Share

cover art for 173. Even (33) om mobbing, lese og skrivevansker

Bak Fasaden - En reise i livet med sykepleier Ine

173. Even (33) om mobbing, lese og skrivevansker

Season 1, Ep. 173

I årets første innspiling får du møte Even som har blitt utsatt for mobbing stort sett hele barne og ungdomslivet. Han forteller åpenhjertig sin historie om hvordan han har opplevd å bli mobbet og konsekvensene av dette.

Even har fortsatt få venner og syns fortiden kan være vanskelig, men han har funnet roen og gleden i skuespill. Skuespill og det at han åpnet seg for en kollega var det som var redningen hans.

Mobbing er et tema vi ikke får snakket nok om så jeg syns det er veldig fint å få hatt med tidlig i et nytt podkast år!

Du kan følge Even på instagram der heter han even_olstad

More episodes

View all episodes

 • 188. 188. Mai Camilla (46) gikk fra å være professor til bli forfatter om egne traumer

  01:32:24
  Denne uka får du lytte til en rå, ærlig, ekte og sårbar samtale mellom Mai Camilla og meg. Blant annet fra barndom, samliv og mammarollen. Hvordan håndterer Mai Camilla traumene sine? Hvordan bruker hun de til å være bevisst på hvem hun er i livet? Hvordan gir man slipp på traumene sine?Mai Camilla gikk i fra å være professor og forsker til å bli blant annet forfatter og podkaster.Hør noe av hennes både utfordrende og spennende reise i denne episoden av Bak fasaden.Hør gjerne på Mai sin podkast som heter La masken falle🤍Skrivekurset hennes finner du på lamaskenfalle.com
 • 187. 187. Sigrid (40) mistet storesøsteren og storebroren sin i løpet av 6 måneder

  01:05:41
  Sigrid har vokst opp med 3 søsken, nå er to av de borte. Aline og Isak døde i løpet av 6 måneder. Aline av feilmedisinering etter noen år med rusproblematikk, Isak til selvmord. Hør hvordan Sigrid tenker at systemet kunne fungert bedre, om livet til og med søsknene sine, om hvordan livet er uten de på jorda og om sorgen hennes. 
 • 186. 186. Er vi naive når det gjelder russefeiring?

  51:58
  Har russefeiringen gått for langt? Det er snart russetid igjen og denne uka møte Frøya og Emilie (18) om ungdomstid, russetid og vi snakker om hvorfor de ikke er fan av hvordan russefeiringen har blitt. De syns blant annet at foreldre kan være naive og de syns ungdommene bruker altfor mye tid og penger på russefeiring!Vi tipser også til foreldre som har ungdommer i hus.
 • 185. 185. Er kjærlighet blind?

  01:04:17
  Denne uka får du være med meg til Stockholm for å møte Catja (32) som var deltaker i realityserien Love Is Blind Sweden som ligger på Netflix. Vi snakker om denne reisen, kjærlighet, forhold og hvordan Catja fant kjærligheten med Adde. Bli enda bedre kjent med Catja i denne episoden.Har du ikke sett Love Is Blind anbefaler jeg deg å se serien før du lytter til episoden
 • 183. 183. Lidelsen avhengighet

  01:22:56
  Avhengighet kommer i flere ulike former, den vi er mest innom i denne episoden er rusavhengighet. Vi kommer også innom temaet pårørende. En lærerik episode, så hør den!Ønsker du å snakke med Sigri enten som avhengig, pårørende eller om du sliter med angst, depresjon eller lav selvfølelse? Da kan du kontakte henne på: Sigri.smidesang@vangseter.no
 • 182. 182. Neelam (42) er lege, 5 barnsmor og forfatter

  01:28:15
  Denne uka får du bli kjent med Neelam. En norsk pakistansk kvinne som er utdannet lege og har jobbet mye med vold i nære relasjoner. Neelam er ei dame med mange jern i ilden, hun er 5 barnsmor og hun kan nå også titulere seg som forfatter av boka STERK NOK.Dette er en episode hvor vi dypdykker i vold i nære relasjoner hos minioritetskvinner, et tema Neelam brenner for. Episoden er både lærerik og viktig å høre på.Takk Neelam for jobben du gjør!
 • 181. 181. Lærer Camilla lar barn være barn

  01:18:32
  Nå skal du få møte fyrverkeriet Camilla (43) som er en super engasjert lærer som deler om dette i sosiale medier på en annerledes, morsom og inspirerende måte.Vi kommer innom flere spennende temaer og jeg får sjansen til å spørre om flere ting jeg lurer på.Gled deg til en inspirerende og lærerik samtale!
 • 180. 180. Marthe ble manipulert, utnytta og voldtatt

  01:28:47
  Denne uka får du være med i en samtale mellom Marthe (37) og meg om temaer som ikke kan snakkes nok om. Voldtekt, fysisk, psykisk og seksuell vold. Marthe er et av mange offer av Julio Kopseng som ble dømt til 21 års forvaring for det han har utsatt mange kvinner for. Hør Marthe’s historie om det hun har gjennomgått, flashbackene og angsten hun fortsatt må leve med.