Share

Bak fasaden med DJ & Rønne

En podcast fra Estate Media


Latest episode

 • 59. Episode 59 Øyvind Johan Dahl

  48:36
  Analysesjef Øyvind Johan Dahl i Newsec tøffer rundt i en eldgammel Volvo fra 1998 og mener det krever selvtillit å kjøre en sånn bil. Han må beklage til alle han har spilt fotball med på grunn av temperamentet sitt, skjønner ikke hvem det er som klarer å holde inflasjonen høy og synes det er helt greit at de flinkeste i eiendom nå skal få skinne og gjøre det best i et krevende marked.

More episodes

View all episodes

 • 58. Episode 58 Matilda Vinje

  39:25
  Etter å ha vært regiondirektør i Bonava i tre år, landet Matilda Vinje toppjobben i Schage Eiendom. Hun fikk spesielt lyst på jobben etter å ha fordypet seg inn i en caseoppgave på jobbintervjuet. Når hun ikke analyserer et mørkt eiendomsmarked, elsker hun å løse verdensproblemer over en god middag og en god flaske vin.
 • 57. Episode 57 Jan Ludvig Andreassen

  43:06
  Sjeføkonomen Jan Ludvig Andreassen i Eika Gruppen har alltid gått mot strømmen. Da de andre økonomene var bekymret for pengebruken, tok han til orde for å bruke oljepengene på de som har minst i Norge. Han mener det er krise for Arbeiderpartiet at arbeidsfolk ble stående med lua i hånda i matkø og tror følgene av renteøkningene og økt pessimisme kan bli alvorlige. Samtidig skriver han bok om finansielle opp- og nedturer, tar til orde for å flytte statsforvaltningen ut av Oslo og mener utenlandsopphold er viktig for å få et distansert forhold til Norge.
 • 56. Episode 56 Caroline Krefting

  40:21
  Det er lite som gjør Caroline Krefting like glad og stolt som når leietakerne i Oslobukta i Bjørvika lykkes. Ett av unntakene må være Nusfjord-prosjektet, som investerings- og utviklingsdirektøren i Carucel Eiendom fikk i fanget da faren Carl Erik ville ha et spenstig turistprosjekt i Nord-Norge. Hun mener alle burde bli kjent med norsk fiskerihistorie og forteller samtidig om en svært pinlig sjøsykeepisode hvor hun fremsto som ei ekte landkrabbe fra Oslo. 
 • 55. Episode 55 Jama Awaleh

  32:37
  Flesteparten har et forhold til utestedene som Jama Awaleh har vært med på å starte opp i Oslo. Barbeint, BA3, Stratos, Justisen, F6, Gamle Museet og Nedre Løkka Cocktailbar er alle utesteder som byOSLO har stått bak. Men det var ikke gitt at Jama skulle bli utelivsgründer. Før borgerkrigen i Somalia brøt ut, og familien måtte flykte til Norge, gikk han på koranskole i Somalia. Og som tenåring og Vålerenga-spiller skulle han bli fotballproff. Han var også innom en modellkarriere før han fant ut at Frogner manglet noen skikkelige utelivstilbud og startet Barbeint på Frogner, den første av en rekke utelivssuksesser i regi av byOSLO.
 • 54. Episode 54 Andreas Jul Røsjø

  35:39
  Han skal skape eiendomsverdier for en «litt langhåra raddisgjeng fra Steinerskolen med beina godt plantet på jorda». Men Andreas Jul Røsjø i Møller Eiendom har i likhet med eierne et kunstnerisk sinn. Da han ikke brukte all tid på jobb og familie, malte han abstrakte malerier som ble stilt ut i noen gallerier og solgt. Andreas Jul Røsjø sier aldri nei, men tror det er for tidlig å kjøpe eiendommer nå.– Det handler rett og slett om timing. Når gjør man de beste kjøpene, sier han om et tøft transaksjonsmarked.Han drømte om å bli arkitekt, men endte opp på BI. Begynte som konsulent, og kom inn i ledergruppen i AF Gruppen i en alder av 30. Nå drømmer han om å gjøre store byutviklingsprosjekter og gleder seg stort over å ha fått kjøpt gamle Deichmanske og til å vise frem planene for Oslos nye storstue.
 • 53. Episode 53 Eirik Thrygg

  33:38
  Eirik Thrygg hadde ikke akkurat topp timing da han skulle ut i arbeidslivet i 1989, men fikk en fot innenfor døren til Olav Thon da han tilbød seg å jobbe gratis for eiendomskongen. Etter noen måneder ble det fast jobb og Thrygg hadde fått en fantastisk læremester i faget som også åpnet alle dørene for han.Han var i kjøpesenterbransjen i 25 år, og jobbet for folk som Thon, Petter Stordalen og Schage-familien, Men da Höegh Eiendom trengte ny adm. direktør slo han til og prøvde en ny bransje. I Höegh Eiendom har han jobbet med flere store byutviklinger, og akkurat nå slår pulsen ekstra hardt i forbindelse med åpningen av det nye hotellet i Moss, Riviera Hotell.Når han ikke skaper verdier for Höegh-familien, er det hytta på Veierland, ufrivillig trappeløp i Asker og seriøs bortskjemming av hunden Anthon i Slottsparken. Og litt benkpress for å bygge en skikkelig brystkasse.