Share

cover art for 14. Hållbarhetsexperten Pär Larshans

Bättre tillsammans – Upplands-Bro

14. Hållbarhetsexperten Pär Larshans

Season 2, Ep. 14

Pär Larshans jobbar som hållbarhetschef på återvinningsföretaget Ragn-Sells i Upplands-Bro, tidigare hade han samma titel på hamburgarkedjan Max i flera år. Han har inte mindre än tre regeringsuppdrag, alla kopplade till miljö, hållbarhet och näringsliv. I avsnitt 14 av Bättre Tillsammans berättar han varför varför han menar att cirkulär ekonomi är avgörande på vägen mot ett hållbart samhälle. 


Ida Texell, kommundirektör i Upplands-Bro, berättar också om Agenda 2030:s betydelse för hållbarhetsarbetet i Sveriges kommuner.


Gilla Bättre Tillsammans på Facebook och på Instagram: @battre.tillsammans. Podden produceras av Upplands-Bro kommun.

More episodes

View all episodes

 • 48. 48. Vem kan gå med i Hemvärnet? - Beredskapsveckan 2023

  21:28
  I detta avsnitt tar vi, bland annat, reda på var Hemvärnet har för roll i fredstid och om man måste ha gjort värnplikten för att gå med i Hemvärnet. Det och mycket mer berättar Mattias Ardin, ställföreträdande rikshemvärnschef om. Läs mer om alla de frivilla försvarsorganisationerna här: https://www.msb.se/sv/amnesomraden/krisberedskap--civilt-forsvar/frivilliga/ffo/Bakom podden står Upplands-Bro kommun och vi som gör den heter Ida Texell, Tina Engström, Stella Papapanagiotou och Teo Strömdahl Östberg.Har du en idé om ett ämne vi borde ta upp? Eller förslag på spännande personer vi borde bjuda in? Hör av dig till oss!Mejl: podd@upplands-bro.sePodden produceras av Upplands-Bro kommun.
 • 47. 47. Gör dig redo för kris- Beredskapsveckan 2023

  12:05
  Alla svenskar förväntas klara sig i minst en vecka hemma om en kris inträffar, till exempel ett långvarigt strömavbrott eller en storm som stänger av vägarna. Hör Malin Grentzelius från Frivilliga resursgruppen i Upplands-Bro berätta om vad du bör ha hemma för att vara redo.Bakom podden står Upplands-Bro kommun och vi som gör den heter Ida Texell, Tina Engström, Stella Papapanagiotou och Teo Strömdahl Östberg.Har du en idé om ett ämne vi borde ta upp? Eller förslag på spännande personer vi borde bjuda in? Hör av dig till oss!Mejl: podd@upplands-bro.sePodden produceras av Upplands-Bro kommun.
 • 46. 46. Därför är samverkan viktig i kris- Beredskapsveckan 2023

  24:45
  Varför behöver en kommun ett upphandlat strategiföretag? Och vad kan ett sådant företag hjälpa en kommun med? Det och mycket mer kommer 4C Strategies medgrundare och vice koncernchef, Klas Lindström, berätta om.Bakom podden står Upplands-Bro kommun och vi som gör den heter Ida Texell, Tina Engström, Stella Papapanagiotou och Teo Strömdahl Östberg.Har du en idé om ett ämne vi borde ta upp? Eller förslag på spännande personer vi borde bjuda in? Hör av dig till oss!Mejl: podd@upplands-bro.sePodden produceras av Upplands-Bro kommun.
 • 45. 45. Säkerhetsbranschens roll i totalförsvaret - Beredskapsveckan 2023

  22:57
  SäkerhetsBranschen är en förening för säkerhetsföretag med 505 medlemsföretag. I det här avsnittet får vi bland annat veta varför just säkerhetbranschen är en framtidsbransch och hur man kan skydda sig mot olika säkerhetshot. Det och mycket mer berättar SäkerhetsBranschens VD, Jeanette Lesslie Wikström, om.Bakom podden står Upplands-Bro kommun och vi som gör den heter Ida Texell, Tina Engström, Stella Papapanagiotou och Teo Strömdahl Östberg.Har du en idé om ett ämne vi borde ta upp? Eller förslag på spännande personer vi borde bjuda in? Hör av dig till oss!Mejl: podd@upplands-bro.sePodden produceras av Upplands-Bro kommun.
 • 44. 44. Frivillighetens betydelse inom civilförsvaret - Beredskapsveckan 2023

