Bättre tillsammans – Upplands-Bro

 • 51. 51. POSOM-redo dygnet runt

  13:34
  När det händer oväntade händelser i samhället kan kommunens krisledningsgrupp aktivera något som kallas POSOM. I podden berättar vi vad POSOM är förkortning av och när POSOM blir aktiverat. Mattias Jarl, POSOM-chef i kommunen reder ut.Bakom podden står Upplands-Bro kommun och vi som gör den heter Ida Texell, Tina Engström, Stella Papapanagiotou och Teo Strömdahl Östberg.Har du en idé om ett ämne vi borde ta upp? Eller förslag på spännande personer vi borde bjuda in? Hör av dig till oss!Mejl: podd@upplands-bro.sePodden produceras av Upplands-Bro kommun.
 • 50. 50. Rekrytering av unga till kriminella gäng

  34:50
  Hur pratar man med sina barn utan att befästa oro och vilka appar är de vanligaste som även kriminell använder? Det och mycket mer berättar familjebehandlare Frida Rindefors och fältassistenten Dilan Baban om.Bakom podden står Upplands-Bro kommun och vi som gör den heter Ida Texell, Tina Engström, Stella Papapanagiotou och Teo Strömdahl Östberg.Har du en idé om ett ämne vi borde ta upp? Eller förslag på spännande personer vi borde bjuda in? Hör av dig till oss!Mejl: podd@upplands-bro.sePodden produceras av Upplands-Bro kommun.
 • 49. 49. Stoppa det grova och dödliga våldet- så arbetar kommunen

  12:32
  I det här avsnittet berätta kommundirektör Ida Texell om hur kommunen arbetar med olika strategier och lagstiftningar för att förebygga det grova och dödliga våldet. Bland annat kommer vi att få veta vad gruppvåldsintervention (GVI) är och hur kommunen arbetar med den metoden.Bakom podden står Upplands-Bro kommun och vi som gör den heter Ida Texell, Tina Engström, Stella Papapanagiotou och Teo Strömdahl Östberg.Har du en idé om ett ämne vi borde ta upp? Eller förslag på spännande personer vi borde bjuda in? Hör av dig till oss!Mejl: podd@upplands-bro.sePodden produceras av Upplands-Bro kommun.
 • 48. 48. Vem kan gå med i Hemvärnet? - Beredskapsveckan 2023

  21:28
  I detta avsnitt tar vi, bland annat, reda på var Hemvärnet har för roll i fredstid och om man måste ha gjort värnplikten för att gå med i Hemvärnet. Det och mycket mer berättar Mattias Ardin, ställföreträdande rikshemvärnschef om. Läs mer om alla de frivilla försvarsorganisationerna här: https://www.msb.se/sv/amnesomraden/krisberedskap--civilt-forsvar/frivilliga/ffo/Bakom podden står Upplands-Bro kommun och vi som gör den heter Ida Texell, Tina Engström, Stella Papapanagiotou och Teo Strömdahl Östberg.Har du en idé om ett ämne vi borde ta upp? Eller förslag på spännande personer vi borde bjuda in? Hör av dig till oss!Mejl: podd@upplands-bro.sePodden produceras av Upplands-Bro kommun.
 • 47. 47. Gör dig redo för kris- Beredskapsveckan 2023

  12:05
  Alla svenskar förväntas klara sig i minst en vecka hemma om en kris inträffar, till exempel ett långvarigt strömavbrott eller en storm som stänger av vägarna. Hör Malin Grentzelius från Frivilliga resursgruppen i Upplands-Bro berätta om vad du bör ha hemma för att vara redo.Bakom podden står Upplands-Bro kommun och vi som gör den heter Ida Texell, Tina Engström, Stella Papapanagiotou och Teo Strömdahl Östberg.Har du en idé om ett ämne vi borde ta upp? Eller förslag på spännande personer vi borde bjuda in? Hör av dig till oss!Mejl: podd@upplands-bro.sePodden produceras av Upplands-Bro kommun.
 • 46. 46. Därför är samverkan viktig i kris- Beredskapsveckan 2023

  24:45
  Varför behöver en kommun ett upphandlat strategiföretag? Och vad kan ett sådant företag hjälpa en kommun med? Det och mycket mer kommer 4C Strategies medgrundare och vice koncernchef, Klas Lindström, berätta om.Bakom podden står Upplands-Bro kommun och vi som gör den heter Ida Texell, Tina Engström, Stella Papapanagiotou och Teo Strömdahl Östberg.Har du en idé om ett ämne vi borde ta upp? Eller förslag på spännande personer vi borde bjuda in? Hör av dig till oss!Mejl: podd@upplands-bro.sePodden produceras av Upplands-Bro kommun.
 • 45. 45. Säkerhetsbranschens roll i totalförsvaret - Beredskapsveckan 2023

  22:57
  SäkerhetsBranschen är en förening för säkerhetsföretag med 505 medlemsföretag. I det här avsnittet får vi bland annat veta varför just säkerhetbranschen är en framtidsbransch och hur man kan skydda sig mot olika säkerhetshot. Det och mycket mer berättar SäkerhetsBranschens VD, Jeanette Lesslie Wikström, om.Bakom podden står Upplands-Bro kommun och vi som gör den heter Ida Texell, Tina Engström, Stella Papapanagiotou och Teo Strömdahl Östberg.Har du en idé om ett ämne vi borde ta upp? Eller förslag på spännande personer vi borde bjuda in? Hör av dig till oss!Mejl: podd@upplands-bro.sePodden produceras av Upplands-Bro kommun.
 • 44. 44. Frivillighetens betydelse inom civilförsvaret - Beredskapsveckan 2023

  29:17
  Många av oss engagerar sig redan i det civila försvaret. På vilket sätt kommer Ylva Jonsson Strömberg, krisberedskapschef på Röda Korset att reda ut i det här avsnittet.Bakom podden står Upplands-Bro kommun och vi som gör den heter Ida Texell, Tina Engström, Stella Papapanagiotou och Teo Strömdahl Östberg.Har du en idé om ett ämne vi borde ta upp? Eller förslag på spännande personer vi borde bjuda in? Hör av dig till oss!Mejl: podd@upplands-bro.sePodden produceras av Upplands-Bro kommun.
 • 43. 43. Värnplikt och upprustning - Beredskapsveckan 2023

  28:13
  Christina Malm, generaldirektör för Plikt- och prövningsverket gästar avsnittet. Vi får bland annat veta vad totalförsvarsplikt är för något och hur gammal man egentligen kan vara för att få göra värnplikt i Sverige.Bakom podden står Upplands-Bro kommun och vi som gör den heter Ida Texell, Tina Engström, Stella Papapanagiotou och Teo Strömdahl Östberg.Har du en idé om ett ämne vi borde ta upp? Eller förslag på spännande personer vi borde bjuda in? Hör av dig till oss!Mejl: podd@upplands-bro.sePodden produceras av Upplands-Bro kommun.
loading...