Share

cover art for Mitt barnebokminne - Stig Holmås

Barnebokkritikk

Mitt barnebokminne - Stig Holmås

Season 3, Ep. 1

Har du en bok fra barndommen som du aldri glemmer? Det har forfatter og bibliotekar Stig Holmås. I denne episoden forteller han om sitt sterkeste barnebokminne, Huckleberry Finn, skrevet av Mark Twain.

More episodes

View all episodes

 • Uppsa - Hilde Hodnefjelds prisvinnende barnebok

  16:14
  I denne episoden tar vi en prat med Hilde Hodnefjeld, forfatteren og illustratøren bak boka Uppsa.
 • 2. Tøyen Biblo

  16:54
  Deichmans Tøyen Biblo er mye mer enn et bibliotek. Biblo er KUN for barn mellom 10 og 15 år. Vi fikk være med på innsiden.
 • 4. Korona og «Hold på penna di»-seminar

  01:13:51
  Hva gjør en litteraturkritiker? Hva gjør en litteraturformidler? Hvorfor er det mange som tenker at disse driver med det samme, når de ikke gjør det? Hvem ser redaktørene til? Og hvor plasserer nå fortellerne seg, oppi dette selskapet? Kritiker Marius Emanuelsen stilte under vårt kritikerseminar på Norsk barnebokinstitutt 23.10.20 spørsmål om de ulike leserrollene til et opplagt panel. Podkastprodusent Eivind Volder Rutle gir oss her debatten – til glede for nye tilhørere, eller for repetisjonsglade seminardeltagere.
 • 3. Korona og endrede programposter

  36:42
  Minoriteter protesterer på fremstillinger av sin kultur både i bøker og filmer. Fordomsfulle fortellinger har gjort livene vanskeligere for en rekke marginaliserte grupper. Særlig utsatt er ungdomslitteraturen, fordi den har spesialisert seg på å gi stemme til dem vi hører og ser for lite til. Kritiker Guri Fjeldberg reflekterer over hvordan navigere blant følsomme lesere i twitterstormen uten at den kunstneriske friheten går tapt. Programleder Eivind Volder Rutle innleder med sin «Ikke mobb kameraten min»-button festet til islenderen.
 • 2. Korona og formidling

  17:10
  Helt siden grekernes tid har det å være forfatter vært et utsatt yrke. Hvilke uforutsigbarheter preger litteraturen i disse koronatider? Hvordan blir det med litteraturformidlingen når formidlerne må sitte hjemme? Taper de lange tankene og tekstene for kortere formater i en bekymringsfull tid? Hvilke litterære støtteordninger skal en se for seg i en fremtid som vil være helt forandret? Programleder Eivind Volder Rutle snakker med forfatter, astrofysiker og fremtidsforsker Eirik Newth.
 • 1. Korona og øre

  22:57
  Hva levde forfattere av før 12. mars i år, og hva lever de av i tiden etter? Har poddens fiktive forfatter "Reidun" ikke mer enn til salt i såret? Programleder Eivind Volder Rutle slår av en økonomisk prat med Ingvild Herzog i Norsk Forfattersentrum og Taran Bjørnstad i Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere.
 • 8. Julebøker

  21:57
  Hva er ei julefortelling? Hva er Norges mest leste julebok? Hvorfor har juleheftet ei så viktig rolle? Og er hvordan er det med motsetninga mellom kremmere og kunstnere? Bli med forskningsbibliotekar Anne Kristin Lande under jorda. Programleder og produsent: Eivind Volder Rutle