  29:17
  Många av oss engagerar sig redan i det civila försvaret. På vilket sätt kommer Ylva Jonsson Strömberg, krisberedskapschef på Röda Korset att reda ut i det här avsnittet.Bakom podden står Upplands-Bro kommun och vi som gör den heter Ida Texell, Tina Engström, Stella Papapanagiotou och Teo Strömdahl Östberg.Har du en idé om ett ämne vi borde ta upp? Eller förslag på spännande personer vi borde bjuda in? Hör av dig till oss!Mejl: podd@upplands-bro.sePodden produceras av Upplands-Bro kommun.
 • 43. 43. Värnplikt och upprustning - Beredskapsveckan 2023

  28:13
  Christina Malm, generaldirektör för Plikt- och prövningsverket gästar avsnittet. Vi får bland annat veta vad totalförsvarsplikt är för något och hur gammal man egentligen kan vara för att få göra värnplikt i Sverige.Bakom podden står Upplands-Bro kommun och vi som gör den heter Ida Texell, Tina Engström, Stella Papapanagiotou och Teo Strömdahl Östberg.Har du en idé om ett ämne vi borde ta upp? Eller förslag på spännande personer vi borde bjuda in? Hör av dig till oss!Mejl: podd@upplands-bro.sePodden produceras av Upplands-Bro kommun.
 • 42. 42. Så arbetar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap - Beredskapsveckan 2023

  19:48
  Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) är den myndighet som initierar Beredskapsveckan. Vi passade på att intervjua Camilla Asp, överdirektör på MSB, om vad deras uppdrag innebär och varför det är viktigt att samarbeta i kriser.Bakom podden står Upplands-Bro kommun och vi som gör den heter Ida Texell, Tina Engström, Stella Papapanagiotou och Teo Strömdahl Östberg.Har du en idé om ett ämne vi borde ta upp? Eller förslag på spännande personer vi borde bjuda in? Hör av dig till oss!Mejl: podd@upplands-bro.sePodden produceras av Upplands-Bro kommun.
 • 41. 41. Park på historisk mark

  12:21
  Häng med till Finnstagårdsparken i Bro, en ny park som ligger mellan Finnsta och Bro centrum.Du möter Johan Björklind Möllegård, projektledare för parkens utveckling, som ger oss en inblick i hur parken skapades och vad som kommer hända framöver. En konstnär håller workshop med förskolebarn som fått i uppdrag att ta fram förslag till nya lekytor. Och Rasmus Sjödahl, kulturmiljöansvarig i kommunen, delar med sig av parkens unika historia som sträcker sig tillbaka till vikingatiden.Välkommen till en podd om stort och smått i Upplands-Bro kommun. Här pratar vi om hur kommunen utvecklas och om spännande saker som är på gång. Du möter också engagerade Upplands-Brobor och lokala företagare.Har du tips på ämnen som vi borde lyfta i podden, eller har du synpunkter? Hör av dig till oss! podd@upplands-bro.seBättre tillsammans – Upplands-Bro produceras av kommunikationsenheten i Upplands-Bro kommun.Åsikter som framförs av gäster i podden är intervjupersonernas och representerar inte Upplands-Bro kommun.
 • 40. 40. Vackert i rabatten

  25:18
  Varför klipps inte alla gräsytor i Upplands-Bro? Och varför lämnas träd och grenar kvar i skogen, efter att de har huggits ner? Parkförvaltare Lina Bergkvist berättar. Välkommen till en podd om stort och smått i Upplands-Bro kommun. Här pratar vi om hur kommunen utvecklas och om spännande saker som är på gång. Du möter också engagerade Upplands-Brobor och lokala företagare. Har du tips på ämnen som vi borde lyfta i podden, eller har du synpunkter? Hör av dig till oss! podd@upplands-bro.seBättre tillsammans – Upplands-Bro produceras av kommunikationsenheten i Upplands-Bro kommun.Åsikter som framförs av gäster i podden är intervjupersonernas och representerar inte Upplands-Bro kommun.