Bak Fasaden - En reise i livet med sykepleier Ine

del

115. Kurderen, palestineren og nordmannen på tur

Season 1, Ep. 115

I dag skal Lina, Zahra og jeg ta deg med på en del av reisen vår til Palestina. Vi prøver å sette ord på det vi har opplevd og hvilke inntrykk og minner vi sitter igjen med på godt og på vondt.

Det er viktig å understreke at dette er ikke en politisk episode, dette vår historie om å reise til et okkupert område.


For å forklare hva okkupasjon er så leser jeg fra Store norske leksikon. SNL.no beskriver okkupasjon som dette: Okkupasjon er besettelse av en annen stats område ved bruk av militærmakt.

Jeg leser også kort fra FN.no for at du som ikke vet så mye om konflikten kan forstå litt hva konflikten handler om:

 I 1948 ble staten Israel opprettet. Det skjedde gjennom krigføring og på bekostning av den palestinske befolkningen som bodde i området fra før. Siden da har konflikten vært preget av et skjevt maktforhold: et militært sterkt Israel med stor støtte fra USA på den ene siden, og et delt palestinsk folk uten en egen stat på den andre.

Mange palestinere har levd under israelsk okkupasjon siden 1967. Det sentrale spørsmålet i konflikten er hvem som har mest rett til å kontrollere og bo i området. 


Tusen takk til alle dere som er med å sponser bak fasaden, har du også lyst til å være med å sponse så sjekk Facebook eller instragram for link til medlemskap.


Bli medlem på: https://plus.acast.com/s/bakfasaden.Hovedsponsor av bak fasaden er TM. Vi har TM klinikken og TM helse i våre lokaler.


TM klinikken tilbyr hud, kropp og laserbehandlinger. TM helse tilbyr kognitiv terapi både online og på plass på TM i Fredrikstad sentrum.Du kan kjøpe hudpleieprodukter på tmklinikken.no

Flere episoder