Share

cover art for 101. Ellen Kristina (34) mistet sin store kjærlighet Christoffer til kreften

Bak Fasaden - En reise i livet med sykepleier Ine

101. Ellen Kristina (34) mistet sin store kjærlighet Christoffer til kreften

Season 1, Ep. 101

I ukas episode så har jeg med meg Ellen som var pårørende til sin samboer Christoffer som gikk bort i kreft når sønnen deres bare var 4 år gammel. Vi får høre Ellens historie om det å være pårørende, samboer, kjæreste og mamma i disse årene. Dette er en sterk episode og jeg tar til tårene noen ganger, men det er også fordi det er så fint i det vonde og håpløse. Ellen får så godt frem de gode og små tingene som livet også byr på


Tusen takk til alle dere som er med å sponser bak fasaden, har du også lyst til å være med å sponse så sjekk Facebook eller instragram for link til medlemskap.


Hovedsponsor av bak fasaden er TM. Vi har TM klinikken og TM helse i våre lokaler.


TM klinikken tilbyr hud, laser og injeksjonsbehandlinger. TM helse tilbyr kognitiv terapi både online og på plass på TM i Fredrikstad sentrum.


Du kan kjøpe hudpleieprodukter på tmklinikken.no


Bli medlem på: https://plus.acast.com/s/bakfasaden.

More episodes

View all episodes

 • 167. 167. Hvorfor gikk du ikke «bare»? Del 2

  01:14:06
  Monica (47) var i mange år i et rolig og godt ekteskap med eksmannen sin som hun fikk 2 barn sammen med. I dag er barna voksne og Monica og eksmannen vokste i fra hverandre. Monica innledet et nytt forhold en stund etter skilsmissen. Det skulle vise seg å bli starten på et 2 års helvete med psykisk, fysisk, seksuell og latent vold. Hun ble raskt totalt isolert i et nytt land og brukte sine siste krefter til å komme seg ut av forholdet og opp i fjellene i nord Norge. I fjellet og i dansen finner nå denne utrolig flotte dama tilbake til styrken sin igjen.Nå skal du få høre del en av Monica sin ærlige, sterke og viktige historie.Dette er del 2.
 • 166. 166. Følelser og fakta om Palestina med Nader og Emad

  01:20:34
  Denne uka er jeg så heldig å ha med meg Nader og Emad i bak fasaden, som begge to er norsk palestinere. Det føles veldig godt, men også litt vondt å snakke om grusomhetene som skjer i Gaza og på Vestbredden nå. Vi kommer innom okkupasjonen, livet som norsk palestiner i Norge og håpløsheten man kjenner på for folket sitt man ser blir drept på verst tenkelig vis live i sosiale medier.
 • 165. 165. Hvorfor gikk du ikke «bare»? Del 1

  54:09
  Monica (47) var i mange år i et rolig og godt ekteskap med eksmannen sin som hun fikk 2 barn sammen med. I dag er barna voksne og Monica og eksmannen vokste i fra hverandre. Monica innledet et nytt forhold en stund etter skilsmissen. Det skulle vise seg å bli starten på et 2 års helvete med psykisk, fysisk, seksuell og latent vold. Hun ble raskt totalt isolert i et nytt land og brukte sine siste krefter til å komme seg ut av forholdet og opp i fjellene i nord Norge. I fjellet og i dansen finner nå denne utrolig flotte dama tilbake til styrken sin igjen.Nå skal du få høre del en av Monica sin ærlige, sterke og viktige historie. Del 2 kommer on to uker.
 • 164. 164. Silje (31) om hemmeligheten hun bar på i mange år

  01:00:40
  Silje sin mamma fant seg en ny kjæreste når Silje var 6 år. Fra hun var 6 til hun ble 12 år ble hun utsatt for både seksuelle overgrep, psykisk og fysisk vold.I denne samtalen forteller Silje sin historie og vi snakker også en del om boka hun har skrevet som heter hemmeligheten. En bok for både voksne og barn om nettopp dette med vonde hemmeligheter. Om hvordan vi kan snakke om dette og om hvordan vi kan ta i mot dette hvis noen forteller oss en vond hemmelighet.Tusen takk Silje for en skikkelig god samtale, håper mange tar seg tiden å lytte til deg og til å lære av deg og din historie
 • 163. 163. Maria Mohn (40) om samliv og ekteskapet

  01:04:46
  I dag skal du få bli bedre kjent med Maria Mohn. Et fyrverkeri av en dame som har opplevd både medgang og motgang i livet. Hun var med i episode 55 der hun deler om sin da svært syke sønn Johannes, som i dag er helt frisk. Vi oppsummerer litt om dette før vi kommer over i hovedtema for ukas episode, nemlig samliv og ekteskapet.Takk Maria for en helt nydelig samtale med deg! 
 • 162. 162. Frykt og angst med kognitiv terapeut Sigri

  59:07
  I ukas episode er kognitiv terapeut Sigri tilbake. Det var flere av dere lytterne som ønsket en til episode med henne og da gjerne om temaet frykt og angst.Så her kommer en lett og ledig samtale om angst, der vi både er seriøse, men vi er også uhøytidlige og deler egne erfaringer med frykt og angst. 
 • 161. 161. Jentesnakk med Caroline og Emilia

  01:04:56
  Denne uka har jeg besøk av to gode venninner av meg, Caroline Berg Eriksen og Emilia Wallin. Vi skravler i vei om planlegging av 40 års bursdag + 10 års bryllupsfest. Om hvorfor dette er så viktig for meg å markere og hvordan festen er en brobygger mellom bunad og Bollywood, mellom rømmegrøt og Midtøsten mat❤️ 
 • 160. 160. Tilværelsen etter samlivsbrudd

  01:16:32
  Mi fine kusine Anne Lena (39) er gjest i bak fasaden denne uka. For 3 år siden gikk hun gjennom et samlivsbrudd. Vi har snakket om blant annet dette, om julefeiring og om dating etter bruddet. Vi kommer innom både tips i kjærlighetssorgen, Tinder og mammarollen når man står i en vanskelig situasjon selv i livet.Kos deg med en god samtale!
 • 159. 159. Ondskap og livet med Bjarte Malum

  01:18:31
  I dag har jeg besøk av en trivelig fyr fra Bergen som heter Bjarte. Bjarte er i bunn og grunn vernepleier som for tida foreleser i tema ondskap. Vi kommer selvfølgelig innom ondskap i ulike former i ukas episode og vi snakker om flere spennende tema som blant om det å prøve å møte seg selv med samme omsorg som man møter andre med. Ukas gjest forteller også om tiden han misbrukte alkohol og hvordan hans oppvekst har påvirket han. Jeg syns ukas episode ble en skikkelig fin samtale med både viktige og spennende temaer, og ikke minst får vi ledd litt av og med hverandre. Håper du får masse ut av denne episode i bak fasaden!