Share

cover art for 140. Livet på godt og vondt med Vibeke Klementsen (47)

Bak Fasaden - En reise i livet med sykepleier Ine

140. Livet på godt og vondt med Vibeke Klementsen (47)

Season 1, Ep. 140

Nå skal du få møte Vibeke Klementsen (47) i en inspirerende og ærlig samtale om livets opp og nedturer, om livet med yoga og hennes livsreise.

Vibeke har en veldig god evne til å vise både styrke og sårbarhet, og jeg får stilt henne spørsmål om ting jeg trenger råd og veiledning på i min egne reise. Håper at du som lytter også kan hente lærdom i fra denne samtalen som handler om alt i fra å være i et mørke å ikke ville leve, til gleden av frihet og følge drømmene sine

More episodes

View all episodes

 • 157. 157. 3 søstre om det å vokse opp med omsorgssvikt og en grenseløs mamma

  01:23:11
  Ukas samtale har jeg sammen med 3 søstre i 40 årene som har vokst opp med en mamma som har utsatt de for omsorgssvikt på mange måter. De har måttet ta mye ansvar fra de var små, mamma’n har i perioder ruset seg og vært grenseløs med alt fra ubehagelig nakenhet til menn. Eldste søster er med i dag med ønsket ikke å snakke. Mellomste søster og lillesøster er de to som har samtalen sammen med meg, men alle 3 er med i podcaststudio. Siden episoden er anonym kaller jeg de for mellomste og lillesøster så du som lytter vet hvem som snakker.Ønsker deg en god lytt og vær forberedt på å kjenne det i magen av denne sterke historien, men også å lære fra disse 3 damene sine opplevelser i livet.
 • 156. 156. Kvinne i førtiårene utsatt psykisk vold av stemor

  01:22:31
  Denne uken får du høre en samtale mellom meg og ei dame som har vokst opp med en alkoholisert mamma, en pappa som tok over omsorgen etterhvert og en stemor som kom inn i livet hennes i ungdomsårene. Dama fremfor meg ønsket seg sårt en «ny mamma» i stemoren sin, men opplevde det motsatte. Hun ble utsatt for utfrysning fra dag en. Hør hennes sterke historie om det å føle seg lite verdt og alene etter år med silent treatment. Denne historien kan både du og jeg lære masse av.
 • 155. 155. Mitch (33) om skilte foreldre, skoletiden, realitytv og datterens fødsel

  01:05:17
  Nå skal du få møte Mitch, eller Michael heter han egentlig. Mitch jobber i acast, den plattformen som gir ut mine episoder av bak fasaden.Mitch hoppet inn å ble med i en episode i dag om litt ulike ting i livet. Vi snakker om alt i fra hans oppvekst som skilsmissebarn, kommer innom skolesystemet, hvordan det er å jobbe i TV og reality bransjen i Norge og ikke minst hvordan han syns det var å være med på fødselen til datteren sin Luca.
 • 154. 154. Når storfamilien splittes og æren settes på spill - Del 2

  47:57
  Jeg snakker ofte om det fine i møte med storfamilien. Hvordan vi passer på hverandre og stiller opp for hverandre. Alltid.Men hva skjer når storfamilien splittes? Når man må velge side i en sak? Når æren og samholdet settes på spill?Denne uken skal du få høre norsk-pakistanske Raheel sin utrolig tøffe, såre og viktige reise i livet. Han ble utsatt for seksuelle overgrep av en i storfamilien. Han turte til slutt å fortelle sannheten til en norsk dame han kalte tante, som hadde vært en familievenn i mange år. Det gjorde han med vissheten om at han var den som ville få skylden for å splitte slekta når resten av familien skulle få vite sannheten. Han skulle bli beskyldt for å være både skitten og ødelegge familiens ære. Raheel har hatt en lang, lang kamp i dette. Han har nå stått frem og jeg håper at Raheel en dag virkelig forstår og tar til seg den enormt viktige jobben han gjør for så mange andre, og ikke minst for seg selv. Ukas gjest har satt spor i meg for alltid og han er en av de mest omtenksomme og tøffeste mennene jeg har møtt. Gled deg til å høre del 1 av 2 deler av hans livsviktig historie!
 • 153. 153. Når storfamilien splittes og æren settes på spill - Del 1

