Share

cover art for Episode 74 Nikolaus Farmakis

Bak fasaden med DJ & Rønne

Episode 74 Nikolaus Farmakis

Ep. 74

Han solgte utleieleilighetene og la alle sparepenger og sjela si i boligprosjektet på St.Hanshaugen. Men da bygget fikk kallenavnet Darth Vader-bygget, eksploderte det i sosiale medier. Folk sa det var det styggeste bygget de hadde sett og oppfordret han til å brenne det ned. Men Nikolaus Farmakis elsker bygget han har flyttet inn i og synes det er stas at 2.500 mennesker har vært innom og sett det.

More episodes

View all episodes

 • 75. Episode 75 Jøran Kallmyr

  26:06
  Tidligere justisminister fra Fremskrittspartiet Jøran Kallmyr synes ikke noe synd på politikere som får pressen etter seg når de har gjort noe galt, Med sin bakgrunn som byutviklingspolitiker i Oslo hjelper han nå eiendomsutviklere med juridiske problemstillinger og håndteringen av trege planprosesser. Men det gikk ikke tregt da kona endte opp med å føde tvllinger på sofaen.– Så jeg måtte jo ta en tur om kvelden og fortelle naboene at vi er allrighte folk som har flyttet inn, det var ikke noe drap eller noe sånt, men det var bare en tvillingfødsel, sier Kallmyr.
 • 73. Episode 73 Jannicke Mansika-Aanstad

  25:37
  Etter fem år i PEAB Eiendomsutvikling, blant annet som regionssjef for Øst-Norge, gikk Jannicke Mansika-Aanstad til topps i selskapet i fjor sommer. Hun gleder seg over at PEAB ser muligheter i boligprosjektene, men irriterer seg samtidig over markedet. På jobben har hun stålkontroll, men privat er hun vimsete og glemsk. Hun har tatt mulighetene som har kommet og oppfordrer de unge i bransjen til å kaste seg ut i det når mulighetene kommer.
 • 72. Episode 72 Kyrre Knudsen

  30:30
  Han spiller i rockebandet Rockonomics, lager sin egen cider og skal snart lage egen vin. Men Kyrre M. Knudsen er først og fremst sjeføkonom i Sparebank 1 SR Bank og en mester i tall og økonomisk analyse.
 • 71. Episode 71 Grethe Haugland

  35:36
  Link Arkitektur-sjefen var aldri i tvil om at hun skulle bli arkitekt. Men før Grethe Haugland kom inn på Arkitektskolen i Bergen, var hun tre år i anleggsbransjen. Nå brenner hun for god arkitektur og funksjonelle og flotte bygg og har samtidig et veldig kommersielt fokus. Men arkitektkonkurranser har hun ikke mye tro på. – Jeg synes det er trist, sier hun om konkurranser hvor arkitektfirmaene legger ned millioninnsats og får betalt noen smuler for å kanskje få være med og få betalt for prosjektet senere-
 • 70. Episode 70 Ida Aall Gram

  33:49
  Hun hadde ingen planer om å forlate AF Gruppen, men da muligheten for å bli sjef i Aspelin Ramm kom, var Ida Aall Gram solgt. Den muligheten måtte hun bare ta. Nå jakter hun nye prosjekter i et tøft marked, og det skal helst være store og komplekse prosjekter som gjør at Aspelin Ramm får maks uttelling for kompetansen. Når Ida ikke jobber med spennende utviklingsprosjekter, koser hun seg på hytta med familien, og da snakker vi storfamilien.
 • 69. Episode 69 Anders Langtind

  53:50
  Han er en av Norges beste meglere og gleder seg like mye over salg av en toroms leilighet på Sagene til 2,9 millioner som når han selger en Bygdøy-perle for over 200 millioner.Men det var ikke like gøy da Anders Langtind i Privatmegleren Ullevål leste forsiden på Finansavisen om «stjernemegler saksøkt for 337 millioner».– Det var skikkelig tøft, sier Langtind.Han koser seg stort når han er på en av sine mange turer med laksefiske, har engasjert seg i hjelpearbeidet til Ukraina og advarer mot følgene av at en rekke store boligutleiere nå selger unna enkeltleiligheter i stor skala.
 • 68. Episode 68 Hans R. Holdener

  42:31
  Han syklet hjem fra Sveits da han hoppet av kokkestudiene som ungdom. Siden har Hans R. Holdener slått seg opp som en stor kapitalforvalter med ca. 23 milliarder kroner under forvaltning i sveitsisk eiendom. Nå er han stor fan av mange av de tingene han ikke likte med sveitsisk kultur som tenåring og skryter hemningsløst over hvordan sveitsiske kanoner bryr seg om innbyggerne sine.I Norge har Holdener vært sentral i å utvikle gondolbanen i Åndalsnes, han hyller klassisk arkitektur på Frogner og han har fortsatt kvalitetsskoene som han kjøpte seg i ungdommen.
 • 67. Episode 67 Kristen Rikter-Svendsen

  33:14
  Han har vært med på å utvikle og selge 8.000 nye boliger over 25 år i Profier. Med kallenavnet Silverfox, har Kristen Rikter-Svendsen vært vitne til en enorm utvikling i både bransjen og hos kundene. Nå har han hoppet av Profier for å gi råd til boligutviklere, og han tror det kommer en del bra dealer fremover som man kan ta tak i.– Men akkurat nå tror jeg tålmodighet er en bra ting, sier Rikter-Svendsen, som samtidig tror trenden med at akkumulert boligformue vil trumfe alt annet, kommer til å vedvare og kanskje bli sterkere.