighet som initierar Beredskapsveckan. Vi passade på att intervjua Camilla Asp, överdirektör på MSB, om vad deras uppdrag innebär och varför det är viktigt att samarbeta i kriser.Bakom podden står Upplands-Bro kommun och vi som gör den heter Ida Texell, Tina Engström, Stella Papapanagiotou och Teo Strömdahl Östberg.Har du en idé om ett ämne vi borde ta upp? Eller förslag på spännande personer vi borde bjuda in? Hör av dig till oss!Mejl: podd@upplands-bro.sePodden produceras av Upplands-Bro kommun.
 • 41. 41. Park på historisk mark

  12:21
  Häng med till Finnstagårdsparken i Bro, en ny park som ligger mellan Finnsta och Bro centrum.Du möter Johan Björklind Möllegård, projektledare för parkens utveckling, som ger oss en inblick i hur parken skapades och vad som kommer hända framöver. En konstnär håller workshop med förskolebarn som fått i uppdrag att ta fram förslag till nya lekytor. Och Rasmus Sjödahl, kulturmiljöansvarig i kommunen, delar med sig av parkens unika historia som sträcker sig tillbaka till vikingatiden.Välkommen till en podd om stort och smått i Upplands-Bro kommun. Här pratar vi om hur kommunen utvecklas och om spännande saker som är på gång. Du möter också engagerade Upplands-Brobor och lokala företagare.Har du tips på ämnen som vi borde lyfta i podden, eller har du synpunkter? Hör av dig till oss! podd@upplands-bro.seBättre tillsammans – Upplands-Bro produceras av kommunikationsenheten i Upplands-Bro kommun.Åsikter som framförs av gäster i podden är intervjupersonernas och representerar inte Upplands-Bro kommun.
 • 40. 40. Vackert i rabatten

  25:18
  Varför klipps inte alla gräsytor i Upplands-Bro? Och varför lämnas träd och grenar kvar i skogen, efter att de har huggits ner? Parkförvaltare Lina Bergkvist berättar. Välkommen till en podd om stort och smått i Upplands-Bro kommun. Här pratar vi om hur kommunen utvecklas och om spännande saker som är på gång. Du möter också engagerade Upplands-Brobor och lokala företagare. Har du tips på ämnen som vi borde lyfta i podden, eller har du synpunkter? Hör av dig till oss! podd@upplands-bro.seBättre tillsammans – Upplands-Bro produceras av kommunikationsenheten i Upplands-Bro kommun.Åsikter som framförs av gäster i podden är intervjupersonernas och representerar inte Upplands-Bro kommun. 
 • 39. 39. Nytt namn, fler röster

  04:56
  Vi blir fler bakom mikrofonerna! Häng med oss: Teo, Tina och Stella, och få koll på hur kommunen utvecklas och vilka spännande saker som är på gång. Du kommer även att möta engagerade Upplands-Brobor och lokala företagare. Har du tips på ämnen som vi borde lyfta i podden, eller har du synpunkter? Hör av dig till oss! podd@upplands-bro.seBättre tillsammans – Upplands-Bro produceras av kommunikationsenheten i Upplands-Bro kommun.Åsikter som framförs av gäster i podden är intervjupersonernas och representerar inte Upplands-Bro kommun.