Bak Fasaden - En reise i livet med sykepleier Ine

 • 168. 168. Irene (34) mistet sønnen Gabriel som bare ble 15 år - Del 1

  01:14:49
  Irene ble uventet gravid som 15 åring og fikk sønnen Gabriel når hun bare var 16. I mange år var det Irene og Gabriel sammen, mor og sønn med et unikt bånd med masse kjærlighet og humor. Irene opplever det verst tenkelige for alle foreldre. Gabriel blir borte en kveld og hele det lille samfunnet i Harstad leter fortvilt etter gutten hennes. Han blir etter 2 døgn funnet omkommet i vannet av dykkere.Irene lar oss bli kjent med glad gutten Gabriel, om desperasjonen hun følte når han ble borte og om den uendelige og gnagende sorgen hun enda bærer på.
 • 167. 167. Hvorfor gikk du ikke «bare»? Del 2

  01:14:06
  Monica (47) var i mange år i et rolig og godt ekteskap med eksmannen sin som hun fikk 2 barn sammen med. I dag er barna voksne og Monica og eksmannen vokste i fra hverandre. Monica innledet et nytt forhold en stund etter skilsmissen. Det skulle vise seg å bli starten på et 2 års helvete med psykisk, fysisk, seksuell og latent vold. Hun ble raskt totalt isolert i et nytt land og brukte sine siste krefter til å komme seg ut av forholdet og opp i fjellene i nord Norge. I fjellet og i dansen finner nå denne utrolig flotte dama tilbake til styrken sin igjen.Nå skal du få høre del en av Monica sin ærlige, sterke og viktige historie.Dette er del 2.
 • 166. 166. Følelser og fakta om Palestina med Nader og Emad

  01:20:34
  Denne uka er jeg så heldig å ha med meg Nader og Emad i bak fasaden, som begge to er norsk palestinere. Det føles veldig godt, men også litt vondt å snakke om grusomhetene som skjer i Gaza og på Vestbredden nå. Vi kommer innom okkupasjonen, livet som norsk palestiner i Norge og håpløsheten man kjenner på for folket sitt man ser blir drept på verst tenkelig vis live i sosiale medier.
 • 165. 165. Hvorfor gikk du ikke «bare»? Del 1

  54:09
  Monica (47) var i mange år i et rolig og godt ekteskap med eksmannen sin som hun fikk 2 barn sammen med. I dag er barna voksne og Monica og eksmannen vokste i fra hverandre. Monica innledet et nytt forhold en stund etter skilsmissen. Det skulle vise seg å bli starten på et 2 års helvete med psykisk, fysisk, seksuell og latent vold. Hun ble raskt totalt isolert i et nytt land og brukte sine siste krefter til å komme seg ut av forholdet og opp i fjellene i nord Norge. I fjellet og i dansen finner nå denne utrolig flotte dama tilbake til styrken sin igjen.Nå skal du få høre del en av Monica sin ærlige, sterke og viktige historie. Del 2 kommer on to uker.
 • 164. 164. Silje (31) om hemmeligheten hun bar på i mange år

  01:00:40
  Silje sin mamma fant seg en ny kjæreste når Silje var 6 år. Fra hun var 6 til hun ble 12 år ble hun utsatt for både seksuelle overgrep, psykisk og fysisk vold.I denne samtalen forteller Silje sin historie og vi snakker også en del om boka hun har skrevet som heter hemmeligheten. En bok for både voksne og barn om nettopp dette med vonde hemmeligheter. Om hvordan vi kan snakke om dette og om hvordan vi kan ta i mot dette hvis noen forteller oss en vond hemmelighet.Tusen takk Silje for en skikkelig god samtale, håper mange tar seg tiden å lytte til deg og til å lære av deg og din historie
 • 163. 163. Maria Mohn (40) om samliv og ekteskapet

  01:04:46
  I dag skal du få bli bedre kjent med Maria Mohn. Et fyrverkeri av en dame som har opplevd både medgang og motgang i livet. Hun var med i episode 55 der hun deler om sin da svært syke sønn Johannes, som i dag er helt frisk. Vi oppsummerer litt om dette før vi kommer over i hovedtema for ukas episode, nemlig samliv og ekteskapet.Takk Maria for en helt nydelig samtale med deg! 
 • 162. 162. Frykt og angst med kognitiv terapeut Sigri

  59:07
  I ukas episode er kognitiv terapeut Sigri tilbake. Det var flere av dere lytterne som ønsket en til episode med henne og da gjerne om temaet frykt og angst.Så her kommer en lett og ledig samtale om angst, der vi både er seriøse, men vi er også uhøytidlige og deler egne erfaringer med frykt og angst. 
 • 161. 161. Jentesnakk med Caroline og Emilia

  01:04:56
  Denne uka har jeg besøk av to gode venninner av meg, Caroline Berg Eriksen og Emilia Wallin. Vi skravler i vei om planlegging av 40 års bursdag + 10 års bryllupsfest. Om hvorfor dette er så viktig for meg å markere og hvordan festen er en brobygger mellom bunad og Bollywood, mellom rømmegrøt og Midtøsten mat❤️ 
 • 160. 160. Tilværelsen etter samlivsbrudd

  01:16:32
  Mi fine kusine Anne Lena (39) er gjest i bak fasaden denne uka. For 3 år siden gikk hun gjennom et samlivsbrudd. Vi har snakket om blant annet dette, om julefeiring og om dating etter bruddet. Vi kommer innom både tips i kjærlighetssorgen, Tinder og mammarollen når man står i en vanskelig situasjon selv i livet.Kos deg med en god samtale!
loading...