Share

cover art for Episode 8 Olav T. Løvstad

Bak fasaden med DJ & Rønne

Episode 8 Olav T. Løvstad

Ep. 8

– Jeg ser nok flere halvfulle glass enn halvtomme, sier DNB-direktør Olav T. Løvstad, som vokste opp på gård. Den optimismen fikk han bruk for etter at han ble kjørt over av toget og mistet armen og knuste hælen. Etter knallhard trening kom han seg gjennom Skarverennet bare et halvt år etter ulykken. Nå pusher han grønne lån til eiendomsbransjen og håper vi aldri får oppleve noe lignende finanskrisen igjen.

More episodes

View all episodes

 • 78. Episode 78 Per Øivind Dahl

  30:48
  – Vi er kremmere, vi skal se på alt, var beskjeden Per Øivind Dahl fikk da han lagde en strategiplan etter at han begynte som sjef i Tellus Eindom.Han kom dit etter å ha vært i Newsec i nesten 17 år. I Tellus Eiendom skulle de være transaksjonsorietert, men i dagens marked, har det vært lenge mellom transaksjonene.– I dag er det egentlig ikke rom for å gjøre transaksjoner, vi får det i hvert fall ikke til, sier Dahl.Per Øivind Dahl har samtidig lett for å identifisere topptegn i markedet.– Jeg har vel sagt at når svenskene kommer og investerer stort i Norge, så betyr det at vi er helt på toppen.
 • 77. Episode 77 Katharina Hernæs

  31:41
  Hun har verdensrekorden på ski over Grønland for kvinner og har svømt fra Horten til Moss. Katharina Hernæs fikk drømmejobben da hun ble sjef for Selvaag By, med ansvaret for SNØ og byutviklingen som skjer rundt det 30.000 kvadratmeter store innendørs skianlegget.Katharina Hernæs skal også utvikle bygulvet på Fornebu.– Vi har fortsatt ambisjoner om å lage en sjønær attraksjon som folk vil komme for å oppleve noe, sier hun.
 • 76. Episode 76 Gunnar Gjørtz

  41:19
  Da Gunnar Gjørtz begynte i KLP Eiendom for 14 år siden fikk han høre at de hadde et prosjekt ved Oslo S som snart skal komme i gang. Og når han nå forlater sjefsstolen sier han til sin etterfølger at prosjektet snart skal komme i gang.– Det er klart det er fortvilende.Han er strålende fornøyd med å ha levert stor meravkastning i kriseåret 2022, og når han går av med pensjon ser han frem til å bykse oppover på resultatlistene i alpint.
 • 75. Episode 75 Jøran Kallmyr

  26:06
  Tidligere justisminister fra Fremskrittspartiet Jøran Kallmyr synes ikke noe synd på politikere som får pressen etter seg når de har gjort noe galt, Med sin bakgrunn som byutviklingspolitiker i Oslo hjelper han nå eiendomsutviklere med juridiske problemstillinger og håndteringen av trege planprosesser. Men det gikk ikke tregt da kona endte opp med å føde tvllinger på sofaen.– Så jeg måtte jo ta en tur om kvelden og fortelle naboene at vi er allrighte folk som har flyttet inn, det var ikke noe drap eller noe sånt, men det var bare en tvillingfødsel, sier Kallmyr.
 • 74. Episode 74 Nikolaus Farmakis

  30:02
  Han solgte utleieleilighetene og la alle sparepenger og sjela si i boligprosjektet på St.Hanshaugen. Men da bygget fikk kallenavnet Darth Vader-bygget, eksploderte det i sosiale medier. Folk sa det var det styggeste bygget de hadde sett og oppfordret han til å brenne det ned. Men Nikolaus Farmakis elsker bygget han har flyttet inn i og synes det er stas at 2.500 mennesker har vært innom og sett det.
 • 73. Episode 73 Jannicke Mansika-Aanstad

  25:37
  Etter fem år i PEAB Eiendomsutvikling, blant annet som regionssjef for Øst-Norge, gikk Jannicke Mansika-Aanstad til topps i selskapet i fjor sommer. Hun gleder seg over at PEAB ser muligheter i boligprosjektene, men irriterer seg samtidig over markedet. På jobben har hun stålkontroll, men privat er hun vimsete og glemsk. Hun har tatt mulighetene som har kommet og oppfordrer de unge i bransjen til å kaste seg ut i det når mulighetene kommer.
 • 72. Episode 72 Kyrre Knudsen

  30:30
  Han spiller i rockebandet Rockonomics, lager sin egen cider og skal snart lage egen vin. Men Kyrre M. Knudsen er først og fremst sjeføkonom i Sparebank 1 SR Bank og en mester i tall og økonomisk analyse.
 • 71. Episode 71 Grethe Haugland

  35:36
  Link Arkitektur-sjefen var aldri i tvil om at hun skulle bli arkitekt. Men før Grethe Haugland kom inn på Arkitektskolen i Bergen, var hun tre år i anleggsbransjen. Nå brenner hun for god arkitektur og funksjonelle og flotte bygg og har samtidig et veldig kommersielt fokus. Men arkitektkonkurranser har hun ikke mye tro på. – Jeg synes det er trist, sier hun om konkurranser hvor arkitektfirmaene legger ned millioninnsats og får betalt noen smuler for å kanskje få være med og få betalt for prosjektet senere-
 • 70. Episode 70 Ida Aall Gram

  33:49
  Hun hadde ingen planer om å forlate AF Gruppen, men da muligheten for å bli sjef i Aspelin Ramm kom, var Ida Aall Gram solgt. Den muligheten måtte hun bare ta. Nå jakter hun nye prosjekter i et tøft marked, og det skal helst være store og komplekse prosjekter som gjør at Aspelin Ramm får maks uttelling for kompetansen. Når Ida ikke jobber med spennende utviklingsprosjekter, koser hun seg på hytta med familien, og da snakker vi storfamilien.