Share

cover art for 186. Er vi naive når det gjelder russefeiring?

Bak Fasaden - En reise i livet med sykepleier Ine

186. Er vi naive når det gjelder russefeiring?

Season 1, Ep. 186

Har russefeiringen gått for langt? Det er snart russetid igjen og denne uka møte Frøya og Emilie (18) om ungdomstid, russetid og vi snakker om hvorfor de ikke er fan av hvordan russefeiringen har blitt. De syns blant annet at foreldre kan være naive og de syns ungdommene bruker altfor mye tid og penger på russefeiring!

Vi tipser også til foreldre som har ungdommer i hus.

More episodes

View all episodes

 • 196. 196. Vetle (28) forteller om å leve med bipolar lidelse

  59:04
  Vetle leste jeg om i en artikkel Aftenposten om blant annet bipolar lidelse og tvangsinnleggelse ved en psykose. Vi kom i kontakt og han ville veldig gjerne være med i Bak Fasaden for å skape åpenhet og avstigmatisering om disse diagnosene. Hvem er Vetle bak diagnosen bipolar lidelse? Hvordan var det for han å være i en psykose? Dette og mye mer får du høre om i ukas episode i Bak Fasaden.Følg gjerne ukas gjest på @vetlevelstad på instagramGå inn på Bookbeat: https://www.bookbeat.com/no/bakfasaden90
 • 195. 195. Tina’s historie om vold i nære relasjoner

  01:03:32
  Tina er en dame som har opplevd vold i nære relasjoner. Vi snakker om de ulike formen for vold hun har blitt utsatt for, hvordan det var og hvor hun er i livet nå. Vi kommer også innom hvordan hun tok livet tilbake igjen og nå nyter av singellivet.Gå inn på Bookbeat: https://www.bookbeat.com/no/bakfasaden90
 • 194. 194. Psykolog Nadine om rasisme, konsekvenser av rasisme og om hvordan man kan bemøte rasisme

  55:54
  Nadine kom jeg i kontakt med på tik tok der hun heter minoritetspsykolog. Selv har jeg opplevd at barna mine har blitt utsatt for rasisme og jeg snakker åpent med Nadine om mine følelser som mamma rundt det. Vi snakker også en del om hvordan rasisme kan bemøtes og egne erfaringer i livet om dette viktige temaet.En episode som virkelig bygger bro!Gå inn på Bookbeat: https://www.bookbeat.com/no/bakfasaden90
 • 193. 193. Kompleks PTSD, trening og hypnoterapi

  56:04
  Denne uka får du møte Anne igjen. Hun var også med i episode 71 der hun forteller om Emmeth som ble født i uke 23+1. I dag forteller Anne også om overgrep hun ble utsatt for i ungdommen som gjorde at hun fikk diagnosen PTSD. Vi snakker også om hvordan fysisk aktivitet har gitt henne et felleskap og mestringsfølelse, og om hvordan hypnoterapi har vært en god byggestein i hennes reise til å bli bedre av livets utfordringer. 
 • 192. 192. Weronica’s (39) vendepunkt. Fra en tøff oppvekst til å følge drømmene sine.

  01:07:29
  I ukas episode får du møte Weronica som har hatt en trøblete oppvekst som gjorde at hun måtte ta mye ansvar som liten. Hun måtte tilpasse seg livet på en måte som har gjort at hun senere i livet mange ganger har strekt strikken for langt. Weronica fikk 3 barn på kort tid, hun ble fostermor for sin yngre søster, studerte og skilte seg. Hun gråt når hun hadde pakket bilen og kjørte avgårde til drømmehuset ved vannet. Hør Weronicas vendepunkt og hvordan hun hver dag tar valg som er gode for hennes drømmeliv. 
 • 191. 191. Mariann (34) om å overleve sorgen etter mannens selvmord

  01:40:08
  Hør ukas sterke episode om hvordan Mariann har overlevd å bli enke og alenemamma etter selvmord, men også egne selvmordstanker. Mannen hennes, Thomas døde til selvmord for 3 år siden. Ukas gjest deler med oss om den brutalt vonde tiden etter Thomas, men også om lykkelige stunder og glede. Ikke minst om hvordan sorgen og gleden kan gå hånd i hånd.Vi får høre Mariann’s historie på godt og vondt etter å ha opplevd det verst tenkelige, å miste mannen og bestevennen sin.
 • 190. 190. «Kaos familien» Siri og Bente om veien til å bli mamma’er - Del 2

  01:08:45
  Denne uka får du igjen møte Siri og Bente som jeg var så heldig å bli kjent med i tv programmet Familiekoden. Damene forteller åpenhjertig om veien til å bli mamma’er sammen. Siri forteller også om når hun møtte veggen både i troen sin og i livet. Damene har også tatt til seg et fosterbarn som er den høyt elska lillebroren i huset.
 • 189. 189. Siri og Bente om å finne sin vei som par i et kristent miljø - Del 1

  58:01
  Hør denne utrolig fine, såre og viktige episoden om Siri og Bente sin historie om det å være skeive i et kristent miljø. Hvordan var det å ikke bli godtatt? Å føle seg feil? Å måtte si opp jobben sin og miste verv i menigheten. Men også om en sterk kjærlighet og tilhørighet til hverandre og om deres reise som par i over 20 år.
 • 188. 188. Mai Camilla (46) gikk fra å være professor til bli forfatter om egne traumer

  01:32:24
  Denne uka får du lytte til en rå, ærlig, ekte og sårbar samtale mellom Mai Camilla og meg. Blant annet fra barndom, samliv og mammarollen. Hvordan håndterer Mai Camilla traumene sine? Hvordan bruker hun de til å være bevisst på hvem hun er i livet? Hvordan gir man slipp på traumene sine?Mai Camilla gikk i fra å være professor og forsker til å bli blant annet forfatter og podkaster.Hør noe av hennes både utfordrende og spennende reise i denne episoden av Bak fasaden.Hør gjerne på Mai sin podkast som heter La masken falle🤍Skrivekurset hennes finner du på lamaskenfalle.com