  52:22
  Jeg snakker ofte om det fine i møte med storfamilien. Hvordan vi passer på hverandre og stiller opp for hverandre. Alltid.Men hva skjer når storfamilien splittes? Når man må velge side i en sak? Når æren og samholdet settes på spill?I dag og neste uke skal du få høre norsk-pakistanske Raheel sin utrolig tøffe, såre og viktige reise i livet. Han ble utsatt for seksuelle overgrep av en i storfamilien. Han turte til slutt å fortelle sannheten til en norsk dame han kalte tante, som hadde vært en familievenn i mange år. Det gjorde han med vissheten om at han var den som ville få skylden for å splitte slekta når resten av familien skulle få vite sannheten. Han skulle bli beskyldt for å være både skitten og ødelegge familiens ære. Raheel har hatt en lang, lang kamp i dette. Han har nå stått frem og jeg håper at Raheel en dag virkelig forstår og tar til seg den enormt viktige jobben han gjør for så mange andre, og ikke minst for seg selv. Ukas gjest har satt spor i meg for alltid og han er en av de mest omtenksomme og tøffeste mennene jeg har møtt. Gled deg til å høre del 1 av 2 deler av hans livsviktig historie!
 • 152. 152. Livet kan bli godt igjen etter en utrygg og tøff oppvekst

  52:47
  Sommerregnet øser ned her i Fredrikstad i dag, så inne i studio har jeg satt fram varm kaffe og stearinlys. Jeg får besøk av ei dame i slutten av 30 årene som hadde en pappa som var alkoholisert helt i fra hun var lita som hun mistet kontakten med når mamman skilte seg i fra han. Det kom nye voksenpersoner inn i livet hennes som utsatte både henne og mamma’n for både fysisk og psykisk vold. Dama jeg har besøk av har klart å finne ut av livet etter mange trøblete år og lever i dag et godt liv med mann og barn. Hør hennes sterke historie sammen med meg her i dag.
 • 151. 151. Å være kjæreste med en tidligere rusavhengig har lært meg å leve i nuet

  01:36:03
  I dag skal du få møte Trond og Monica i bak fasaden. Trond var også gjest i podkasten i episode 123 (jeg sier 127 i dagens episode, men er altså episode 123 som er riktig). Anbefaler deg som lytter å høre denne episoden før du hører på ukas episode.Ukas gjester forteller om hvordan de møttes, hvordan det har vært å være sammen, hvordan livet er i dag og ikke minst om det å leve i nuet. Monica forteller åpenhjertig om det å være pårørende til Trond som har vært rusavhengig i mange år før han møtte Monica, og om skammen hun følte når han sprakk rett etter de møttes. I denne episoden får du høre Monica og Trond sin historie som de håper kan være med å hjelpe de som trenger det. To flotte folk å ha med i podkasten.En som heter John blir nevnt fra instagram, han har godkjent å bli nevnt i episoden
 • 150. 150. Runa (25) lever med usynlig sykdom

  01:08:31
  I dag er jeg i Oslo for å møte kusina mi Runa. Vi to tok turen bort til acast sitt studio for å spille inn en episode den her fine sommerdagen. Det er så koselig at Runa ville spille inn en episode sammen med meg om livet hennes med den usynlige sykdommen ehler danlos som er en bindevevssykdom. Vi snakker også en del om reising, økonomi, kommunikasjon og familie.Runa og jeg, overtenkerne som vi er, håper du liker episoden!
 • Sommerspesial: Norges første facereader

  15:53
  Jenny er Norges første facereader og hun utfører en facereading på meg. Hør hvorfor jeg nå liker nesen min bedre nå enn før :)Jenny er med i episode 97 i bak fasaden